Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΕΛΓΑ: Εντός των επόμενων ημερών το 20% των αποζημιώσεων για καταστροφές το 2017


Εντός των επόμενων ημερών πρόκειται Ο ΕΛΓΑ να πληρώσει το 20% των αποζημιώσεων για τις καταστροφές το 2017, ενώ το υπόλοιπο 10% αναμένεται να καταβληθεί εντός του Οκτωβρίου, όπως προανήγγειλε ο πρόεδρος του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων, Φάνης Κουρεμπές, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο πλαίσιο της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

"Εντός των επόμενων ημερών θα δοθούν οι αποζημιώσεις του 2017 για ζημιές στην καλλιέργεια πορτοκαλιών στην Πελοπόννησο -που συνέβησαν τέλος του προηγούμενου έτους- και θα καταβληθεί το 20% για τις ζημιές του 2017, συνολικού προϋπολογισμού 30 -35 εκατ. ευρώ", είπε ο κ. Κουρεμπές, προσθέτοντας ότι "δεν δίνουμε συνολικά το 30% για τις ζημιές του 2017 καθώς στην πρώτη αναθεώρηση το Γενικό Λογιστήριο του κράτους μας άναψε το φως μόνο για το ποσοστό αυτό". Πάντως, όπως έσπευσε να επισημάνει "ήδη προχωρά και η δεύτερη αναθεώρηση, για να δώσουμε εντός του Οκτωβρίου και το εναπομείναν 10% για τις ζημιές του 2017".


Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ ξεκαθάρισε: "Επειδή τελευταία υπάρχει πάλι ένα μπαράζ ανακριβών, για να μην πω ψευδών δηλώσεων από αγροτοσυνδικαλιστές συγκεκριμένων πολιτικών χώρων, θέλω να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα. Τις τελευταίες ημέρες αγροτοδσυναικαλιστές από την Κρήτη δηλώνουν ότι ο ΕΛΓΑ έδωσε το 30% των αποζημιώσεων του 2017 στην υπόλοιπη Ελλάδα εκτός από την Κρήτη. Αυτά είναι ψέματα και με κεφαλαία γράμματα, μέχρι παρεξηγήσεως και καταφυγής στη δικαιοσύνη".

Ο ΕΛΓΑ, όπως διευκρίνισε ο κ. Κουρεμπές "με όλα τα προβλήματα που έχει και με όσα μπορεί να του καταλογίσεις σε ό,τι αφορά θέματα της λειτουργίας του, τα τελευταία τρία χρόνια λειτουργεί με τη λογική δικαιοσύνης και ισονομίας για όλους τους αγρότες".

Έτσι, επανέλαβε "το 20% των αποζημιώσεων για το 2017 θα δοθεί εντός των επόμενων ημερών και το υπόλοιπο 10% ελπίζω μέσα στον Οκτώβριο για όλους τους αγρότες, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο".

Σε ό,τι αφορά τις ζημιές που υπέστησαν καλλιέργειες σύκων στην Εύβοια από τις βροχοπτώσεις φέτος, ο κ. Κουρεμπές σημείωσε: "Πρόκειται για ζημιά που είναι ασφαλιστικά καλυπτόμενη στο 100%. Οι εκτιμήσεις ολοκληρώθηκαν και εντός του φθινοπώρου θα έχουμε και τα πορίσματα ώστε αμέσως μετά να προχωρήσουμε στην καταβολή των αποζημιώσεων".

Μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής του ΕΛΓΑ αναφέρθηκε και στις ενέργειες που τρέχουν για την πλήρη ψηφιοποίηση της διαδικασίας των εκτιμήσεων, μέχρι το τελικό πόρισμα. Χαρακτηριστικά είπε: "Είμαστε στη διαδικασία του εκσυγχρονισμού της ψηφιοποίησης της εκτιμητικής διαδικασίας και βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο". Όπως εξήγησε, ο ΕΛΓΑ ξεκινώντας από την υπογραφή συμφωνίας με τον ΟΠΕΚΕΠΕ για λαμβάνει όλα τα γεωχωρικά δεδομένα ανά δημοτικό διαμέρισμα, τελείωσε ήδη και μια συνεργασία έτσι ώστε να παίρνει ψηφιακά και να ταυτοποιεί τα αγροτεμάχια.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Κουρεμπέ "προσπαθούμε και είμαστε σε διερεύνηση να το δέσουμε όλο αυτό που προανέφερα, με το πληροφοριακό σύστημα του ΕΛΓΑ και τώρα περιμένουμε την κοστολόγηση για να βγάλουμε τον διαγωνισμό. Εάν μας έρθει γρήγορα η κοστολόγηση, μέσα στο φθινόπωρο θα βγάλουμε τον διαγωνισμό για τη σύνδεση των γεωχωρικών δεδομένων με το πληροφοριακό σύστημα του ΕΛΓΑ και να γίνει ηλεκτρονική η διαδικασία των εκτιμήσεων".

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 comments:

  1. ΚΑΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΠΗΡΑΜΕ ΤΕΛΗ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΟ 30 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΑΝ ΟΙ ΤΙΤΑΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γραφειο βουλευτη Γιαννη Σηφακη9 Σεπτεμβρίου 2018 στις 9:33 μ.μ.

      Ποτε δεν υπηρξε ενημερωση για τελη Αυγουστου. Η ενημερωση ηταν για Σεπτεμβριο και εγινε η κσλυτερη προσπαθεια για να μην πληρωθουν αργοτερα ( Νοεμβριο) οπως αρχικα ειχε ανακοινωθει. Απο τον ΕΛΓΑ για ζημιες του 2017 στην Πελλα πληρωθηκαν περι τα 35 εκατομμυρια ευρω ( το 25% του συνολικου προυπολογισμου του ΕΛΓΑ πανελλαδικα

      Διαγραφή
    2. TA ΚΑΝΑΛΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΤΑ SITE ΠΟΥ ΕΓΡΑΦΑΝ ΓΙΑ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΖΑΝ? ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΡΕ ΣΗΦΑΚΗ? ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΓΙΑ ΤΟ 30% ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΟ ΔΙΝΕΙΣ ΚΑΙ 10 10 ΝΑ ΜΑΣ ΣΠΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΤΕΛΕΙΩΣ?ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΡΕ? ΤΙΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΙΣ ΕΚΔΙΚΑΣΕΤΕ? ΤΟ 2020?ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ 2018? ΤΟ 2022?ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ! ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΙΓΟΥΡΟ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΒΓΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ,ΘΑ ΦΑΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΠΝΟΣ ΡΕ ΚΟΠΡΙΕΣ!

      Διαγραφή
  2. ΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΣΗΦΑΚΗ ΣΕ ΔΟΣΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΕΣΤΑΙ ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ25% ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΧΑΡΗ ΜΑΣ ΚΑΝΑΤΑΙ. ΠΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ. ΕΧΕΙ 1 ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΑ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Πελλα πληρωσε 6 εκατ.€ εισφορες και πηρε 35 εκατ €

      Διαγραφή
    2. Κατάθεση ιδεών σε τρίτο πρόσωπο


      Αχαχαχαχαχα

      Διαγραφή
  3. Εσείς εκεί οι αργοσχολοι του γραφείου έχετε υπόψιν ότι έχουν πληρωθεί οι εισφορές από εμάς αλλά εμείς ακούμε μη περιμενουμε. Και μην ξεχνάτε ότι έχουν πληρωθεί οι υποχρεώσεις μας με τον Α ή Β τρόπο ( ΕΝΦΙΑ, ΕΦΚΑ,ΔΕΗ ΚΤΗΜΑΤΩΝ,ΦΑΡΜΑΚΑ, ΕΡΓΑΤΙΚΑ κ.α). Τί έμεινε;;; Αυτό το ρημαδι 30% να δούμε τί θα κάνουμε ως να φιλοτιμηθουν και κάποιοι έμποροι....καλοπληρωτες σαν τον ΕΛΓΑ....να μας δώσουν τους κόπους μας. Κανένας μισθός όμως δεν πληρώνεται σε δόσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.