Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Έρευνα: Η λιτότητα θα συνεχιστεί εκτιμούν 9 στους 10 Έλληνες


Την άποψη ότι οι πολιτικές λιτότητας θα συνεχισθούν παρά το τέλος των μνημονίων, λόγω των υφιστάμενων συμφωνιών, εξέφρασε το 89% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της ΓΣΕΕ και παρουσιάστηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, αν και η γενικότερη αίσθηση για την πορεία της χώρας παραμένει αρνητική, με το 67% να θεωρεί ότι τα πράγματα πηγαίνουν προς τη λάθος κατεύθυνση, εντούτοις διαφαίνεται μια μικρή χαραμάδα αισιοδοξίας, καθώς το ποσοστό όσων θεωρούν ότι πηγαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση (27%) είναι για πρώτη φορά ανοδικό από το 20-21% που βρισκόταν όλο το προηγούμενο διάστημα.

Πιο θετικοί για την πορεία της χώρας εμφανίζονται, με βάση την απασχόληση, σε ποσοστό 40%, οι μισθωτοί του δημόσιου τομέα και πιο αρνητικοί, οι γεωργοί (74%).

Η ολοκλήρωση του 3ου μνημονίου θεωρείται ότι θα έχει θετικές επιπτώσεις από το 30% των ερωτώμενων, το 41% λέει ότι δεν θα έχει θετικές ή αρνητικές επιπτώσεις και ένα 25% θεωρεί ότι θα έχει αρνητικές. Σημαντικότερη παράμετρος που διαφοροποιεί τις απόψεις είναι η απασχόληση, με τους δημοσίους υπαλλήλους να έχουν τις θετικότερες εκτιμήσεις.


Σχετικά με την αγορά εργασίας, πάνω από τους 7 στους 10 θα ήθελαν ο κατώτατος μισθός να αποφασίζεται μετά από συνεργασία της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και των εργοδοτών. Επιπλέον, το 83% θα ήθελε να συναντάται ο πρωθυπουργός με εκπροσώπους των εργαζομένων και των εργοδοτών για να ανταλλάσσουν απόψεις και να συνεργάζονται για τα θέματα της αγοράς εργασίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι η σχετική πλειοψηφία των ερωτωμένων θεωρεί ότι ο πρωθυπουργός αποφεύγει να συναντήσει τους εκπροσώπους των εργαζομένων γιατί δεν μπορεί να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους (24%), δεν είναι αρμοδιότητά του (17%), είναι αδιάφορος (11%) ή δεν του επιτρέπουν οι εταίροι (6%).

«Η αύξηση του κατώτατου μισθού δεν θα έχει καμία αξία αν μειωθεί από το 2019 το αφορολόγητο» σημείωσε κατά τη συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος.

Για «εντυπωσιακά αποτυχημένο οικονομικό πείραμα δημοσιονομικής προσαρμογής» έκανε λόγο αναφερόμενος στο ελληνικό πρόγραμμα ο επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ- ΓΣΕΕ Γιώργος Αργείτης, προσθέτοντας ότι δομικά χαρακτηριστικά της οικονομίας όπως «το υψηλό δημόσιο χρέος, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, η υψηλή ανεργία και η φτώχεια», παραμένουν. 

Η έρευνα διεξήχθη τηλεφωνικά σε 1.003 άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω, από 28/8 έως 30/8/2018 και το δείγμα σταθμίσθηκε εκ των υστέρων ως προς το φύλο, την ηλικία και την ψήφο στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015.

Πηγή: ΑΠΕ

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. Όχι απλά θα συνεχιστεί αλλά τώρα μπαίνουμε σε πραγματική κρίση πείνα έρχεται και ας πανυγηριζουν ότι τάχα βγήκαν από τα μνημόνια και αρχίζουν να τάζουν λόγια χωρίς αντίκρισμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι τεμπέληδες πάντα ήταν στην πείνα, όπως και οι "νόμιμοι " ιδιοκτήτες της χώρας. Για αυτό άλλωστε πάντα άπλωναν το χέρι στον κορβανά

      Διαγραφή
    2. Βρε συ πόσο πληρώνεται η δουλειά του κλακαδόρου της επαναστατικής λαοπρόβλητης κυβέρνησης;

      Διαγραφή
  2. Μόνο η τεμπέληδες δεν είναι στην πείνα όλο και κάποιο επίδομα θα πάρουν αυτοί που δουλεύουν θα χρεωθούν και θα πεινασουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.