Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνέντευξη με τον πρόεδρο ΝΟΔΕ Πέλλας Θ. Ουραηλίδη: «Τα μέτρα που θα εξαγγελθούν από τον Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ είναι ρεαλιστικά & κοστολογημένα και όχι παροχολογία»


«Τα μέτρα που θα εξαγγελθούν το προσεχές Σαββατοκύριακο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι ρεαλιστικά και κοστολογημένα. Είναι μέτρα που δε συνιστούν παροχολογία καθώς είναι αναγκαία για την ανάκαμψη της οικονομίας». 

Αυτό επισημαίνει σε συνέντευξή του στην Η.Ε. karatzova.com, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Πέλλας, Θεοδόσης Ουραηλίδης, ο οποίος παράλληλα, κρίνει ως «ανεπαρκή» την παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στην Δ.Ε.Θ., επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: 

«Η παρουσία του κρίνεται ανεπαρκής. Βλέποντας το πολιτικό τέλος της κυβέρνησης να έρχεται υπόσχεται να μειώσει τους φόρους που ο ίδιος επέβαλε. Όσα είπε περισσότερο μοιάζουν με φρούδες υποσχέσεις σε όσους ο κ. Τσίπρας αντιλαμβάνεται ως εκλογικό του ακροατήριο». Σχετικά με την Συμφωνία των Πρεσπών σημειώνει με έμφαση ότι «η Νέα Δημοκρατία δε θα κυρώσει τη συμφωνία», ενώ σχετικά με το στόχο της ΝΔ στις επόμενες εκλογές, εκφράζει την απόλυτη αισιοδοξία του τονίζοντας: «η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτη σε Εθνικό και σε τοπικό επίπεδο στις εκλογές όποτε και αν γίνουν». 

Ολόκληρη η συνέντευξη του κ. Ουραηλίδη έχει ως εξής: 

Ερώτηση: Κύριε Ουραηλίδη έχετε αναλάβει εδώ και λίγους μήνες τα «ηνία» της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας στην Πέλλα. Πώς κρίνετε τη μέχρι τώρα πορεία σας ως πρόεδρος της ΝΟΔΕ Πέλλας; Ποιοι είναι οι άξονες δράσης της Οργάνωσης;

Απάντηση: Διαχειριστήκαμε μια σειρά από επισκέψεις και περιοδείες στελεχών του κόμματος μας στο νομό, βρεθήκαμε σχεδόν σε κάθε γωνιά του νομού με σκοπό να ακούσουμε και να αφουγκραστούμε τους προβληματισμούς των κατοίκων. Οργανώσαμε εκδηλώσεις, ενώ επίσης οι παρεμβάσεις μας σε διάφορα θέματα της επικαιρότητας (Μακεδονικό, αγροτικά κ.α.) ήταν καίριες. Ο βασικότερος άξονας δράσης για εμάς είναι το να είμαστε κοντά στην κοινωνία και τον πολίτη, να ξέρουν ότι υπάρχει κάποιος ο οποίος ενδιαφέρεται πραγματικά για τα καθημερινά τους προβλήματα. Οι πληγές της κοινωνίας από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ είναι βαθιές και πρέπει να δουλέψουμε πολύ για να κερδίσουμε πίσω την χαμένη εμπιστοσύνη των πολιτών. 

Ερ: Είστε ικανοποιημένος από το «άνοιγμα» της ΝΔ στην κοινωνία; Πολλοί είναι αυτοί που διατυπώνουν την άποψη ότι οι κομματικές οργανώσεις παραμένουν «κλειστές» στους πολίτες και στις τοπικές κοινωνίες… Τι πρέπει να γίνει; 

Απ: Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέδειξαν ότι δεν υπάρχουν “κλειστές” κομματικές οργανώσεις. Πραγματικά γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τις κομματικές οργανώσεις για να σταθούν κοντά στα προβλήματα του πολίτη. Χρειαζόμαστε τους πολίτες δίπλα μας ώστε μαζί να σχεδιάσουμε το μέλλον, μπορούμε να συζητάμε μαζί τους σε αντίθεση με τα στελέχη της κυβέρνησης που κρύβονται από την κοινωνία μετά τα 3,5 χρόνια διακυβέρνησης τους. Το άνοιγμα των κομματικών οργανώσεων στην κοινωνία φάνηκε και στις εσωκομματικές εκλογές του Μαΐου για την εκλογή οργάνων κάνοντας τη Νέα Δημοκρατία το κόμμα με την αναλογικά ισχυρότερη βάση ενεργών μελών όχι μόνο μεταξύ των ελληνικών, αλλά και όλων των ευρωπαϊκών κεντροδεξιών κομμάτων. 

Ερ: Η νέα ΝΟ.Δ.Ε που εκλέχθηκε στις εκλογές του περασμένου Μαΐου κλήθηκε να οργανώσει την παράταξη στον αγώνα της προς τις εθνικές, τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές που θα γίνουν τον ερχόμενο Μάϊο. Σε ποιο πλαίσιο θα πρέπει, κατά την εκτίμησή σας, να κινηθεί η οργάνωση ώστε ο αγώνας να στεφθεί με επιτυχία; 

Απ: Oι προκλήσεις που θα κληθούμε να διαχειριστούμε το προσεχές διάστημα μας γεμίζουν ευθύνες αλλά ταυτόχρονα και πίστη για την αλλαγή πορείας που χρειάζεται ο τόπος μας. Οφείλουμε να συσπειρώσουμε και να ενεργοποιήσουμε τα μέλη μας, να οργανώσουμε μια σειρά δράσεων, ενημερώσεων και εκδηλώσεων για βασικούς τομείς όπως η οικονομία, η υγεία, το περιβάλλον κ.α. Η συστράτευση όλων των μελών είναι απαραίτητη για να φέρουμε τη Νέα Δημοκρατία εκεί που της αξίζει. Εκτός τα μέλη μας όμως πρέπει να φέρουμε κοντά μας κάθε πολίτη που αγωνιά και θέλει να δει την πατρίδα του να επιστρέφει στην ανάπτυξη μετά από μια αρνητική παρένθεση των τελευταίων 3,5 χρόνων.

Ερ: O πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην γίνουν οι εκλογές στο τέλος της 4ετίας αλλά ενδεχομένως και πιο νωρίς. Εσείς είστε έτοιμοι γι’ αυτό το ενδεχόμενο; 

Απ: Το κυριότερο είναι να γίνουν εκλογές το συντομότερο δυνατό. Και αυτό για να μη ζημιώνεται άλλο η χώρα από μια καταστροφική κυβέρνηση, οπότε όσο πιο σύντομα γίνουν οι εκλογές τόσο καλύτερα για τον τόπο. Η Νέα Δημοκρατία προφανώς και είναι έτοιμη να αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας. Με αφορμή τη ΔΕΘ οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία το ερχόμενο Σαββατοκύριακο να το διαπιστώσουν από την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη περιγράφοντας αναλυτικά το πρόγραμμά μας για την Ελλάδα που πραγματικά αξίζουμε.


Ερ: Το κυβερνητικό αφήγημα ότι βγήκαμε από τα μνημόνια δεν θεωρείται ότι είναι πειστικό για να αλλάξει η εικόνα για την κυβέρνηση; 

Απ: Στην πραγματικότητα δε βγήκαμε από κανένα μνημόνιο. Πολύ περισσότερο από την κρίση. Το μόνο που τελείωσε στις 20 Αυγούστου είναι η δανειακή σύμβαση που είχε υπογραφεί τον Αύγουστο του 2015 και είχε τριετή διάρκεια. Με τη δε διαπραγμάτευση που έκανε ο κ. Τσίπρας δέσμευσε τη χώρα με ένα άτυπο τέταρτο μνημόνιο. Δέσμευσε τη χώρα για επιπλέον μέτρα 5,1 δις ευρώ ως το 2020, για νέες περικοπές στις συντάξεις και το αφορολόγητο, για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% ως το 2022, για αυστηρή δημοσιονομική πολιτική μέχρι το 2060, αλλά και για υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας. -

Ερ: Ποιο είναι το σχόλιό σας για την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη Δ.Ε.Θ.; 

Απ: Η παρουσία του κρίνεται ανεπαρκής. Βλέποντας το πολιτικό τέλος της κυβέρνησης να έρχεται υπόσχεται να μειώσει τους φόρους που ο ίδιος επέβαλε. Όσα είπε περισσότερο μοιάζουν με φρούδες υποσχέσεις σε όσους ο κ. Τσίπρας αντιλαμβάνεται ως εκλογικό του ακροατήριο. Η χώρα δεν αντέχει άλλους τυχοδιωκτισμούς, πόσο μάλλον όταν ό,τι λέγεται στην Ελλάδα αξιολογείται πλέον αμέσως από τις διεθνείς αγορές οι οποίες κρίνουν καθημερινά την αξιοπιστία της χώρας. 

Ερ: Η κυβέρνηση σχεδιάζει ένα κοινωνικό πακέτο παροχών που ανακοινώθηκε στη ΔΕΘ. Εσείς θα παρουσιάσετε αντίστοιχο πρόγραμμα φέτος; 

Απ: Ο κ. Τσίπρας δεν έχει σχέδιο διάσωσης της χώρας, δε λέει τίποτα για τις μεταρρυθμίσεις που έχει τόσο ανάγκη ο τόπος. Εμείς έχουμε εξαγγείλει ένα συγκροτημένο και κοστολογημένο σχέδιο που στοχεύει στην ανάπτυξη της οικονομίας και όχι στην υφαρπαγή ψήφων. Η κατάσταση που έχουμε μπροστά μας ξέρουμε πως δεν είναι εύκολη αλλά όλα μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο με μια πολιτική που θα στηρίζεται στη μείωση φόρων και εισφορών. Τα μέτρα που θα εξαγγελθούν το προσεχές Σαββατοκύριακο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι ρεαλιστικά και κοστολογημένα. Είναι μέτρα που δε συνιστούν παροχολογία καθώς είναι αναγκαία για την ανάκαμψη της οικονομίας. 

Ερ: Πιστεύετε ότι το Σκοπιανό (η Συμφωνία των Πρεσπών) θα επιδράσει καταλυτικά στις εκλογές; 

Απ: Κάναμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εμποδίσουμε αυτή τη συμφωνία. Είναι προφανές ότι ο κ. Τσίπρας έχει την αποκλειστική ευθύνη για ότι έχει συμβεί. Δεσμευθήκαμε ότι η Νέα Δημοκρατία δε θα κυρώσει τη συμφωνία. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων είναι πληγωμένη που η κυβέρνηση δεν σεβάστηκε τις ευαισθησίες τους και αποδέχθηκε ότι καμία κυβέρνηση δεν είχε δεχθεί από τότε που προέκυψε το ζήτημα, δηλαδή δήθεν «μακεδονικό» έθνος και γλώσσα και στην πρώτη ευκαιρία θα δώσουν την απάντηση τους στην κάλπη.

Ερ: Υπάρχει έντονη φημολογία σχετικά με τα ονόματα που θα καλύψουν το βουλευτικό ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Πέλλα. Πως θα κινηθείτε σε αυτή την κατεύθυνση; 

Απ: Σίγουρα θα είναι απόφαση του ίδιου του προέδρου ο χρόνος αλλά και η στελέχωση των ψηφοδελτίων. Είναι πολύ θετικό ότι η Νέα Δημοκρατία στο νομό μας διαθέτει τόσα αξιόλογα στελέχη τα οποία έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον και θέλουν να συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιο. Έχουμε εμπιστοσύνη στον Κυριάκο Μητσοτάκη και είμαι βέβαιος πως με τις επιλογές του η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτη σε Εθνικό και σε τοπικό επίπεδο στις εκλογές όποτε και αν γίνουν.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment