Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συμβουλευτικός Σταθμός του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ στα Γιαννιτσά

Το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ απευθύνεται σε χρήστες ουσιών και τις οικογένειές τους και λειτουργεί Περιφερειακό Συμβουλευτικό Σταθμό στην πόλη των Γιαννιτσών.

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ στα Γιαννιτσά λειτουργεί από το 2005 μετά από πρωτοβουλία του Κέντρου Πρόληψης Ν. Πέλλας «Το Όραμα» και σε συνεργασία με τη ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. και το Δήμο Πέλλας που έχει παραχωρήσει το χώρο και καλύπτει μέρος των λειτουργικών εξόδων.

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός στα Γιαννιτσά δεν έχει μόνιμο προσωπικό, στελεχώνεται από εργαζόμενη του Συμβουλευτικού Κέντρου ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ στη Θεσσαλονίκη και λειτουργεί 1 φορά το μήνα.

Πιο συγκεκριμένα το έργο του Σταθμού αφορά σε:

* Ενημέρωση χρηστών (ενηλίκων και ανηλίκων) για ασφαλέστερη χρήση, σωματική αποτοξίνωση και ψυχική απεξάρτηση.
* Εκτίμηση αναγκών του χρήστη και της σοβαρότητας των προβλημάτων του σε σωματικό, ψυχολογικό, οικογενειακό και κοινωνικό επίπεδο και δρομολόγηση της παραπομπής και δικτύωσής του με τις κατάλληλες υπηρεσίες.
* Προετοιμασία από το συμβουλευτικό κέντρο Θεσσαλονίκης για ένταξη σε φάση θεραπείας, είτε στη Θεραπευτική Κοινότητα (διαμονής) είτε στο Πρόγραμμα Εξωτερικής Παρακολούθησης.
* Ενημέρωση και συμβουλευτική γονιών, αδελφών, συντρόφων και παιδιών ανθρώπων με προβλήματα κατάχρησης και εθισμού. Η συμβουλευτική θα γίνεται ατομικά και θα υπάρχει και η δυνατότητα δημιουργίας ομάδας γονέων αν υπάρχει ικανός αριθμός ενδιαφερομένων.
* Ενημέρωση της τοπικής κοινότητας για θέματα εξαρτήσεων.
* Γνωριμία με φορείς της τοπικής κοινότητας.

Όλες οι υπηρεσίες του Συμβουλευτικού Σταθμού παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ και προστατεύεται το απόρρητο. Οι συναντήσεις γίνονται κατόπιν ραντεβού.

Συμβουλευτικός Σταθμός ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ

Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών, Κ. Ασμανίδη 2, 58100 Γιαννιτσά

Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι αυτό του Συμβουλευτικού Κέντρου στη Θεσσαλονίκη: 2310212030-1 Email: cc@kethea-ithaki.gr www.kethea-ithaki.gr

Like us on Facebook: ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός λειτουργεί 10:00 – 15:00, τις ακόλουθες ημερομηνίες το πρώτο εξάμηνο του 2018:

25 Σεπτεμβρίου
30 Οκτωβρίου
27 Νοεμβρίου
11 Δεκεμβρίου

Για το 2ο εξάμηνο του 2018 ημερομηνίες θα ανακοινωθούν εγκαίρως.

Η Υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Κέντρου ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ
Εύη Μαυροπούλου
Msc. Σχολική – Εξελικτική Ψυχολογία
Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια
Τραυματοθεραπεύτρια (EMDR – CRM basic)

Από το Γραφείο Τύπου

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…