Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Καρασμάνης: Δεν σεβάστηκαν ούτε τον θεσμό του πρωθυπουργού ούτε τον ίδιο τον πρωθυπουργό


Ο βουλευτής Πέλλας της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Καρασμάνης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση :

« Πλήρως εκτεθειμένο και απροστάτευτο άφησε το θεσμό του πρωθυπουργού, αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων – τόσο η επερχόμενη, όσο και η τωρινή – αναγκάζοντάς τον να εμφανιστεί στη συνέντευξη Τύπου, που έδωσε στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, παντελώς ανενημέρωτος και μη έχοντας καμία γνώση για την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στον αγροτικό τομέα της χώρας μας.

Ουδείς τελικά πληροφόρησε τον πρωθυπουργό ότι :

* Ο εξορθολογισμός των πληρωμών των κοινοτικών ενισχύσεων και επιδοτήσεων στους αγρότες έγινε από την προηγούμενη κυβέρνηση υλοποιώντας το ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εξαλείφοντας τις στρεβλώσεις που οδηγούσαν στην επιβολή υψηλών προστίμων στη χώρα μας. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τον Ιανουάριο του 2015 τα βρήκε έτοιμα όλα αυτά.

* Αντιθέτως, το 2015 επί ηγεσίας του κ. Αποστόλου είχαμε το γνωστό μπάχαλο με την καταβολή των κοινοτικών ενισχύσεων και επιδοτήσεων, με αποτέλεσμα ακόμα και σήμερα να πληρώνονται οι εκκρεμότητες της χρονιάς αυτής στους δικαιούχους αγρότες.

* Πάνω από 1,3 δις ευρώ κοινοτικών ενισχύσεων χάθηκαν από το προηγούμενο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της χώρας 2007-2014, εξαιτίας της αδράνειας και ανικανότητας στην αξιοποίηση των πόρων αυτών από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το 2015, με συνέπεια τη μεταφορά των κονδυλίων αυτών στο νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, που είχε ως αποτέλεσμα την απομείωση των κονδυλίων του νέου Προγράμματος κατά το αντίστοιχο ποσό.

* Επειδή ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στους νέους αγρότες, κανείς δεν τον ενημέρωσε πως, η προκήρυξη του προγράμματος για την ενίσχυση των νέων αγροτών, με τα 300 εκατ. ευρώ που διασφάλισε η προηγούμενη κυβέρνηση επί ηγεσίας μου στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθυστέρησε πάνω από δυόμιση χρόνια, ταλαιπωρώντας τους επιλαχόντες νέους γεωργούς, ενώ οι πληρωμές των πρώτων ενισχύσεων στους δικαιούχους παραγωγούς έγιναν και αυτές με μεγάλη καθυστέρηση, στερώντας ρευστότητα από τους ίδιους και την αγορά. Σε αντίθεση με τη δική μας κυβέρνηση που τον Οκτώβριο του 2014 ενέκρινε κανονικούς και επιλαχόντες ταυτόχρονα, πληρώνοντας τους άμεσα το Νοέμβριο του 2014.

* Μέχρι σήμερα δεν έχει προκηρυχθεί το πρόγραμμα για τις λεγόμενες Start Up επιχειρήσεις στον αγροτικό τομέα, προϋπολογισμού 72 εκατ. ευρώ και το πρόγραμμα για τα επενδυτικά σχέδια των τοπικών Leader, προϋπολογισμού 275 εκατ. ευρώ, τα οποία η προηγούμενη κυβέρνηση ενέταξε στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 με στόχο την καθετοποίηση της αγροτικής παραγωγής, τη στήριξη της μεταποίησης αγροτικών προϊόντων και την ενδυνάμωση μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον πρωτογενή τομέα.

* Η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να εμφανιστεί αρεστή στους γεωργούς και κτηνοτρόφους και να καλύψει τις αβελτηρίες της, εξάντλησε το σύνολο της κοινοτικής εξισωτικής αποζημίωσης για τους αγρότες που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές της χώρας (1 περίπου δις ευρώ για την περίοδο 2015-2020, που εμείς διασφαλίσαμε), με αποτέλεσμα σήμερα να μην υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια για την καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης τα επόμενα χρόνια.


* Την ώρα που μιλούσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ εξακολουθούσαν να παραμένουν ανενεργά όλα τα μέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 που αφορούν την ενίσχυση επενδύσεων στον πρωτογενή τομέα μέσω συνεταιρισμών, Ομάδων Παραγωγών  (μέτρο Μ09 προϋπολογισμού 25 εκατ. ευρώ), και Διεπαγγελματικών Οργανώσεων (μέτρο Μ16 προϋπολογισμού 97 εκατ. ευρώ),ενώ ακόμα δεν έχει προκηρυχθεί το μέτρο Μ02 για τους Γεωργικούς Συμβούλους, προϋπολογισμού 125 εκατ. ευρώ, στερώντας έτσι πολύτιμους πόρους από την ελληνική ύπαιθρο.

*  Ούτε ένα ευρώ (!) από τα 523,4 εκατ.  ευρώ του νέου Επιχειρησιακού Προγράμματος Θαλάσσιας Αλιείας, - που εμείς καταρτίσαμε και υποβάλλαμε προς έγκριση στην Κομισιόν τον Οκτώβριο του 2014 και το οποίο εγκρίθηκε ατόφιο με τα αυξημένα κονδύλια για πρώτη φορά κατά 87% σε σχέση με το προηγούμενο - δεν έχει μπει μέχρι σήμερα στην τσέπη του Έλληνα ψαρά.

Και εάν για όλα αυτά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων άφησε εκτεθειμένο στα μάτια των αγροτών τον πρωθυπουργό, ο κ. Τσίπρας πρέπει να πληροφορηθεί ότι ο αγροτικός πληθυσμός της πατρίδας γνωρίζει πολύ καλά ότι η «παροχή» της κατάργησης του τέλους επιτηδεύματος (650 – 500 ευρώ το χρόνο) για τους συνεταιρισμένους αγρότες δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να επουλώσει τις πληγές που του άνοιξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα τελευταία τρία χρόνια, καθώς οι αγρότες μας έζησαν και ζουν με :

 * Την αύξηση κατά 50% (από το 12% στο 24%) στο ΦΠΑ για τα αγροτικά εφόδια και μηχανήματα.
 * Την κατάργηση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το πετρέλαιο για αγροτική χρήση.
* Την εκτίναξη, από το 22% στο 45%, των φορολογικών συντελεστών για το αγροτικό επάγγελμα.
* Την αύξηση στο 100% της προκαταβολής φόρου και την αύξηση, από το 2,2% στο 10%, της εισφοράς αλληλεγγύης.
* Τη φορολόγηση, για πρώτη φορά στα χρονικά, των κοινοτικών ενισχύσεων και επιδοτήσεων, από το πρώτο κιόλας ευρώ.
* Τον υπερδιπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών, οι οποίες μάλιστα από φέτος υπολογίζονται ως έσοδα και όχι ως έξοδα (παγκόσμια πρωτοτυπία) , με αποτέλεσμα να  πληρώνει ο αγρότης ακόμη μεγαλύτερα ασφάλιστρα.
 * Την επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί (που μάλιστα πρόσφατα κρίθηκε αντισυνταγματικός) και την αύξηση στο φόρο στη μπύρα.
* Την αύξηση κατά 50% του συντελεστή του φόρου ασφαλίστρων για τα αυτοκίνητα για αγροτική χρήση.
* Την κατάργηση των μειωμένων κατά 30% συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.
* Τη μείωση της έκπτωσης φόρου με την περικοπή του αφορολογήτου ορίου.
* Την αύξηση κατά 50% (από το 4% στο 6%) η εισφορά υπέρ υγείας στις αγροτικές συντάξεις.
* Την αύξηση του χρόνου διάρκειας στο φρέσκο αγελαδινό γάλα, που άνοιξε τις πύλες για αθρόες εισαγωγές.
* Την παράλυση των ελέγχων και των ισοζυγίων στη φέτα, που είχε ως αποτέλεσμα την κατάρρευση των τιμών παραγωγού στο αιγοπρόβειο γάλα.
* Τον «Γολγοθά» για την καταβολή αποζημιώσεων σε καλλιέργειες και εκτροφές που επλήγησαν από δυσμενείς καιρικές συνθήκες και ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως για παράδειγμα στις ροδακινοκαλλιέργειες, όπου και απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο φάκελος για την καταβολή στρεμματικών κοινοτικών αποζημιώσεων λόγω εμπάργκο. Εξ αυτού του λόγου δεσμεύθηκε ότι θα αποζημιωθούν μέσω προγράμματος de minimis, γεγονός που μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί.
*το μπάχαλο που δημιούργησε η απόφαση να αποζημιωθούν οι πληγέντες ροδακινοπαραγωγοί από τις βροχοπτώσεις του ιουλίου του 2017μέσω του προγράμματος de minimis αντί του ΕΛΓΑ, όπως και είχαν δεσμευτεί να αποζημιώσουν, προκαλώντας κατάφορη αδικία, δίνοντας ψίχουλα και αποκλείοντας σημαντικές ποικιλίες και χιλιάδες παραγωγούς από την αποζημίωση.
την παρακράτηση  από τον ΕΛΓΑ του 30% των αποζημιώσεων του 2017 και τα 50 εκ ευρώ του αποθεματικού του ΕΛΓΑ που από τον Απρίλιο του 2015 είναι παρκαρισμένα στην  τράπεζα της Ελλάδος, χρήματα των αγροτών. 
      Και βέβαια ως πολίτες και καταναλωτές οι Έλληνες αγρότες έζησαν και ζουν με :
* Την επιβολή φόρων στον καφέ, τα τσιγάρα (ακόμα και τα ηλεκτρονικά) και τα αλκοολούχα ποτά.
* Την αύξηση της φορολογίας και των τιμών τόσο στο πετρέλαιο κίνησης, όσο και στο θέρμανσης, αλλά και στο υγραέριο αλλά και την κατάργηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης.
* Την αύξηση των τιμών σε προϊόντα (όπως τα τρόφιμα) και υπηρεσίες ευρείας  κατανάλωσης που πήγαν από τον μειωμένο ΦΠΑ 13% στο 24%.
* Την επιβολή φορολογίας στη σταθερή τηλεφωνία, το Internet και στην συνδρομητική τηλεόραση.

Και για να τελειώνουμε με το παραμύθι της χορήγησης εθνικής σύνταξης στους αγρότες 384 ευρώ, που ανέφερε και ο πρωθυπουργός. Πρώτον πρόκειται για ποσό 360 ευρώ. Δεύτερον δεν ισχύει για τους ήδη συνταξιούχους του ΟΓΑ και τρίτον θα εφαρμοστεί, εάν εφαρμοστεί, για όσους συνταξιοδοτηθούν από το 2030 και έπειτα.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

10 comments:

  1. Παλι ο μπαρμπα Γιωργος προσπαθει να δικαιολογησει τα πεπραγμενα του οταν για λιγους μηνες ηταν Υπουργος. Φυσικα δεν λεει οτι τον εβαλαν εκει μονο και μονο για να κανει τη " βρωμικη"δουλεια διατηρησης των ιστορικων δικαιωματων σφηνοντας τους δενδροκαλλιεργητες και τους νεους αγροτες με επιδοτησεις ψιχουλα.
    Τι να μας πει ο κ.Καρασμανης;
    Οτι η κυβερνηση μολις βγηκε βρηκε στο Υπουργειο 3 δις καταλογισμους απο την Κομισιον απο τον πολυ " σωστο" τροπο που διαχειριστηκαν τα Ευρωπαικα κονδυλια οι κυβερνησεις του Κομματος του;
    Πραγματι η κυβερνηση ομαλοποιησε τις πληρωμες και το ξερουν ολοι οι αγροτες
    Σταματησε η πληρης κυριαρχια του πελατειασμου στις αποζημιωσεις, που ο Καρασμανης ηταν στην κορυφη.
    Πληρωθηκαν εξισωτικες και βιολογικα απο το 2012(!!!) και κατηγορει τον ΣΥΡΙΖΑ για αυτο ο κ.Γιωργος, οι αγρορες διαβαζουν και κρινουν.
    Κατηγορει που δοθηκαν τα 8,5 εκατ.€ για τις βροχοπτωσεις του 2017 οταν ο ιδιος ελεγε δεν θα δοθουν.
    Οι ασφαλιστικες εισφορες μειωνονται απο 01/01/19 κατα 35%.
    Το τελος επιτηδευματος καταργειται για τους συνεταιρισμενους.
    Ο φορος θα μειωθει, ηδη μελεταται.
    Ο ΕΝΦΙΑ μειωνεται 50%.
    Το ΦΠΑ των εφοδιων επανηλθε 13%.
    Το μετρο 9 για τις Οργανωσεις Παραγωγων εχει δεχτει αιτησεις και ενεργοποιειται αμεσα.
    Πρωτη φορα ισχυει η πληρωμη σε δυο μηνες των ευπαθων προιοντων.
    Εγινε εκκαθαριση του μητρωου των Συνεταιρισμων.
    Η διαλυση στην Πελλα του αγροτη και των οργανωσεων του εγινε οσο ο ιδιος ηταν βουλευτης, τι ιδιο και τα στεκια, το ιδιο και το ΑΘΗΝΑ και ολες οι λαμογιες απο ομοιδεατες του.
    Ποσα ακομα...
    Ας μην ξυνεται λοιπον στην γκλιτσα του τσομπανη ο κ. Καρασμανης και ας αρχιζει να συνηθιζει στην ηττα της παραταξης του παλι στις επομενες εκλογες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλλη μια έκθεση ιδεών απο τους συνεργάτες του Μαδούρο

      Διαγραφή
    2. Μου φαίνεται ότι και εσείς εξακολουθείτε να είστε ανενημέρωτος όπως ακριβώς αφήσατε και τον Πρωθυπουργό στην συγκεκριμένη συνέντευξη. Ο Καρασμάνης μιλούσε και μιλάει πάντα με ντοκουμέντα και όχι με αοριστολογίες όπως εσείς. Πολύ φοβάμαι ότι ακολουθείτε τα βήματα του επιπόλαιου πρώην Υπουργού κ. Αποστόλου. Εκτός και εάν είστε στενός συνεργάτης του οπότε γνωρίζετε πολύ καλά την τεχνική.
      Δεν θα μπω στη διαδικασία να απαντήσω σε όλα όσα γράφετε γιατί σας απαντά ήδη ο πρώην Υπουργός και αυτό φαίνεται σας πόνεσε. Για να μαθαίνετε όμως και κάτι παραπάνω από έναν απλό πολίτη θα σας πω ότι η μερική συνέχιση των ιστορικών δικαιωμάτων ήταν μία από τις επιλογές που έδιναν οι κοινοτικοί κανονισμοί για τα Κ.Μ και που πάρθηκε σαν εθνική απόφαση συλλογικά με τη σύμφωνη γνώμη όλων των αγροτικών φορέων. Πιθανόν να συνεχιστεί και πάλι μερικώς τη νέα περίοδο 2021-20207. Γι αυτό μη βιάζεστε. Οι συζητήσεις είναι σε εξέλιξη στις βρυξέλλες.
      Τα τρία δις καταλογισμοί υπήρξαν μόνο στο όνειρο του κ. Αποστόλου. Μια καραμέλα που πιπιλίζετε και εσείς χωρίς από ότι καταλαβαίνω να έχετε ψάξει για ντοκουμέντα. Γιατί εάν υπήρχαν θα έπρεπε να τα δημοσιεύσετε όπως έκανε πάντα ο Καασμάνης καθ' όλη τη διάρκεια της πολιτικής του καριέρας και όχι μόνο ως υπουργός,και φυσικά δεν έκανε ποτέ ο Αποστόλου ούτε στη Βουλή όταν ζητήθηκαν αυτά τα στοιχεία.
      Αν κάποιος δεν πρέπει να μιλά για τους νέους αγρότες είστε εσείς. Γιατί ο Καραμάνης έκανε. Μου φαίνεται όμως δεν διαβάζετε καλά τα ΔΤ που βγάζει. Εγώ πολύ φιλικά θα σας πρότεινα να διαβάσετε για να φρεσκάρετε τη μνήμη σας μόνο ένα. Αυτό στις 17/4/2018. Κάντε τον κόπο σε καλό θα σας βγεί. Εκείνο όμως που ποτέ δεν έκανε ο Αποστόλου ήταν να εφαρμόσει την απόφαση Καρασμάνη για τους νέους αγρότες ηλικίας μέχρι 40 ετών, για αύξηση, της αξίας των ατομικών τους δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης, μέχρι το ανώτατο ύψος του δικαιώματος κάθε Περιφέρειας. Μα τόσο πείσμα αυτός ο άνθρωπος επειδή δεν ήταν δική του πρωτοβουλία?

      Το μπάχαλο του 2015 ως προς τις πληρωμές της βασικής και του πρασινίσματος είναι γνωστό σε όλο τον αγροτικό κόσμο, όταν επιτέλους τα χρήματα φτάσανε στις τσέπες μας τον Ιούνιο του 2016.
      Για τις ασφαλιστικές εισφορές, τον φόρο, τον ΕΝΦΙΑ το τέλος επιτηδεύματος δεν είδαμε ακόμη τίποτε γιατί και εγώ πολίτης αυτού του Κράτους είμαι. Αφήστε να γίνουν πρώτα πράξη και μετά να μιλάτε. Τα "θα" όπως πολύ καλά γνωρίζετε τα σπύρανε και δεν φυτρώσανε ποτέ. Όσο για το ΦΠΑ των αγροτικών εφοδίων, αφού για περισσότερο από δυο χρόνια ξεσκίσατε και καταριμάξατε στο φόρο τους αγρότες και τους βάλατε να χρωστούν σε όλα τα καταστήματα αγροτικών εφοδίων επιτέλους αποφασίσατε να τον καταργήστε. Μπράβο σας.
      Για τα υπόλοιπα είναι πολιτικάντικες φιλολογίες και τα λέτε για εντυπωσιαμό και μόνο. Α και πάλι χωρίς στοιχεία. Να μην ξεχνιόμαστε.

      Διαγραφή
    3. Είσαι άσχετος κ. Σηφάκη και ειδικός στις ανακρίβειες. Αν είχες ποτέ διαβάσει θεσμικά πλαίσια και κανονισμούς θα αντιλαμβανόσουν ποσο έξω πέφτεις. Μίλας για ιστορικά δικαιώματα όταν ποια τα δικαιώματα είναι όλα εκτατικά. Τα ιστορικά δικαιώματα ισοπεδώθηκαν και όλη η αποτύπωση είναι στις εκτάσεις που δήλωσε κάθε αγρότης το 2015. Οι δενδροκαλλιεργητές για πρώτη φορά στο σύνολο τους θεμελιώνουν δικαίωμα ενίσχυσης και στους περισσότερους το ποσό ανεβαίνει μέχρι το 2019. Αντί να ζητας συγγνώμη για την φορολόγηση της βασικής ενίσχυσης από το πρώτο ευρώ μιλάς για καταλογισμούς της ΕΕ.
      Καλύτερα θα ήταν να πάρεις το ΔΤ του Καρασμάνη και να το πας στον Αραχωβίτη για να δείτε τι να πρωτομαζέψετε από το χάος που παραδίδετε.

      Διαγραφή
  2. Μάλλον δεν διαβάζεται της δημοσκόπησης εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ η αλαζονεία της εξουσίας βλέπεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφου λετε ετσι για τις δημοσκοπησεις γιατι ειστε εξαιρετικα νευρικοι και ανησυχοι παντου; προφανως γιατι και εσεις γνωριζετε οτι ο Μητσοτακης θα χασει ξανα, ο Τσιπρας θα εχει και νεα τετραετια...

      Διαγραφή
    2. Έχει ένα τραγούδι που λέει φτιάχνω το παραμύθι μου γιατί η αλήθεια καίει αυτό ακριβώς κάνετε στον ΣΥΡΙΖΑ παραμυθια για να χαίρεστε όσο έμεινε να χαρείτε σας βλέπω πίσω από την χρυσή Αυγή

      Διαγραφή
  3. ΓΙΑΝΝΑΗ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΑΥΞΗΣΑΤΕ ΜΕΡΙΚΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΣΑΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΛΕΣ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΕΙΣ.ΓΙΑ ΠΕΣ ΤΙ ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΣΤΟΝ ΟΓΑ ΚΑΙ ΤΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ.ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΜΙΣΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΤΗΣ ΑΦΗΣΑΤΕ ΑΠΟ ΕΞΩ. ΑΣΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΙΡΝΑΜΑΙ ΤΕΛΗ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΟ 30% ΕΓΙΝΕ 20% ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΦΤΑΝΕΙ.Ο ΚΥΚΛΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ.ΑΝ ΝΟΙΑΖΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΣΤΕΡΟΦΗΜΙΑ ΣΑΣ ΑΠΛΑ ΔΗΛΩΣΤΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΘΕΣΕΤΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ.ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΑ ΔΕΧΤΕΙΤΕ ΑΝΑΛΟΓΟ ΠΛΗΓΜΑ ΜΕ ΚΕΙΝΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ. ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΣΑΣ ΑΠΟ ΑΡΙΔΑΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.