Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ανοιχτή επιστολή του Αντ. Ξυλουργίδη σε Αντιπεριφερειάρχη και Δημάρχους για την απουσία στέγης για κακοποιημένες γυναίκες και παιδιά στην ΠΕ Πέλλας


Σήμερα το πρωί απέστειλα ανοιχτή επιστολή προς την κ Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας και τους κκ Δημάρχους των 4 Δήμων, με αφορμή την απουσία στέγης φιλοξενίας για κακοποιημένες γυναίκες και παιδιά στον Νομό Πέλλας. Αυτό που κυρίως αποτελεί το πρώτο μέλημα είναι η ανεύρεση χώρου, σε κάποιο δημόσιο ή δημοτικό κτίριο. Οι υποθέσεις βίας, λεκτικής σωματικής και σεξουαλικής που λαμβάνουν χώρα πίσω από τις κλειστές πόρτες σπιτιών ειδικά σε χωριά της περιοχής μας, πρέπει να μας αφυπνίσουν. Η ιδιωτική πρωτοβουλία πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο και εδώ. Ο ανθρωπισμός είναι βήμα προς το αύριο. 
Αναλυτικά παρατίθεται η επιστολή.

Έδεσσα 04-09-2018
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς κ. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας,
κκ Δημάρχους Έδεσσας, Γιαννιτσών,
Σκύδρας, Αλμωπίας
Αξιότιμοι Αιρετοί,
Δια της παρούσης επιθυμώ να θέσω υπόψη σας το ζήτημα της απουσίας στέγης για κακοποιημένες γυναίκες και παιδιά, στην Περιφερειακή Ενότητα της Πέλλας. Το τελευταίο διάστημα η τοπική κοινωνία της Πέλλας παρακολουθεί εμβρόντητη, δεκάδες περιστατικά βίας που έρχονται στο φως της δημοσιότητας και πολλά περισσότερα που παραμένουν ένοχα μυστικά, εσώκλειστα στις κατοικίες-κολαστήρια σε πόλεις και χωριά του Νομού μας όπως άλλωστε συμβαίνει σε πολλές περιοχές της χώρας. Η βία αφορά γεγονότα εντός οικογενειακής εστίας αλλά και ευρύτερα, λεκτική, σωματική και σεξουαλική κακοποίηση. 
Πολλές από τις περιπτώσεις των θυμάτων διστάζουν να καταγγείλουν την ταπεινωτική σε βάρος τους συμπεριφορά υπό τον φόβο αντιποίνων, αβεβαιότητας για το τι μέλλει γενέσθαι αλλά και εξαιτίας του κοινωνικού κανιβαλισμού που αποτελεί σύνηθες φαινόμενο στην επαρχία. Αυτή την αβεβαιότητα ενισχύει και το γεγονός του νομικού πλαισίου το οποίο είναι αναποτελεσματικό σε ότι αφορά την ποινική μεταχείριση του δράστη και την προστασία του θύματος. Η ερώτηση που τίθεται συχνά είναι: «Αν το καταγγείλω πως θα γυρίσω στο σπίτι; Δεν έχω που να πάω με τα παιδιά μου».
Είναι επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας ενός χώρου φιλοξενίας θυμάτων κακοποίησης, καθώς ειδικά εμείς, ως μέλη της νομικής κοινότητας γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες ενός φαύλου κύκλου με πρωταγωνιστές ανυπεράσπιστους πολίτες, γυναίκες και παιδιά που υπομονετικά κλείνουν τα μάτια μέχρι να τελειώσει το μαρτύριο που βιώνουν. Δεν είναι δυνατόν να προχωράμε στην επόμενη μέρα, όταν απουσιάζει ο ανθρωπισμός.
Σας ζητώ, γνωρίζοντας τις δυσκολίες του δημοσιονομικού πλαισίου και το πλήθος των αρμοδιοτήτων που έχετε επωμιστεί, να δημιουργηθεί άμεσα ομάδα εργασίας η οποία θα αναζητήσει κατάλληλο χώρο από δημοτικά ή εν γένει δημόσια κτίρια τα οποία μπορούν να διαμορφωθούν κατάλληλα ώστε να φιλοξενήσουν έστω για ένα σύντομο ,αλλά σημαντικό για τις ζωές των κακοποιημένων γυναικών και παιδιών, χρονικό διάστημα κάθε συμπολίτη που έχει ανάγκη προστασίας.
Απαραίτητο στοιχείο λειτουργίας μιας τέτοιας δομής είναι ο ιδιωτικός παράγοντας, έτσι ώστε να καλύπτονται οι δαπάνες και τα πάγια έξοδα αυτής, ως εκ τούτου εάν υπάρξει ανταπόκριση από την πλευρά σας στην κατεύθυνση ανεύρεσης ενός κατάλληλου κτιρίου τότε είμαι πεπεισμένος ότι θα προκύψει ένα ολιγομελές σχήμα συμπολιτών μας που αφιλοκερδώς θα προσφέρουν υπηρεσίες ώστε να επιλύονται τα καθημερινά ζητήματα που θα προκύπτουν.
Κλείνοντας την παρούσα, σας ζητώ να αναλάβετε άμεσα μια ειλικρινή πρωτοβουλία έτσι ώστε από κοινού να προγραμματιστεί συνάντηση των φορέων στην οποία θα κομίσει η κάθε πλευρά συγκεκριμένες προτάσεις για την επιτυχή οργάνωση του εγχειρήματος. Είναι δεδομένη η ανταπόκριση μου σε κάθε σας πρωτοβουλία.

Με εκτίμηση,
Ξυλουργίδης Σ. Αντώνης
Δικηγόρος ΔΣΕ



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. στην εδεσσα η δημαρχος μαρουλα αμεσως θα δωσει λυση, σαν γυναικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι δεν μπορεί από τα Ιεροσόλυμα, αμέσως μετά την αργία του δήμαρχου έγινε εκδρομή, με την Μις Τσίχλα σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες να προσεύχεται η αργία του δημάρχου για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου Εδεσσας (εν ενεργεία δημάρχου) να γίνει επ αόριστο. Τελικά απορώ πως δέχτηκε αυτή την ντροπή με τόση χαρά.

      Διαγραφή
  2. Με την μια φορά την εβδομάδα αντιπεριφερειάρχη μην περιμένεις να γίνουν πολλά αγαπητέ. Σε όλα τα επίπεδα. Με τον αυτόματο πιλότο λειτουργεί η Π.Ε. εδώ και δυο χρόνια. Βάλε και άλλα πέντε πριν που λειτουργούσε με τον κουλοχέρη, ασ' τα να πάνε. Ουραγοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. άλλος σωτήρας μας προέκυψε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οφείλω να σας συγχαρώ κύριε Ξυλουργίδη για την επισήμανση αίνος τόσο σοβαρού θέματος...
    προβληματίζομαι όμως για ποιο λόγο κοινοποιείτε (προετοιμάζεται την υποψηφιότητα σας?)....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το έπιασες μεγάλε, μπαμπάς σύμφωνα με πληροφορίες στέλεχος "γνωστού κόμματος".

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.