Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Νεοχώρι Αλμωπίας: Οι κάτοικοι αποκαθιστούν το οδόστρωμα και καταγγέλουν την ανύπαρκτη δημοτική αρχή!


Με δικά τους έξοδα, με δική τους προσωπική εργασία και με δικό τους ασφαλτικό υλικό κλείνουν τις τρύπες στους δρόμους του χωριού τους!

Ο λόγος για τους κατοίκους του Νεοχωρίου της Τοπικής κοινότητας Βορεινού-Νεοχωρίου του δήμου Αλμωπίας, καθώς, όπως καταγγέλουν οι ίδιοι, η δημοτική αρχή, είναι απούσα!!!

Όπως τονίζει ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βασίλης Ματζηρίδης, το οδόστρωμα στο χωριό είναι επιβαρυμένο, είναι γεμάτο τρύπες και οι κάτοικοι διαμαρτύρονται εδώ και μεγάλο διάστημα για την ασφάλειά τους. Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο τις τελευταίες ημέρες με τους λάκκους στο κέντρο του οδοστρώματος να καθιστούν επικίνδυνη τη διέλευση των οχημάτων.

Ο κ. Ματζηρίδης επισημαίνει ότι υπάλληλοι της αρμόδιας υπηρεσίας του δήμου Αλμωπίας έχουν επισκεφθεί το χωριό μέχρι σήμερα τέσσερις φορές και αρίθμησαν τις τρύπες, προκειμένου να προχωρήσουν τα έργα αποκατάστασης του οδοστρώματος. «Όμως δυστυχώς δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε και αποφασίσαμε να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας», τονίζει ο πρόεδρος της Τ.Κ. ο οποίος έχει απευθυνθεί επανειλημμένα στον δήμο Αλμωπίας προκειμένου να ζητήσει την αποκατάσταση του οδοστρώματος χωρίς ωστόσο να έχει βρει ανταπόκριση.

«Αν και ως τοπική κοινότητα από την λειτουργία των υδροηλεκτρικών δικαιούμαστε το 80% των εσόδων, δηλαδή 36,5 χιλιάδες ευρώ, για την βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών, δεν μας έχει αποδοθεί τίποτε», καταγγέλει ο κ. Ματζηρίδης στην εφημερίδα μας και αναρωτιέται με νόημα: «Μήπως η δημοτική αρχή… μπέρδεψε τα χωριά;»

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω ανυπαρξίας της δημοτικής αρχής Αλμωπίας, οι κάτοικοι του Νεοχωρίου πριν από λίγες ημέρες είχαν προχωρήσει και στην αποκατάσταση και αντικατάσταση των χαλασμένων φωτιστικών του χωριού με την οικονομική συμβολή των κατοίκων του οικισμού.

Τώρα ήρθε η σειρά των οδικών έργων!!!

Το ερώτημα είναι: Ο δήμαρχος και τα υπόλοιπα στελέχη της δημοτικής αρχής Αλμωπίας αισθάνονται «υπερήφανα» για την πρωτοφανή -πλην όμως άξια- πρωτοβουλία των συνδημοτών τους;

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

11 comments:

  1. Τι να σας κάνω, δεν είσαστε ψηφοφόροι του σελφοφημρχου η γαλαζοαιματοι απο τα φίλια προσκείμενα χωριά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ανατολικη αλμωπια μια ζωη στον πατο,για εργασια στα Λουτρα ουτε για ανεκδοτο, δεν πειραζει ομως εφτασε η ωρα για το ταμειο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απευθυνθείτε στην κυρία Αηδονά. Σε πέντε μέρες θα γίνουν. Αποτελεί όαση στην έρημο της τοπικής μας αυτοδιοίκησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά ρε εσείς εδώ έβαλε ράμπες για ΑΜΕΑ ατά λουτρά, αφήστε και καμιά τρύπα μπας και σας κάνει ΑΜΕΑ και βάλει ράμπες και εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. DEN ton ksana ψηφίζουμε ούτε στην Αψαλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το μονο που πρεπει να κανει αυτη τη στιγμη η Δημοτικη Αρχη ειναι να σκυψει το κεφαλι και να ζητησει συγγνωμη..δεν εκανε το παραμικρο για την ανατολικη αλμωπια..καθε μερα ανεβαινουν φωτογραφιες στα social media οι οποιες παρουσιαζουν εργα τα οποια ειναι δεδομενα αλλα παρουσιαζονται σαν εργα πνοης για τον τοπο μας, αυτο δεν συνεβει ποτε εκτος απο το εργο των Λουτρων..κριμα για τους πολιτες που τους ψηφισαν αλλα καταλαβαν πως οι ανθρωποι ενδιαφερονται μονο για την καρεκλα και τον μισθο..θα ερθει συντομα η ωρα που θα πεσει το μαυρο.. Τσιωνης Γεωργιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν είχε χρήματα και όραμα ο Δήμαρχος:
    1. Θα ασφαλτόστρωνε τους κεντρικούς δρόμους των χωριών και θα έκλεινε όλες τις λακκούβες
    2. Θα έκανε διαγραμμίσεις σε όλους τους δρόμους
    3. Θα έφτιαχνε ένα φράγμα στο Βορεινό, ένα στην Μπέλιτσα (Πιπεριά), ένα (το γνωστό) στην Υδραία κι ένα στη Νότια.
    4. Θα έφτιαχνε κλειστά αποχετευτικά δίκτυα σε κάθε χωριό με ανάλογο αριθμό εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων
    5. Θα έφτιαχνε αρδευτικές δεξαμενές και θα βελτίωνε τα αρδευτικά δίκτυα (κλειστά με σωλήνες pvc/pe για ελαχιστοποίηση των απωλειών) με μείωση του κόστους ενέργειας και ταυτόχρονου εμπλουτισμού του υπογείου υδροφόρου ορίζοντα
    6. Θα έκοβε συστηματικά τα χόρτα σε κάθε δρόμο και θα φυτευε λουλούδια σε κάθε πλατεία
    7. Θα έκανε παιδικές χαρές νέων προδιαγραφών σε κάθε χωριό
    8. Θα έβαφε και θα συντηρούσε κάθε σχολείο του Δήμου και κάθε Δημοτικό κτίριο
    9. Θα έκανε μελέτες για νέα σχολικά κτίρια
    10. Θα έφτιαχνε σύγχρονα δίκτυα ύδρευσης με νέες μεθόδους απολύμανσης
    11. Θα έφτιαχνε εγκαταστάσεις ανακύκλωσης
    12. Θα ολοκλήρωνε την οδική σύνδεση με το χιονοδρομικό κέντρο
    13. Θα βελτίωνε τις προσβάσεις και θα αναδεικνυε τα υπέροχα βυζαντινά κ.α. μνημεία της περιοχής μας (Χρυση, Ξιφιανή, Αλωρο, Προμαχοι, Λουτράκι, Αετοχωρι, Αρχάγγελος κλπ)
    14. Θα χρηματοδοτούσε μελέτες αντιπλημμυρικών έργων και θα τις παρέδιδε στην Περιφέρεια για υλοποίηση
    15. Θα έφτιαχνε και άλλα υδροδυναμικα και γεωθερμικα έργα
    16. Θα δημιουργούσε μια δημοτική επιχείρηση για την εκμετάλλευση των αμμοχαλικων και της άμμου των ποταμων μας
    17. Θα καθάριζε συστηματικά τα ρεματα
    18. Θα αντικαθιστούσε τον οδοφωτισμό με σύγχρονες λάμπες led
    19. Θα δημιουργούσε συνθήκες για την ανάπτυξη του αγροτουρισμού (πρότυπες γεωργοκτηνοτροφικες μονάδες, επισκέψεις σχολείων κλπ)
    20. Θα έφτιαχνε ένα σύγχρονο Δημοτικό κολυμβητήριο
    21. Θα βελτίωνε τις αθλητικές εγκαταστάσεις σε κάθε χωριό και ιδιαίτερα της Αριδαίας
    22. Θα βελτίωνε την οδική σήμανση (κυρίως σε επίπεδο πληροφοριακών πινακίδων)

    ... φτάνει για σήμερα

    Αλλά φαίνεται ότι ούτε όραμα υπάρχει, ούτε χρήματα, ούτε άνθρωποι να στηρίξουν την όποια προσπάθεια. Μόνο λόγια, προσωπική προβολή, άγνοια του χώρου και των δυνατοτήτων, άγνοια νομοθεσίας, τρόπων χρηματοδότησης αλλά κυρίως απουσία ελέγχου των υφισταμένων και παρουσία μεγάλης έως εξοργιστικής ραθυμίας πολλών εμπλεκομένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο αυτά θέλεις λίγα ζητάς αλλά κάτι σου διαφεύγει δεν είναι ο πρώτος δήμαρχος ήταν και άλλοι πριν από αυτόν αν όλοι έκαναν από ένα όλα θα ήταν τέλεια απλά κανένας τους δεν έκανε τίποτα

      Διαγραφή
    2. Μια και ξέρεις τι χρειάζεται δεν μπαίνεις δήμαρχος να τα κάνεις όχι μόνο εύκολα λογια

      Διαγραφή
    3. Προς 5.20 : Αυτό σκοπεύω να κάνω. Ψάχνω κι άλλους όμως. Έρχεσαι; ή καλός κι ο καναπές;

      Διαγραφή
  8. ευτυχως υπαρχετε και εσεις Καρατζοβα και δειχνετε τα προβληματα. το μπινος-νιουζ βγαζει μονο φωτογραφιες τον δημαρχο. ε ρε μαυρο που σε περιμενει μπινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.