Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Σηφάκης : Προχωρά η προετοιμασία του φακέλου του προαστιακού μέσω Γιαννιτσών που θα υποβληθεί στο Ευρωπαϊκό Μεταφορών τον Φεβρουάριο 2019


Ετοιμάζεται από τον ΟΣΕ ο φάκελος του προαστιακού μέσω Γιαννιτσών για να υποβληθεί στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Μεταφορών τον Φεβρουάριο 2019 όπως έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός

Ο βουλευτής συναντήθηκε με τον Γενικό Διευθυντή Δικτύων του ΟΣΕ Γρηγόρη Σαμπατακάκη και ενημερώθηκε για την πρόοδο στην προετοιμασία του φακέλου του έργου «Προαστιακός Θεσσαλονίκης – Έδεσσας μέσω Γιαννιτσών με παράκαμψη προς Αριδαία» για την υποβολή του στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Μεταφορών (CEF). 
Ο Γενικός Διευθυντής διαβεβαίωσε τον βουλευτή ότι ο φάκελος θα υποβληθεί στο CEF τον Φεβρουάριο του 2019 εμπρόθεσμα. 
Είναι γνωστό ότι στα πλαίσια του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας είχε παρουσιαστεί η μελέτη σκοπιμότητας του έργου και στην κεντρική του ομιλία ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξήγγειλε ότι το έργο θα υλοποιηθεί και θα ενταχθεί τόσο όσον αφορά την μελέτη αλλά και την κατασκευή του στο CEF. 
Το σύνολο του κόστους του έργου ( συμπεριλαμβανομένων των αναγκαίων μελετών) προϋπολογίζεται σε 200 εκατ. € αλλά αναμένεται το τελικό κόστος του (μετά την έκπτωση της δημοπρασίας) να κυμανθεί περί τα 130 εκατ. ευρώ. Στον προϋπολογισμό πρέπει να προστεθεί και το κόστος των αναγκαίων απαλλοτριώσεων στα σημεία που δεν υπάρχει ήδη απαλλοτριωμένη ζώνη.  

Το έργο περιλαμβάνει συνοπτικά: 

Την κατασκευή νέας μονής ηλεκτροδοτούμενης γραμμής μήκους 88,7 km με πλάτος τυπικής διατομής 6,60 m Άγιος Αθανάσιος – Χαλκηδώνα – Κουφάλια- Πέλλα – Νέα Πέλλα – Γιαννιτσά – Γαλατάδες/Καρυώτισσα – Δάφνη/Καλύβια – Σκύδρα
Την κατασκευή παράκαμψης Σκύδρα – Αριδαία. 
Η συχνότητα των συρμών θα είναι ανά 1 ώρα με αριθμό μετακινούμενων επιβατών και κατά τις δύο κατευθύνσεις 8000 επιβάτες/ ημέρα. Ο χρόνος απλής διαδρομής θα είναι 1h 08’ για την Έδεσσα, 55’ για την Σκύδρα και 1h 15’ για Αριδαία. 
Θα τοποθετηθούν 25 ΑΣΙΔ ( αυτόματο σύστημα ισόπεδης διάβασης) και θα αναβαθμιστεί μέσα από το έργο και ο σταθμός Γέφυρα.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 comments:

  1. Όνειρο ζω μην με ξυπνάτε !Σηφάκη ξυπνά θα πέσεις απότομα από το συνεφακι τον Μάιο!κοίτα μην φέρεις και κάναν υπταμενο δισκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τρωει η κατσικα ταραμα,ακομα ειστε κολλημενοι στην μελετη σκοπημοτητας του τζαμτζη και συ μιλας για υποβολη φακελου ...εδω 10 εκατ,για απαλλοτρίωση για τον δρομο κανατε 4 χρονια και ακομα ειναι στο μηδεν και συ μιλας για εργο 200 εκατ, ξεχασε το,και επειδη σεβομαι το αξιωμα σου,δεν θα σου στειλω το τρενακι της καρατζοβας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξεκοληστε πια με αυτη τη καραμελα και τα τρενα σας . Μην κοροιδευετε τον κοσμο . Τι να τα κανουν τα τρενα ? ποσοι την ημερα θα ταξιδευοθν πανω κατω ?ποσο θα εχει ? Πανω απο 100 ατομα την εβδομαδα αποκλειεται να βρεθουν . Ο κοσμος δεν εχει χρηματα , δουλειες . Βολτες με το μτρενο θα κανει ? Και μην ακουσω οτι θα ανεβει ο τουρισμος και η ενμπορικη δραστηριοτητα με 50 ατομα και 100 γυφτους μεσα . Οι τουριστες αν εχετε προσεξει ερχονται με λεωφορεια και τα αυτοκινητά τους . Μην κανετε πως δεν καταλαβαινετε .
    Καντε κατι σοβαρο που χρειαζομαστε ..
    ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΔΡΟΜΟΟΟΟ---ΑΣΦΑΛΤΟΟΟ. Δεν εχουμε αρτηρια να πηγαινεις θεσσαλονικη 40 λεπτα , και να μην περνας απο το καθε χωριο , χωραφι που σταματαει το τρακτερ ή ο αλλος για καφε .
    Έλεος πια . Εχετε σπαταλησει τετραετία και ειστε ενα τιποτα . Σας πληρωνουμε για να διαβάζετε τις αναγγελίες των υπουργείων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αφησαν την Πελλα δεκαετιες χωρις δρομο, "εκλεψαν" την Εγνατια και μετα τα 120 εκατ € απο τον δρομο, ουτε μιλουσαν για σιδηροδρομο.
      Ο ΣΥΡΙΖΑ σε 3 χρονια ξεκινησε τον δρομο ( γινονται οι απαλλοτριωσεις που χωρις αυτες δεν μπορει να χρηματοδοτηθει) και εντασσει στο Ευρωπαικο σιδηροδρομων και τον προαστιακο σιδηροδρομο.
      Διαλυσατε οι παλιοι την Πελλα τοσα χρονια με συνεχη οπισθοδρομηση. Καθηστε εκει που ειστε στη γωνια.
      Αυτη η παραταξη ξαναβαζει την Πελλα στο χαρτη.
      Πανικοβληθειτε λοιπον..και γραψτε κανενα σχολιο ακομα για ψυχοθεραπεια

      Διαγραφή
    2. Ποιο σιδηροδρομο άνθρωπε μου να μεταφέρει τι φτάνει το παραμύθι με τρένα αεροδρόμιο αέριο υδατοδρομιο πες τίποτα άλλο πια η κοινωνία βράζει το έχετε καταλάβει εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ

      Διαγραφή
  4. Εδώ πάει το όνειρο ζω μην με ξυπνάτε κύριε Σηφάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανθρωπε μου 10,49 εισαι ντεμοντέ ,εδω σε1h8' απο εδεσσα, σε55' απο σκυδρα και σε 1,15' απο αριδαια θα πηγαινεις θεσσαλονικη και μιλας και απο πανω, εντωμεταξύ θα υπάρχουν στασεις οπως εξήγγειλε ο κος Σηφακης στο Μουσειο της πελλας,στην νεα πελλα ,σην καρυωτισσα , στο παλαιφυτο στο ασπρο η σταση ειναι διπλα στην βαλβιδα εξοδου του αερίου για να εξυπηρετουνται οι εργαζόμενοι των εγκαταστασεων, θα φορτωνονται τα οπωροκηπευτικα με φθινο ναυλο,λιγο το εχεις θα δωσει ζωη και κινηση,με τα γιαννιτσα δεν ξερω αν υπαρχει σταση και ξεχατε να χρονομετρησειτην διαδρομη;
    μαλλον, ισως θα εξυπηρετούνται απο τον σταθμο της καρυωτισσα για να δουλευουν τα ταξι στην εδεσσα και στην αριδαια στους σταθμους θα υπαρχουν λεωφορεία για να μεταφερουν τους τουριστες στο Καϊμακτσαλάν και στο ποζαρ και συ μιλάς για 100 γυφτους;ξεκόλλαω απο την μιζέρια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.