Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Καρασμάνης: «Λεφτά για ¨de minimis¨ δεν υπάρχουν» λέει ο κ. Αποστόλου στους κερασοπαραγωγούς, εμμέσως πλην σαφώς και στους ροδακινοπαραγωγούς!


Σε απάντηση στην αναφορά Καρασμάνη στη βουλή για το υπόμνημα - αίτημα του Συνεταιρισμού Άγρας

Ξεκάθαρο το ¨μήνυμα¨ - σοκ και για όλους τους παραγωγούς που πλήττονται από το εμπάργκο
  
Στο έλεος του Θεού εγκαταλείπονται από την ηγεσία του Υπουργείου οι κερασοπαραγωγοί (και – εμμέσως πλην σαφώς – οι άλλοι δενδροκαλλιεργητές, όπως οι ροδακινοπαραγωγοί) που, από το ξεκίνημα και της φετινής περιόδου, βίωσαν τις συνέπειες από το ρωσικό εμπάργκο, με την συνεχιζόμενη καταβαράθρωση των εξαγωγών και την επακόλουθη πτώση των τιμών σε εξευτελιστικά επίπεδα – και ενώ, ακόμη, ¨ήταν μπροστά¨ τα χειρότερα: Οι βροχοπτώσεις των αρχών Ιουλίου που ρήμαξαν σχεδόν ολοκληρωτικά τη σοδειά, δίνοντας τη χαριστική βολή στους κερασοπαραγωγούς!

Αρνητική είναι η απάντηση του Υπουργού στο υπόμνημα – αίτημα του Συνεταιρισμού Άγρας, που είχε καταθέσει με αναφορά του στη Βουλή ο Γιώργος Καρασμάνης, για τη δραματική κατάσταση που βιώνουν οι κερασοπαραγωγοί του ορεινού όγκου της Έδεσσας, ολόκληρου του Νομού μας, αλλά και της υπόλοιπης χώρας, ζητώντας την ένταξη της φετινής παραγωγής τους σε ένα καθεστώς ενίσχυσης, όπως στρεμματική κοινοτική ενίσχυση ή “de minimis”, για να μην πάνε χαμένοι οι κόποι μιας ακόμη χρονιάς.  

Συγκεκριμένα, στην απάντησή του στον Καρασμάνη - πέραν του γεγονότος ότι βρίθει λαθών και αποκαλύπτει μια ανεπίτρεπτη άγνοια Κανονισμών - ο κύριος Αποστόλου ξεκαθαρίζει στους κερασοπαραγωγούς (και μέσω αυτών και προς όλους τους παραγωγούς που πλήττονται από το εμπάργκο) ότι το ποσόν για de minimis ενισχύσεις έχει σχεδόν εξαντληθεί και, συνεπώς, χρήματα από αυτό το πρόγραμμα δεν υπάρχουν!

Δηλαδή ήρθε και η σειρά των κερασοπαραγωγών, να γίνουν θεατές στο ¨ίδιο έργο – κοροϊδία¨ που παρακολούθησαν πρώτοι οι ροδακινοπαραγωγοί. Να το θυμίσουμε: Αφού ο κύριος Αποστόλου τα έκανε ¨μαντάρα¨ με τον απορριφθέντα φάκελο, τον οποίο έστειλε στην Επιτροπή… ταχυδρομικώς, χωρίς να τον υποστηρίξει, χωρίς επαρκή τεκμηρίωση, χωρίς μια αναφορά ή μια κουβέντα στα Συμβούλια Υπουργών και στον Επίτροπο…  Αφού άφησε ανεκμετάλλευτο το ευνοϊκό κλίμα που είχε δημιουργήσει η ολιγόμηνη θητεία του Καρασμάνη με τις δεκαέξη παρεμβάσεις του, για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων στην περίπτωση που το εμπάργκο συνεχιζόταν στα επόμενα χρόνια – όπως συνέβη – και την οφειλόμενη κοινοτική αλληλεγγύη… Αφού μετά το φιάσκο της απόρριψης διαβεβαίωνε τους παραγωγούς ότι θα διεκδικούσε στρεμματικές ενισχύσεις και ότι οπωσδήποτε θα τους αποζημίωνε ¨με κάθε τρόπο¨ υποσχόμενος de minimis, τώρα διαμηνύει ωμά και απερίφραστα ότι λεφτά από το πρόγραμμα de minimis δεν υπάρχουν!


Το φαιδρό, ή μάλλον το ιλαροτραγικό, της απάντησης Αποστόλου στο αίτημα των κερασοπαραγωγών μας – απάντηση που αποτελεί και εμπαιγμό όλων των παραγωγών – είναι ότι επιχειρεί να μεταθέσει στις Ομάδες Παραγωγών το βάρος της ευθύνης για τη στήριξη των προϊόντων τους, όπως την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών με στόχο την ποιοτική βελτίωση, τη μείωση του κόστους παραγωγής – το οποίο επί των ημερών του εκτινάχτηκε στα ύψη- και την προώθηση των προϊόντων τους, ακόμη και τα μέτρα πρόληψης και διαχείρισης κρίσεων όπως η απόσυρση από την αγορά και η δωρεάν διανομή! Αλλά αποσιωπά αιδημόνως, ότι ο ίδιος είναι εκείνος ο οποίος ούτε τις υπάρχουσες Ο.Π. στήριξε, ούτε τη συγκρότηση νέων και ισχυρών Ομάδων προώθησε, έχοντας αφήσει τα 25 εκατομμύρια που είχαν διασφαλιστεί από τον Καρασμάνη γι’ αυτό το σκοπό να μουχλιάζουν στα συρτάρια των Βρυξελλών!

Όπως επίσης αποσιωπά, ότι και η περιβόητη «Διεπαγγελματική», εξακολουθεί να είναι ανύπαρκτη, και ότι τα χαρτιά που υπέγραφε πανηγυρικά στο φεστιβάλ της Βέροιας υπό τις αστραπές των δημοσιογραφικών φλάς και τα πλατιά χαμόγελα μπροστά στις κάμερες,  είναι ¨στον αέρα¨. Το καταστατικό, εδώ και ενάμιση χρόνο δεν έχει επισημοποιηθεί, δεν έχει νομική υπόσταση και, συνεπώς δεν υφίσταται!

Αλλά και το Μέτρο Μ17 με τα 200 εκατομμύρια κοινοτικών πόρων για την ισχυροποίηση του ΕΛΓΑ που πέτυχε ο Καρασμάνης, πετάχτηκε στο καλάθι των αχρήστων! Και κάποια κυβερνητικά στελέχη ας αφήσουν το δήθεν ¨επιχείρημα¨ αντιπερισπασμού και παραπλάνησης, όταν σε διάφορα γυρολόγια και συσκέψεις αναρωτιούνται τάχα μου «γιατί δεν ενεργοποίησε το Μ17 ο Καρασμάνης ως Υπουργός». Αυτά είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Ο Καρασμάνης το έφτιαξε το Μ17, το ενέταξε και διασφάλισε τα 200 εκατομμύρια. Δεν πρόλαβε να το ενεργοποιήσει, διότι μας προέκυψε η ¨πρώτη φορά αριστερά¨ Κυβέρνηση και το Μέτρο αυτό ήταν το μόνο που κατήργησε ο κύριος Αποστόλου! Αν δεν γνωρίζουν τα πράγματα ως έχουν, καλύτερο θα είναι να σιωπούν τα κυβερνητικά στελέχη, διότι εκτίθενται. Ας συνειδητοποιήσουν επιτέλους ότι «η ημιμάθεια είναι χειροτέρα της αμαθείας»!

Μετά λοιπόν από το ξεκάθαρο προς τους κερασοπαραγωγούς και άλλους καλλιεργητές μας «λεφτά δεν υπάρχουν για de minimis», εκείνα που απομένουν στον κύριο Αποστόλου να πράξει, μπας και περισώσει ό,τι ακόμη μπορεί να περισωθεί, είναι τούτα:
Να επισπεύσει τις διαδικασίες για σωστές και αντικειμενικές εκτιμήσεις των ζημιών και να προχωρήσει σε άμεσες πληρωμές πραγματικών αποζημιώσεων.
Να καταβάλει άμεσα τις οφειλόμενες αποζημιώσεις και υπόλοιπα αποζημιώσεων για περσινές και φετινές ζημιές.
Να επαναφέρει εδώ και τώρα στα ταμειακά διαθέσιμα του ΕΛΓΑ,  τα 50 εκατομμύρια – χρήματα όλα του αγροτικού ιδρώτα - που από τον Απρίλιο του 2015 τα έχει πάρει και τα έχει στείλει να τα κρατάει ¨αμανάτι¨ η Τράπεζα της Ελλάδος!
Τίποτα περισσότερο δεν μπορούν να περιμένουν από τον κύριο Αποστόλου οι παραγωγοί μας.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

13 comments:

  1. Εμείς να δει τι έχουμε να του πούμε του Αποστόλου και της παρέας στης εκλογές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δήλωση Βουλευτή Πέλλας Γιάννη Σηφάκη27 Αυγούστου 2018 στις 1:34 μ.μ.

    Ο κ. Καρασμάνης πάνω στον πανικό του για την πολιτική που θα ακολουθήσει την έξοδο από τα μνημόνια, πάνω στον φόβο του ιδίου και της παράταξης του που θα αποκαλυφθεί πλέον το αντιλαϊκό και αντικοινωνικό τους πρόσωπο όταν εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι πρέπει να συνεχιστούν οι πολιτικές των μνημονίων ( που είναι οι δικές τους πολιτικές) προσπαθεί να θολώσει τα νερά ότι δήθεν υπερασπίζεται τους αγρότες. Ότι πρότεινε για την νέα ΚΑΠ προτού φύγει από το Υπουργείο ( στο οποίο μπήκε για να τελειώσει την "βρώμιμη" του δουλειά διατήρησης των ιστορικών δικαιωμάτων με συνέπεια οι δενδροπαραγωγοί να παίρνουν ελάχιστες επιδοτήσεις)απορρίφθηκαν από την ΕΕ που ζήτησε τροποποιήσεις στην ΚΑΠ για να την εγκρίνει.
    Πότε η Πέλλα εκμεταλλεύτηκε τα μέτρα της ΕΕ για το εμπάργκο ( επισιτιστική); είχε καμιά συμβολή σε αυτό ο κ. Καρασμάνης; άλλος είχε
    Δόθηκαν ή όχι 8,5 εκατ. € από το de minimis πριν λίγο καιρό στα ροδάκινα όταν ο κ. Καρασμάνης έλεγε ότι δεν μπορούν να δοθούν με αυτό τον τρόπο;
    Δόθηκαν επί των ημερών ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ αποζημιώσεις για ζημιές που δεν αναγνώριζε ο ΕΛΓΑ μετά το 2010; ήταν η όχι η πρώτη φορά από το 2010 που αποζημιώθηκαν οι αγρότες για ζημιές που δεν αναγνώριζε ο ΕΛΓΑ φέτος;
    Ας αφήσει ο κ. Καρασμάνης τις εκθέσεις ιδεών κάθε τόσο για να δικαιολογήσει την ολιγόμηνη θητεία του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όταν οι ευθύνες του για την κατρακύλα του πρωτογενούς τομέα στην Πέλλα τον βαρύνουν κατά αρκετά μεγάλο ποσοστό ( καθόσον εκλέγεται βουλευτής τα τελευταία 25 περίπου χρόνια) και μην ψάχνει ευθύνες στην κυβέρνηση 3,5 ετών που παλεύει να οργανώσει τον αγροτικό κόσμο και να τον βοηθήσει εν μέσω της χρεωκοπίας που οδήγησαν οι κυβερνήσεις του την χώρα.
    Οι αγρότες θα αφήσουν την ΝΔ και τον κ.Καρασμάνη και πάλι στην αντιπολίτευση για να συνεχίζει να προσπαθεί να δικαιολογεί γιατί δεν άλλαξε τίποτα προς το καλύτερο στον αγρότη στην Πέλλα ενώ οι κυβερνήσεις της παράταξης του και του ΠΑΣΟΚ διοικούσαν την χώρα πολλές δεκαετίες και ο ίδιος είχε διατελέσει και Υπουργός.
    Η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αλλαγές και στην φορολογία και στις ασφαλιστικές εισφορές στο επόμενο διάστημα και θα προσπαθήσει να οργανώσει τους αγρότες και να στηρίξει το εισόδημα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ώρα είναι Σηφάκη να επισκεφτείς κάνα καλό ψυχίατρο! Τώρα, αργότερα θα είναι άχρηστο!!!

      Διαγραφή
    2. Κ μονο που μπηκες στον κοπο να γραψεις την εκθεση ιδεων δειχνει τον δικο σου πανικο. Το θεμα ειναι οτι δεν μπορεις να κατηγορεις τους προηγουμενους γοατι εσεις εισασταν οι πρπηγουμενοι.. ραντεβου στις καλπες..

      Διαγραφή
    3. Ειλικρινά Γιάννη φαίνεται ο πανικός σου. Λες ανακρίβειες και προσπαθείς να παραπλανήσεις τους αγρότες. Μην ξεχασεις να στείλεις την δηλωση σου στο Μαξίμου για τα εύσημα..

      Διαγραφή
  3. ΝΑΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΝ ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΕΝΦΙΑ ΒΓΑΛΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΕ ΔΟΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περιμενε μεχρι την ΔΕΘ και τον προυπολογισμο και θα ακουσεις και για τον ΕΝΦΙΑ και για την μειωση φορων και ασφαλιστικων εισφορων. Να σκεφτεσαι καθε μερα ποιοι διελυσαν με το PSI τα ασφαλιστικα ταμεια

      Διαγραφή
    2. Ειδικά για τις ασφαλιστικές εισφορές κάποιος λέει ψέμματα.
      Ανακοινώθηκαν αυξήσεις ασφαλιστικών εισφορών για τους αγρότες.
      Η ίδια η αχτσιογλου είπε οτι οι εισφορές στο εφκα είναι δυσανάλογα μικρές σε σχέση με τις συντάξεις.
      Τελικά ποιος λέει ψέμματα???

      Διαγραφή
  4. Πολλά θα παρά πολλά κύριε βουλευτά μας και το ποιους θα αφήσουν η αγρότες στην αντιπολίτευση αφήστε είναι δικό μας θέμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εκθέσεις ιδεών δεν λέω τίποτα άλλο φράση μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε πανικό εσύ είσαι και άσε τις π@π@ριες ότι μας βγάλατε από τα μνημόνια τα ψηφίσατε όλα αριστερουλιδες της πλακας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σας είδαμε όλους φτάνει!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προβάτα ημασταν Προβατά μεινατε.περιμένετε ακόμα τζάμπα λεφτα .εσείς σε ποιον δώσατε αέρα λεφτά;οργανωθειτε και πούλαγε σωστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.