Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ε.Ε: Επιτάχυνση πληρωμών σε αγρότες που πλήττονται από ακραία φαινόμενα ξηρασίας


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι χαλάρωσε κανονιστικές ρυθμίσεις για τη γεωργία και θα επιταχύνει τις πληρωμές προς τους Ευρωπαίους αγρότες που πλήττονται από ακραία φαινόμενα ξηρασίας.

Καθώς η Ευρώπη αντιμετωπίζει ένα από τα θερμότερα καλοκαίρια που έχουν ποτέ καταγραφεί, η Επιτροπή ανακοίνωσε πως η κίνησή της αυτή έχει στόχο να αντισταθμίσει τη μείωση της παραγωγής σε καλλιέργειες και να αποφευχθούν περαιτέρω δυσχέρειες για τους αγρότες.

Οι αγρότες θα μπορούν τώρα να λάβουν μέχρι και το 70% της άμεσης πληρωμής τους και 85% της αγροτικής αναπτυξιακής αρωγής στα μέσα Οκτωβρίου, αντί για τον Δεκέμβριο.

Θα μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν εδάφη που βρίσκονται σε αγρανάπαυση και κανονικά δεν θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για παραγωγή, για να θρέψουν τα ζώα τους.

"Ανησυχώ πολύ γι' αυτές τις παρατεταμένες κλιματικές εξελίξεις. Η Επιτροπή, όπως πάντα, είναι έτοιμη να στηρίξει τους αγρότες που πλήττονται", δήλωσε ο επίτροπος Γεωργίας Φιλ Χόγκαν.

Οι χώρες της ΕΕ μπορούν να στηρίζουν τους αγρότες σε περίπτωση ξηρασίας αποζημιώνοντας μέχρι το 80% της ζημιάς τους από την ξηρασία χωρίς αυτό να θεωρείται παράνομη στήριξη.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.