Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Καταγγελία για στημένο διαγωνισμό στον Δήμο Αλμωπίας!

Καταγγελία για στημένο διαγωνισμό «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ» σε διαγωνισμό, μεταξύ δύο προμηθευτών και της επιτροπής αξιολόγησης των προσφορών του Δήμου Αλμωπίας, κατέθεσε μέσα στο καλοκαίρι στον εισαγγελέα Έδεσσας, ο Γιάννης Πασχαλίδης, ελεύθερος επαγγελματίας από την περιοχή.

Στην καταγγελία του, την οποία κοινοποιεί στον Γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας, ο κ. Πασχαλίδης σημειώνει ότι «καταστρατηγήθηκε η έννοια της δημοπρασίας» και κάνει λόγο για «συνεννόηση» και «συμφωνία των διαγωνιζομένων προμηθευτών και της αρμόδιας επιτροπής αξιολόγησης του διαγωνισμού Δήμου», υπέρ συγκεκριμένου προμηθευτή, με «κόστος ζημίας για τον Δήμο Αλμωπίας διπλάσιο παρά κάτι της πραγματικής αξίας», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.


Ολόκληρη η καταγγελία του Γιάννη Πασχαλίδη έχει ως εξής:

Καταγγελία νια στημένο διαγωνισμό «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ» του Δήμου Αλμωπίας σε διαγωνισμό μεταξύ δύο προμηθευτών και της επιτροπής αξιολόγησης των προσφορών του Δήμου Αλμωπίας.

Προς την Εισαγγελία Έδεσσας
Έδεσσα
Κ. Εισαγγελέα
Η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Αλμωπίας συνέταξε μελέτη για «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ» με αριθ. Μελέτης 41/2015 προϋπολογισμού 14.499.85€ για να επιλέξει στην συνέχεια με διαγωνισμό, προμηθευτή με την χαμηλότερη συμφέρουσα τιμή για τον Δήμο Αλμωπίας.
Η Μελέτη συντάχτηκε σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3463/2006 ΕΝΙΑΙΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΟΤΑ ( ΕΚΠΟΤΑ). Στον διαγωνισμό που κατατέθηκαν έως τις 17-07-2015 στην αρμόδια επιτροπή διαγωνισμού του Δήμου Αλμωπίας κατατέθηκαν τρεις σφραγισμένοι φάκελοι με τρεις προσφορές .
1.Η προσφορά που κατατέθηκε ιιε αριθ.ποωτ.20402/17-07-2015
2,Η προσφορά που κατατέθηκε με αρι&.πρωτ.20428/17-07-2015 και
3.Η προσφοοά που κατατέθηκε με αριθ.πρωτ.20429/17-07-2015.

Στις 20/07/2015 η αρμόδια επιτροπή αξιολόγησης και γνωμοδότησης του Δήμου όπως φαίνεται από την παράγραφο 9 της αριθ. απόφασης 1912 του Δημάρχου συνήλθε για να αποσφραγίσει τους φακέλους των διαγωνιζομένων προμηθευτών , να αξιολογήσει, να γνωμοδοτήσει για να αναδείξει τον μειοδότη του διαγωνισμού .Από τους φακέλους που αποσφραγίστηκαν, η διαγωνιζόμενη εταιρία ΟβρΓθπ ΗθΙΐ3$ Α.Ε. με αριθ.πρωτ 20402/17-07-2015 κατάθεσης προσφοράς προσέφερε έκπτωση 50% του τιμολογίου της μελέτης.
Ο ................ με αριθ.πρωτ. 20428/17-07-2015 κατάθεσης προσφοράς προσέφερε έκπτωση 2% του τιμολογίου της μελέτης. Ο τρίτος φάκελος με αριθ.πρωτ. 20429/17-07-2015. Κατάθεσης προσφοράς προσέφερε έκπτωση 1% του τιμολογίου της μελέτης.
Και ενώ από το άνοιγμα των φακέλων είναι γνωστός πλέων ο μειοδότης του διαγωνισμού , η επιτροπή αξιολόγησης δεν αναδεικνύει τον μειοδότη του διαγωνισμού την ^^ρ^^π ΗΘΙΙ35 ΑΕ που προσέφερε έκπτωση 50% και δυο ημέρες αργότερα στις 22/07/2015 η ΟΒρτΒη ΗθΙΐ95 Α.Ε. που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη με αντικείμενο εργασιών ,αντλίες,κινητήρες, πίνακες, και γενικά ότι απαιτούσε ο διαγωνισμός της προμήθειας με την με αριθ.πρωτ.20792/22-7-2015 αίτηση της απέσυρε κατά παράβαση του νόμου περί δημοσίων
έργων την προσφορά της και εκ των πραγμάτων αναδεικνύεται μειοδότης ο δεύτερος των διαγωνιζομένων ........................που προσέφερε έκπτωση 2% επί του τιμολογίου της μελέτης, και την ίδια ημέρα δηλαδή στις 22-7-2017 σύμφωνα με την αριθ. 1912 απόφαση του Δημάρχου ανατίθεται η προμήθεια του διαγωνισμού στον ....................... αν και η προσφορά του ήταν χαμηλότερη κατά 48%. 

I κ,. Εισαγγελέα είναι σίγουρο πλέων ότι έγινε συνεννόηση, έγινε συμφωνία των διαγωνιζομένων προμηθευτών και της αρμόδιας επιτροπής αξιολόγησης του διαγωνισμού Δήμου να αποσύρει η εταιρία /ύίρΓ3Π ΗΘΙΙ33 Α.Ε την προσφορά της για να αναδειχθεί μειοδότης ο .............. με έκπτωση 2% για να ωφεληθούν αυτοί οι δύο την διαφορά έκπτωσης, του 48%. που μεταφράζετε σε κόστος ζημίας για τον Δήμο Αλμωπίας διπλάσιο παρά κάτι της πραγματικής αξίας.
Πλήρωσε δηλαδή ο Δήμος Αλμωπίας τον εξοπλισμό των αρδευτικών γεωτρήσεων στον δεύτερο μειοδότη προμηθευτή διπλάσια τιμή της πραγματικής έκπτωσης.
Ως εκ τούτου καταστρατηγήθηκε η έννοια της δημοπρασίας και η παράγραφος 1 του άρθρου 82 του Ν.3669/2008.περί δημοσίων έργων.
Είμαι στην διάθεση σας για κάθε διευκρίνηση και κάθε συμπληρωματική πληροφορία.

Συνημμένα υποβάλλω.
Ι.Την υπ.αριθ.μελέτη 41/2015 της Τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου.
2.Την υπ.αριθ .1912/27-7-2015 απόφαση ανάθεσης του Δημάρχου.
3.Τον Ν.3669/2008 με το άρθρο 82 περί δημοσίων έργων.

Πασχαλίδης Ιωάννης 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…