Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

«Ραβασάκια» της ΔΕΗ σε 340.000 οφειλέτες

Ειδοποιητήρια της ΔΕΗ σε 300.000 με 340.000 οφειλέτες της έχουν φτάσει τον τελευταίο μήνα, ενώ την ίδια στιγμή, φωτιά έχουν πάρει και τα τηλέφωνα εισπρακτικών και δικηγορικών εταιριών στις οποίες η εταιρία Qualco έχει αναθέσει για λογαριασμό της δημόσιας επιχείρησης την είσπραξη απλήρωτων λογαριασμών.

Ειδικότερα, και σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, τον τελευταίο μήνα περίπου 300.000 με 340.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις που έχουν ανεξόφλητους πάνω από δύο εκκαθαριστικούς λογαριασμούς ρεύματος έλαβαν επιστολές υπογεγραμμένες από δικηγόρους που συνεργάζονται με τη ΔEH, με τις οποίες αφού ενημερώνονται για το ληξιπρόθεσμο ποσό καλούνται να προβούν στην αποπληρωμή του.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές της εταιρίας, «οι επιστολές αυτές έχουν ως στόχο την κινητοποίηση των οφειλετών προκειμένου να διακανονίσουν τα χρέη τους. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι πια η ΔEΗ δεν θα είναι η επιχείρηση που θα ανέχεται την ασυνέπεια στην εξόφληση των λογαριασμών». Κατά τις ίδιες πληροφορίες, «οι ειδοποιήσεις έστειλαν χιλιάδες πελατών στα γκισέ των καταστημάτων για ρυθμίσεις χρεών, αλλά και για πληρωμές των ληξιπρόθεσμων ποσών».

Οι υπάλληλοι των καταστημάτων της εταιρίας διαθέτουν πια την εμπειρία και μέσα από εντολές που έχει δώσει η γενική διεύθυνση Εμπορίας, ώστε να κάνουν προτάσεις διακανονισμού ανάλογα με το προφίλ του κάθε οφειλέτη. Πάντως το μεγαλύτερο ύψος δόσεων ανέρχεται στις 24.


Παράλληλα, δουλειά έχει πιάσει για τα καλά και η κοινοπραξία των εταιριών με επικεφαλής την Qualco, που έχει αναλάβει τη διαχείριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών της ΔEΗ. Σύμφωνα με πληροφορίες, με τη σειρά της έχει αναθέσει σε εταιρίες ενημέρωσης οφειλετών και δικηγορικά γραφεία την ενημέρωση των πελατών με χρέη, είτε μέσω τηλεφωνικών είτε μέσω έγγραφων οχλήσεων.

Στόχος η είσπραξη 1,1 δισ. ευρώ

Η δημόσια επιχείρηση και μέσω του business plan της McKinsey έχει βάλει στόχο την είσπραξη ποσών εύρους 690 εκατ. έως 1,1 δισ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι το σύνολο των ληξιπρόθεσμων χρεών ξεπερνά τα 3,5 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, υπάρχουν κατηγορίες υπερήμερων χρεών, όπως για παράδειγμα της ΛΑΡΚΟ και άλλων τριών βιομηχανιών, όπου από τα 396 εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι θα μπορέσει να συγκεντρώσει ποσά της τάξης των 20 έως 40 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, από την κατηγορία των λεγόμενων ανενεργών πελατών -πρόκειται για όσους άλλαξαν προμηθευτή αφήνοντας στη ΔEΗ ληξιπρόθεσμες οφειλές-, όπου από τα 815 εκατ. ευρώ και παρά τις διακοπές ηλεκτροδότησης που προτίθεται να κάνει, δεν μπορεί να εισπράξει παρά 35 με 75 εκατ. ευρώ.Σε διακανονισμό βρίσκονται οφειλές 472 εκατ. ευρώ και γι' αυτές τις περιπτώσεις η ΔEΗ προτίθεται μέσω τηλεφωνικών οχλήσεων και προειδοποιήσεων για αποκοπές να εισπράξει τα 350 με 400 εκατ. ευρώ από όσους χάνουν τις ρυθμίσεις και δεν μπαίνουν σε νέα προγράμματα διακανονισμών.Στο πρόγραμμα της δημόσιας εταιρίας είναι και τα κατ’ ιδίαν ραντεβού των υπευθύνων καταστημάτων με οφειλέτες της χαμηλής τάσης, προκειμένου να τους προτείνουν ρυθμίσεις.

πηγή euro2day.gr

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…