Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δημοσκόπηση: 40,9% των πολιτών της ΠΓΔΜ υπέρ του "ναι" στο δημοψήφισμα


Το 40,9% των πολιτών της ΠΓΔΜ θα ψηφίσουν "ναι" στο δημοψήφισμα για την αλλαγή του συνταγματικού ονόματος της χώρας τους από "Δημοκρατία της Μακεδονίας" σε "Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας", σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση του Ινστιτούτου για τη Δημοκρατία "Societas Civilis” Σκοπίων (IDSCS) και του "Μακεδονικού Κέντρου για τη Διεθνή Συνεργασία" (MCIC) για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού TV Telma.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων MIA, το 8,6% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι θα ψηφίσουν "όχι", το 6,3% δήλωσαν αναποφάσιστοι, ενώ ένα 2% αρνήθηκαν να απαντήσουν.

Συνολικά ένα 42,2% του δείγματος δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση.

Οι περισσότεροι πάντως – ποσοστό 57,8% - δήλωσαν ότι θα προσέλθουν στην ψηφοφορία της 30ης Σεπτεμβρίου, ενώ ένα 28,8% απάντησε ότι δεν θα το πράξει. Ένα 11,2% δεν έχει αποφασίσει εάν θα εξασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, ενώ ένα 2,2% αρνήθηκε να απαντήσει και σε αυτό το ερώτημα.

Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ 7 και 25 Αυγούστου σε δείγμα 1.000 πολιτών της ΠΓΔΜ.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.