Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τα αλλάζει ο Ζάεφ: Υπάρχουν περιοχές σε Ελλάδα και Βουλγαρία που λέγονται «Μακεδονία»


Στροφή 180 μοιρών έκανε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, μετά τη θύελλα που ξεσήκωσαν οι δηλώσεις του στο πρακτορείο ΜΙΑ σχετικά με τη «μοναδική Μακεδονία».

Συγκεκριμένα, πλέον το κείμενο της συνέντευξής του έχει αλλάξει και ο Ζάεφ φέρεται να αναφέρει τα εξής:

«Κανείς δεν θα αρνείται πλέον τη "Μακεδονική" μας ταυτότητα. [...] Μοιράζομαι τη δυσαρέσκεια των συμπατριωτών μου της διασποράς για το συνθετικό "Βόρεια" στο όνομα, δεν είναι εύκολο να γίνει αποδεκτό. Όλοι γνωρίζουμε ότι σήμερα, μέρος της γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας βρίσκεται στην Ελλάδα, ένα άλλο κομμάτι βρίσκεται στη Βουλγαρία και το βόρειο τμήμα είναι η χώρα μας. Και κανείς δεν θα μπορεί να αρνηθεί τη Μακεδονία μας. Το επίθετο "Βόρεια" κάνει τη διαφορά και επαναβεβαιώνουμε ότι υπάρχουν περιοχές στην Ελλάδα και στη Βουλγαρία που ονομάζονται "Μακεδονία"».

Πληροφορίες του ΑΝΤ1 αναφέρουν ότι ασκήθηκε διπλωματική πίεση στα Σκόπια από την ελληνική πλευρά που δυσαρεστήθηκε μετά τις δηλώσεις για τις οποίες ο Ζόραν Ζάεφ είπε ότι παρερμηνεύτηκαν.

Πηγή: ΜΙΑ

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 comments:

  1. Κύριε Σηφάκη ακόμα επιμένετε ότι κάνατε μια καλή συμφωνία εγώ λέω ότι μας πουλήσατε και πείτε με φασίστα ναι είμαι όταν το ακούω από συριζαιους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η συμφωνία είναι καλή από την στιγμή που αλλάζει το όνομα τους από σκέτο Μακεδονία ( που ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επέτρεψαν να υπάρχει παντού επί 30 χρόνια ) , που αλλάζει το Σύνταγμα τους, που φεύγει το Ελληνικό σύμβολο του ήλιου της Βεργίνας από την σημαία τους, που αναγνωρίζουν ότι είναι Σλάβοι και δεν έχουν καμιά σχέση με Μ.Αλέξανδρο και Αρχαία Μακεδονία που είναι μόνο Ελληνική.
      Κάτι λίγοι που έχουν ακόμη φοβικά σύνδρομα, είναι γεμάτοι μίσος και σπέρνουν διχασμούς απομονώνονται σιγά σιγά από τον κόσμο. Που είναι οι δήθεν "Μακεδονομάχοι" Δήμαρχοι; φοβήθηκαν ότι θα μαυριστούν και σταμάτησαν; Που είναι η Εκκλησία που πρωταγωνίστησε στις Βουκεφαλιάδες; κατάλαβε ότι διαιρεί το εκκλησίασμα και συμμαζεύτηκε;
      Η Μακεδονία μας όχι απλά δεν θα πάθει τίποτα αλλά θα έχει να εκμεταλλευτεί και σημαντικές νέες ευκαιρίες που θα βοηθήσουν την οικονομία της.
      Η φιλία και η συνεργασία θα νικήσουν το μίσος και τον διχασμό

      Διαγραφή
    2. ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΗΦΑΚΗΣ ΓΙΑ ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ;
      ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ κατι λιγοι...κ.λ.π κ.λ.π
      ΘΑ ΣΟΥ ΕΛΕΓΑ ΝΑ ΚΕΝΕΤΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΟΙ ΛΙΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΤΡΑΠΑΤΣΟ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΠΟΥ ΟΥΤΕ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΜΕΤΕΤΡΕΨΕ ΣΕ ΝΑΙ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ.
      ΗΡΘΕ ΛΟΙΠΟΝ Η ΔΗΘΕΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΒΟΤΡΙΝΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΕΞΙΑ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΑ ΔΕΞΙΑ.

      Διαγραφή
    3. ''ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ,ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ'' ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΖΑΕΦ.ΠΝΙΓΟΜΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΡΑΨΩ ΑΣΧΗΜΟΝΙΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΟΥ ΦΩΤΕΙΝΟΤΕΡΟ ΟΤΙ ΣΤΟ ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΤΟΥΣ[ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΠΡΟΣΤΙΝΟ] Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΙΑ,ΜΙΑ,ΕΝΩΜΕΝΗ?.ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΚΥΛΙΑΣΕΙ ΝΑ ΨΗΦΗΣΟΥΝ ΝΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΗΣΜΑ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ.ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΟΜΟΙΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.ΤΟ ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΣΗΦΑΚΗ.ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ''ΕΝΩΜΕΝΗ'' ΚΥΡΙΕ ΣΗΦΑΚΗ.

      Διαγραφή
  2. Ευκαιρίες με ποιους με τους Μακεδόνες που ζείτε φιλιά με ποιους με τους Μακεδόνες που ζείτε κάτι λίγοι έτσι νομίζετε μα που ζείτε τέλος πάντων κάντε μια ανοιχτή συζήτηση σε ανοιχτό χώρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δημοψήφισμα για να ξέρουμε τι θέλει ο λαός και να μην λέει ο καθένας ότι να 'ναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημοψήφισμα για τι;Για να πούμε εμείς πως θα ονομάζονται οι γείτονες;

      Διαγραφή
  4. Η συμφωνία των Πρεσπών δεν περιλαμβάνει μόνο το θέμα του ονόματος.
    Και αφού δεν θα πούμε εμείς πως θα ονομάζονται οι γείτονες, τι περίμεναν τόσα χρόνια και δεν ανακοίνωναν το όνομά τους, την γλώσσα και την ιθαγένειά τους, να μπουν και στο νατο και στην ευρωπαϊκή ένωση και να τελειώνουμε.
    Και στις Πρέσπες τι έγινε, δεν μας ρώτησαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ομοιότητες Σηφάκη με Πάπα: μα φυσικά το αλάθητο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.