Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κοινωνικές δομές δήμων: Έρχονται χιλιάδες μόνιμες προσλήψεις


Για μόνιμες προσλήψεις όχι μόνο στο «Βοήθεια στο Σπίτι» αλλά και στις άλλες δομές των δήμων όπου απασχολούνται επί πολλά έτη συμβασιούχοι, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες, δεσμεύθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, κατά τη συνάντηση του με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης.

Συγκεκριμένα, όταν του τέθηκε το συγκεκριμένο θέμα από την ΠΟΕ-ΟΤΑ τόνισε ότι τέθηκε ως προτεραιότητα το «Βοήθεια στο Σπίτι» καθώς είναι η μόνη από τις κοινωνικές δομές των δήμων, που δεν είναι, πλέον, συγχρηματοδοτούμενο. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι στη συνέχεια, χωρίς πάντως να αναφέρει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, πρόκειται να γίνουν προσλήψεις και σε άλλες αντίστοιχες  δομές που καλύπτονται από συμβασιούχους.

Υπενθυμίζεται ότι πλην του «Βοήθεια στο Σπίτι», υπολογίζεται ότι εργάζονται περί τους 1.500 συμβασιούχους στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ, 375 στα ΚΗΦΗ και χιλιάδες εργαζόμενοι σε προγράμματα ΕΣΠΑ στους Παιδικούς Σταθμούς και τις Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας.

Αναφορικά με την εξαγγελία του πρωθυπουργού για 3.000 προσλήψεις στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», ο κ. Χαρίτσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τόνισε ότι με βάση την απογραφή που ΥΠΕΣ, από τα στοιχεία των δήμων, οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι» είναι λίγο πάνω από 2.900. Ωστόσο, πρόσθεσε, ότι εφόσον είναι περισσότεροι, ο αριθμός αυτός μπορεί να αναπροσαρμοστεί, ώστε να καλυφθούν όλοι. 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. Βολεψτε κόσμο να δούμε ποιος θα δουλέψει να τους πληρώνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Σηφάκης θα τους πληρώνει που θέλουν κομματικό στρατο.. Αυτή η χώρα δεν αλλάζει ποτε.. φύγετε όσοι προλαβαινετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΆΡΤΕ ΤΕΜΠΈΛΗΔΕΣ Ν ΣΟΘΗΤΕ ΠΆΛΙ ΓΙΑ ΨΉΦΟΥΣ ΌΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο κύριος Σηφάκης έχει κάτι να πει για την δήλωση ζαεφ ότι είναι η μοναδική Μακεδόνες ότι το βόρειο τμήμα της Ελλάδας είναι απλά βόρεια Ελλάδα κάποια δήλωση κύριε Σηφάκη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.