Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Καταβλήθηκε η 4η δόση του επιδόματος παιδιού 2018


Tην Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου καταβλήθηκε η 4η δόση του Επιδόματος Παιδιού 2018, σε 858.892 οικογένειες σε όλη την Ελλάδα. Η πληρωμή αφορά το δίμηνο Ιούλιος – Αύγουστος και ανέρχεται σε 204,96 εκ. ευρώ. Προσοχή. Μετά τους αναγκαίους συμψηφισμούς, οι δικαιούχοι θα λάβουν και τα τυχόν αναδρομικά επιδόματα που δικαιούνται από την αρχή του 2018, σε περίπτωση που δεν είχαν συμπεριληφθεί στις προηγούμενες πληρωμές Μαρτίου, Ιουνίου και Ιουλίου.

Δεδομένου ότι ολοκληρώθηκε η εκκαθάριση και της τέταρτης από τις έξι διμηνιαίες δόσεις του 2018 μπορούν πλέον να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για τη μεγάλη μεταρρύθμιση του Ιανουαρίου, η οποία εισήγαγε το νέο σύστημα προνοιακών οικογενειακών παροχών με επίκεντρο το Επίδομα Παιδιού :

* Από το προστατευτικό πλαίσιο του Επιδόματος Παιδιού ήδη καλύπτονται πάνω από 1,5 εκ. παιδιά σε όλη την Ελλάδα. Στην πληρωμή της Δ δόσης τα προστατευόμενα τέκνα των εγκεκριμένων αιτήσεων είναι 1.501.126. Επιδοτούνται δηλαδή 100.000 περισσότερα παιδιά από πέρσι.

* Τρεις μήνες πριν ολοκληρωθούν οι αιτήσεις για το 2018 έχουν ήδη ενταχθεί στο Επίδομα Παιδιού 20% περισσότερες οικογένειες σε σύγκριση με όσους είχαν πληρωθεί πέρσι την ίδια περίοδο και 10% περισσότερες οικογένειες από όσες είχαν ενταχθεί πέρυσι όλο τον χρόνο στα παλαιά επιδόματα. Από τον Σεπτέμβρη έχει ξεπερασθεί το σύνολο των εγκριτικών αιτήσεων κάθε προηγούμενου έτους. Στο τέλος του 2017 πληρώθηκαν 769.344 αιτήσεις ενώ στο τέλος του 2016 πληρώθηκαν 745.369.

* Το μέσο μηνιαίο οικογενειακό επίδομα είναι 45% υψηλότερο από κάθε άλλη χρονιά.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.