Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μόνιμοι διορισμοί 15.000 εκπαιδευτικών την επόμενη τριετία


Τον διορισμό συνολικά 15.000 μόνιμων εκπαιδευτικών την επόμενη τριετία ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, κατά τη συνάντησή του με τα δ.σ. της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ.

Ειδικότερα σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου οι μόνιμοι διορισμοί θα γίνουν ως εξής:

διορισμός 4.500 εκπαιδευτικών στην Ειδική Εκπαίδευση, την επόμενη σχολική χρονιά 2019 – 2020, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από τον Πρωθυπουργό,
διορισμός 5.250 εκπαιδευτικών τη σχολική χρονιά 2020 – 2021,
διορισμός 5.250 εκπαιδευτικών τη σχολική χρονιά 2021 – 2022.
Σε δηλώσεις του ο κ. Γαβρόγλου χαρακτήρισε τους διορισμούς «ένα βήμα στην παραπέρα αναβάθμιση του εκπαιδευτικού μας συστήματος και ειδικά της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης». Όπως διευκρίνισε, οι διορισμοί θα γίνουν με βάση την αναλογικότητα των αναγκών τόσο ως προς τις δυο βαθμίδες εκπαίδευσης όσο και ως προς τις ειδικότητες.

«Με τη σημερινή απόφαση, εκπληρώνεται ένα κρίσιμο μέρος του στόχου της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση χρόνιων ελλείψεων στην εκπαίδευση. Από το 2009 και μετά δεν έχουν γίνει μόνιμοι διορισμοί, ενώ την ίδια περίοδο συνταξιοδοτήθηκαν χιλιάδες εκπαιδευτικοί» επισήμανε. Άσκησε παράλληλα κριτική στις προηγούμενες κυβερνήσεις, οι οποίες, όπως είπε, «με τη διαθεσιμότητα 2.500 εκπαιδευτικών της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, με τις χιλιάδες υποχρεωτικές μετατάξεις εκπαιδευτικών του 2013, με την υποχρηματοδότηση και την απαξίωση του δημόσιου σχολείου και πανεπιστημίου, υποβάθμισαν συστηματικά τη δημόσια εκπαίδευση, απαξιώνοντας το λειτούργημα του εκπαιδευτικού που παρά τις δυσκολίες κράτησε όρθιο το δημόσια σχολείο τα χρόνια των μνημονίων».

«Η έξοδος από τα μνημόνια σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας πορείας» υπογράμμισε ο υπουργός Παιδείας σημειώνοντας ότι οι μόνιμοι διορισμοί αποτελούν «μία δέσμευση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα» και «αποδεικνύουν εμπράκτως ότι η στήριξη του δημόσιου σχολείου, των εκπαιδευτικών που το υπηρετούν και η κάλυψη των παιδαγωγικών αναγκών των μαθητών, αποτελούν προτεραιότητα για την κυβέρνηση».

Ο κ. Γαβρόγλου επισήμανε ότι ζήτησε τις προτάσεις των δυο ομοσπονδιών ως προς το σύστημα μόνιμων διορισμών, αλλά - όπως είπε - «δεν ήταν προετοιμασμένες σήμερα για κάτι τέτοιο». «Ελπίζω σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχουν συγκεκριμένες προτάσεις να καταθέσουν» πρόσθεσε, σημειώνοντας πως «αμέσως μετά θα θέσουμε σε διαβούλευση την τελική πρόταση της κυβέρνησης για το σύστημα διορισμών που θα νομοθετήσουμε».

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. Τάζουν λες και θα είναι κυβέρνηση έλεος πια φτάνει η κοροϊδία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρωτη φορα βλεπω κυβερνηση να ανακοινωνει διορισμους για περιοδο που δεν θα ειναι κυβερνηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρχισε να συνηθιζεις στην ιδεα 6:05 γιατι θα σουρθει κεραμιδα, ο κοσμος δεν θελει τον Κουλη που ειναι ιδιος με το ΔΝΤ

      Διαγραφή
  3. Να σας πω...έτσι που μας κατάντησαν, να είμαστε παθητικοί δέκτες πιθανόν και να συμβεί. Λες και μας έχουν σε μια μέθη και δεν μας αγγίζει τίποτα. Εκεί ποντάρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτή την μέθη να φοβούνται

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.