Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η κτηνοτροφική παραγωγή της Έδεσσας στις εκδηλώσεις "Φέτα 2018" στην Ελασσόνα


Φέτα, Φιλία, Φιλοξενία, τα 3Φ. Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις ΦΕΤΑ 2018 στην Ελασσόνα Λάρισας. Μια σειρά εκδηλώσεων με συνέδριο, ημερίδες, εκθέσεις, γαστρονομικοί διαγωνισμοί, πολιτιστικές διαδρομές, μουσικές εκδηλώσεις και φυσικά γευσιγνωσία φέτας. Στην εκδήλωση αποκαλύφθηκαν άγνωστες πτυχές της ιδιαίτερης διατροφικής αξίας της φέτας σε σχέση με άλλα τυριά καθώς και την ανάγκη προστασίας του ζωϊκού κεφαλαίου προκειμένου να προστατευθούν τα ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά της. Όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά η παραγωγική ανασυγκρότηση πρέπει να ξεκινά από την ποιοτική παραγωγή μικρής κλίμακας προκειμένου ο παραγωγός να παράγει όχι απλά πρώτες ύλες αλλά ποιοτικά τελικά προϊόντα για να γυρνούν έτσι τα οφέλη στην τοπική κοινωνία. Η Έδεσσα και η Ορεινή Πέλλα που έχουν ιστορία και στην κτηνοτροφική παραγωγή έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν και να δημιουργήσουν προστιθέμενη αξία στις τοπικές κοινωνίες σε συνεργασία με άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Την ανάδειξη της Ελληνικής Φέτας ως ένα κορυφαίο προϊόν διατροφικής αξίας και ταυτόχρονα ως εργαλείο για τον Τουρισμό και την φιλοξενία παρουσίασε ως ειδικός προσκεκλημένος σε θέματα τουρισμού ο Ευάγγελος Κυριακού υπεύθυνος πολιτιστικού τουρισμού της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Έδεσσας ανάμεσα σε εξαιρετικούς ομιλητές από όλη την Ελλάδα σε μια προσπάθεια διεύρυνσης της αξιοποίησης του μοναδικού αυτού προϊόντος. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης οργανώθηκε διαδρομή «Ο Δρόμος της Φέτας» σε μια προσπάθεια σύνδεσης των τοπικής φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς με επισκέψιμα τυροκομεία και οινοποιεία και γευσιγνωσία για την εξερεύνηση των ποιοτικών και αρωματικών χαρακτηριστικών της φέτας που ενθουσίασαν τους επισκέπτες. Οι επισκέπτες θέλουν να δοκιμάζουν τα ποιοτικά προϊόντα της περιοχής και ακολούθως να μπορούν να τα αγοράσουν στο τόπο τους ακόμη και με αγορές από το διαδίκτυο. Οι γευστικές γαστρονομικές αναζητήσεις αποτελούν πλέον σημαντικό εργαλείο στην τουριστική ανάπτυξη με πολλαπλά οφέλη για όλους.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. ο Ευάγγελος Κυριακού ειδικός προσκεκλημένος σε θέματα τουρισμού. Μπράβο Γιάννου έστειλες τον καλύτερο σε θέματα τουρισμού του Δήμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.