Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ: Μεγάλη μείωση της φορολογίας για όλες τις παραγωγικές τάξεις (βίντεο)


Μήνυμα επαγρύπνησης ότι "ο κίνδυνος για την πατρίδα μας δεν έχει περάσει. Όσο η χώρα δεν δανείζεται από τις αγορές η θέση της παραμένει εξαιρετικά επισφαλής" έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στους παραγωγικούς φορείς στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ, ζητώντας από τους πολίτες να πάρουν τις τύχες του τόπου στα χέρια τους. 

Ξεδιπλώνοντας το σχέδιό του για την χώρα, ο κ. Μητσοτάκης, δηλώνοντας ότι έχει εμπιστοσύνης στους Έλληνες, δεσμεύτηκε για πλήρη κατάργηση των capital controls ενώ ανακοίνωσε μέτρα μεγάλης μείωσης της φορολογίας για όλες τις παραγωγικές τάξεις.

Αυτά είναι τα μέτρα του σχεδίου της Ν.Δ

Ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε αναλυτικά τα μέτρα που θα εφαρμόσει η Ν.Δ υλοποιώντας το κυβερνητικό της σχέδιο:

 - Το πρώτο που θα τελειώσει είναι η πρακτική των υπερπλεονασμάτων.


Υπερπλεονάσματα που προήλθαν από την εμμονή της κυβέρνησης να υπερφορολογεί απαλλοτριώνοντας την παραγωγική Ελλάδα για να μοιράζει στη συνέχεια  κρατικοδίαιτη επαιτεία.

- Αυτό και θα κάνουμε, μειώνοντας παντού τη φορολογία και τις εισφορές. Επαναφέροντας στην οικονομία τα κίνητρα για εργασία και επιχειρηματικότητα, που θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερο εισόδημα άμεσα αλλά προπαντός θα πυροδοτήσουν ανάπτυξη, επενδύσεις και εκατοντάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

- Η μείωση της φορολογίας θα πάρει πολλές μορφές. Ο μισθωτός των 650 ευρώ και ο συνταξιούχος που παίρνει κάτω από 1.000 ευρώ, που απειλούνται να χάσουν ένα με τρία μηνιάτικα με τη μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων που ψήφισε ο κ. Τσίπρας, θα δουν άμεσα το εισόδημά τους να βελτιώνεται από τη δραστική μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή φυσικών προσώπων στο 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ, από 22% που ισχύει σήμερα.   

Στον αγρότη, θα δώσουμε και κίνητρα εξωστρέφειας και συνεργειών, με φορολόγηση των αγροτικών συλλογικών σχημάτων με φορολογικό συντελεστή μόλις 10%.

Γιατί μόνο με τη συνεργασία μπορεί να εξασφαλίσει ποιότητα και ποσότητα και να πουλήσει το προϊόν του σε τιμή ακόμα και διπλάσια στις μεγάλες ξένες αγορές.

Στον εργοδότη και στον εργαζόμενο στον τομέα του τουρισμού, από το ξενοδοχείο μέχρι το καφέ και το εστιατόριο, θα δώσουμε άλλες προοπτικές τζίρου, ρευστότητας και κερδοφορίας με δραστική μείωση του ΦΠΑ εστίασης, άμεσα, στο 13% από 24% και στη συνέχεια στο 11% για όλο το τουριστικό πακέτο της εστίασης και των ξενοδοχείων.

Στον επιχειρηματία, θα δώσουμε ισχυρό κίνητρο για επενδύσεις. Με τη μείωση του εταιρικού φόρου και του φόρου στα μερίσματα ο πραγματικός φορολογικός συντελεστής που επιβαρύνει τα επιχειρηματικά κέρδη θα μειωθεί στο 24%, από 40% σήμερα.  

Και με επιπλέον φορολογικά κίνητρα για νέες παραγωγικές επενδύσεις στη βιομηχανία και τη μεταποίηση όπως οι επιταχυνόμενες αποσβέσεις και οι υπεραποσβέσεις σε επενδύσεις έρευνας και καινοτομίας.

Στους μικρομεσαίους θα δώσουμε εργαλεία και χρηματοδότηση για να οργανώσουν αποτελεσματικότερα τις επιχειρήσεις τους και να διαφοροποιήσουν το προϊόν τους ώστε να μπορούν να διεισδύσουν σε νέες αγορές.

- Μέχρι το 2021 σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.  Έναν άδικο κεφαλικό φόρο που είναι ταυτισμένος με την Ελλάδα της κρίσης.
  
- Υλοποιούμε στα επόμενα δύο χρόνια τη τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%. 
Ο κ. Τσίπρας αφού μας είπε από αυτό το βήμα ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ τον αύξησε κυρίως στις λαϊκές γειτονιές. Τώρα είναι απλά ένας κακός αντιγραφέας.

Προσέξτε όμως. Εμείς θα μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ με τρόπο δίκαιο ώστε να ωφεληθούν όλοι και κυρίως η μεσαία τάξη.  


- Αναστολή  Φ.Π.Α. στην οικοδομική δραστηριότητα για τρία χρόνια και παρέχουμε έκπτωση φόρου ίση με το 40% της δαπάνης που -με νόμιμα παραστατικά- καταβάλλονται για λειτουργική, αισθητική και ενεργειακή αναβάθμιση, συντήρηση και αξιοποίηση υφιστάμενων κατοικιών.

-Όχι απολύσεις στο Δημόσιο αλλά αξιολόγηση 

-Μεταφορά του ΕΝΦΙΑ από το κεντρικό κράτος στους δήμους. Είναι μια μεγάλη θεσμική τομή που αλλάζει την αρχιτεκτονική του κράτους στην Ελλάδα προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

- Άμεση κατάργηση του νόμου  Παρασκευόπουλου που έχει καταντήσει την πόρτα της φυλακής περιστρεφόμενη πόρτα ξενοδοχείου. 

-Την τριτοβάθμια εκπαίδευση αφού καταργήσουμε την αντιμεταρρύθμιση του ΣΥΡΙΖΑ, θα καθιερώσουμε την αξιολόγηση όλων των Πανεπιστημίων από Ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας, από την οποία θα εξαρτάται και μέρος της χρηματοδότησής τους. 

Ασφαλιστικό

1. Ο νόμος Κατρούγκαλου καταργείται. Διατηρείται η εθνική σύνταξη και ο πρώτος πυλώνας, αλλά το σύστημα γίνεται πιο ανταποδοτικό. Όποιος κοπιάζει μια ζωή ως εργαζόμενος θα παίρνει μεγαλύτερη σύνταξη. Αυτό είναι το δίκαιο και θα γίνει πράξη.

2. Οι εισφορές για κύρια σύνταξη από 20%, που είναι σήμερα, θα μειωθούν σταδιακά εντός τετραετίας στο 15%. Έτσι θα βελτιωθεί το διαθέσιμο εισόδημα για τους μισθωτούς και θα διευκολύνουμε τις προσλήψεις για τους ανέργους.

Όλοι οι νέοι εργαζόμενοι αποκτούν προσωπικούς ατομικούς λογαριασμούς που αντικαθιστούν τις σημερινές επικουρικές συντάξεις. 

3.Η εισφορά του 7% διατηρείται. Τα χρήματα όμως θα μπαίνουν στον ατομικό λογαριασμό του κάθε ασφαλισμένου. Ο ίδιος θα επιλέγει αν τα χρήματά του θα πηγαίνουν στο δημόσιο ή σε ιδιωτικά ασφαλιστικά ταμεία.

Όπως ήδη γίνεται σήμερα με τα αντίστοιχα επαγγελματικά, τα οποία και θα ενισχύσουμε. Όλα αυτά πάντα υπό την αυστηρή εποπτεία της Τράπεζας της Ελλάδας.Και προπαντός θα ξέρει ότι τα χρήματα αυτά ανήκουν στον ίδιο και κανείς δεν θα έχει δικαίωμα να του στερήσει τις ασφαλιστικές αποταμιεύσεις του. 

4. Όποιος επιθυμεί, θα μπορεί προαιρετικά να επιλέγει συμπληρωματική ιδιωτική ασφάλιση με γενναία φορολογικά κίνητρα. 

Είναι αυτονόητο ότι στο νέο αυτό ασφαλιστικό σύστημα θα υπάρξουν ειδικές πρόνοιες για τους νυν συνταξιούχους καθ’ όλη την περίοδο μετάβασης από το παλιό στο νέο πλαίσιο.

Οι έξι στόχοι του Κυριάκου Μητσοτάκη

- Μία κοινωνία που δίνει εύκαιρες προόδου και ευημερίας σε όλους. Που κάνει πράξη το χρέος αλληλεγγύης προς τους πιο αδύναμους. 

- Η διαφορά μας με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι αυτό δεν θα συμβεί με αναδιανομή της μιζέριας, αλλά με την παραγωγή νέου πλούτου, και αυτό με πάει στο δεύτερο στόχο.   

- Ένα πολιτικό σύστημα λειτουργικό και ένα κράτος αποτελεσματικό. Δικαίωμα ψήφου στους 'Έλληνες του εξωτερικού.

- Παιδεία, που προετοιμάζει το μέλλον, ακολουθώντας την οικονομία. Σύνδεση εκπαίδευσης με αγορά εργασίας. Αξιολόγηση παντού.

- Μία χώρα που αντιμετωπίζει το κράτος δικαίου και την ασφάλεια ως προϋπόθεση της Δημοκρατίας: αποτελεσματική Δικαιοσύνη, Αστυνομία που απερίσπαστη εκτελεί την αποστολή της, χωρίς τρομοκράτες και παράνομους που βγαίνουν από τις φυλακές. 

- Μία χώρα που δεν θα ανήκει, απλώς, στην Ευρώπη και στο ΝΑΤΟ. Αλλά θα μετέχει στη διαμόρφωσή τους, συνδυάζοντας εθνικές προτεραιότητες, κοινοτικές ευθύνες και συμμαχικές αναγκαιότητες.

Κριτική σε Θεσμούς

Οι εταίροι μας κάνουν λάθος που είναι επιφυλακτικοί, δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. ασκώντας ευθέως κριτική στους εταίρους.

"Έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα, έχω πάει παντού, έχω μιλήσει με χιλιάδες πολίτες, σας λέω ήρεμα και απλά ότι κάποιοι εταίροι μας κάνουν λάθος. Υποτιμούν την Ελλάδα. Υποτιμούν τους Έλληνες και το πόσο έχουμε ωριμάσει μέσα από αυτή την επώδυνη περιπέτεια" ανέφερε και πρόσθεσε: 

"Υποτιμούν όμως και κάτι άλλο, ή μάλλον προτιμούν να το ξεχνάνε. Το πόσο λάθος, το πόσο καταστροφικό είναι το πρόγραμμα που σήμερα -και με τη δική τους συμφωνία και υπογραφή- εφαρμόζεται στην Ελλάδα. Ένα πρόγραμμα που στη χώρα με τη μεγαλύτερη ανεργία και τις μικρότερες επενδύσεις στην Ευρώπη σκότωσε τα κίνητρα για δημιουργία και εργασία με παρανοϊκούς φόρους και εισφορές". 

Στο ίδιο πλαίσιο, πρόσθεσε: "Φόρεσαν μια θηλιά που στραγγαλίζει τον ιδιωτικό τομέα, τις παραγωγικές και δημιουργικές δυνάμεις του Έλληνα και στη συνέχεια αναρωτιούνται γιατί αυτός διαμαρτύρεται ότι πνίγεται. Τους ρωτώ ευθέως: Θα συμφωνούσαν σε μία τέτοια πολιτική αν αφορούσε τη δική τους χώρα;".

Συμφωνία Πρεσπών

"Η Ν.Δ θα καταψηφίσει τη θα καταψηφίσει αυτήν τη συμφωνία. Είτε τώρα είτε στην επόμενη Βουλή" είπε ο κ. Μητσοτάκης , χαρακτηρίζοντάς τη "συμφωνία- ντροπή" στέλνοντας το μήνυμα ότι " Κι αν τελικά η συμφωνία που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφιστεί από την ελληνική Βουλή τότε θα πρέπει η άλλη πλευρά να γνωρίζει ότι η διαπραγμάτευση ξεκινά από την αρχή". 

Επ αυτού, χαρακτήρισε χυδαία την προσπάθεια της κυβέρνησης να χαρακτηρίσει όσους διαφωνούν και διαμαρτύρονται κατά της συμφωνίας ως ακροδεξιούς και είπε: "Ξαναλέμε στον κ. Τσίπρα πως οι γνήσιοι πατριώτες δεν είναι εθνικιστές. Και πως οι ακραίοι εθνικιστές δεν είναι πατριώτες. 
Και λέμε επίσης να μην διανοηθεί ποτέ ξανά να ταυτίσει αυτήν τη μεγάλη λαϊκή παράταξη που αποκατέστησε τη Δημοκρατία και έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη με την ακροδεξιά. Την ίδια ώρα που κυβερνά επί τριάμισι χρόνια αγκαλιά με τον κ. Καμμένο".

Όχι στον διχασμό

"Εμείς χτίζουμε γέφυρες εκεί που άλλοι σκάβουν χαντάκια", είπε ο κ. Μητσοτάκης, στέλνοντας μήνυμα ενότητας στους πολίτες.

Επιτιθέμενος στην κυβέρνηση, είπε: "Θα το πω ξεκάθαρα: Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατέστρεψαν ό,τι θετικό υπήρχε από το χθες και ανέδειξαν τις χειρότερες όψεις του.  

Δεν ζούμε σήμερα το πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου της νέας μεταπολίτευσης. Αλλά το τελευταίο. Τον θλιβερό επίλογο μιας εποχής που τελειώνει με πόνο και βουβή παραίτηση.  

Θα φύγουν όπως τους αξίζει. Όχι απλώς ηττημένοι αλλά κυρίως απαξιωμένοι".

capital.gr

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

12 comments:

  1. Δώσε κίνητρα σε αυτούς που παράγουν και όχι σε αυτούς που κάθονται στην καφετέρια με κοινωνικά επιδόματα τους δήθεν αδύναμους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φέρε πίσω τον Ο.Α.Σ.Θ. στα τσακάλια!, βάλε δικούς σου στο Ερίκος Ντινάν, χρησιμοποίησε πάλι την Νοβάρτις, απόλυσε εργαζόμενους, κλείσε την ΕΡΤ, κλείσε κλάδους των ΕΠΑΛ και δώσε πάσα στα ΙΕΚ Ξυνή....και τόσα ένδοξα άλλα κατορθώματα γιατί χωρίς ΔΝΤ δεν μπορούμε....ενώ εσείς ναι....μπορείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ λέω να βγάλει και καμιά πλαστή ενημερότητα για τα αδέρφια και ξαδέρφια,καμιά θεσούλα για την άξια κυρά του στο πανεπιστήμιο ,κανά καλό ιδιωτικό σχολείο για τα παιδιά του ( και ταυτόχρονα να δουλεύει τον ελληνικό λαό για την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου),να κάνει τέρας αντικειμενικότητας την ΕΡΤ με τα δικά μας λεφτά και μετά να πιάσει στο στόμα του τον μεγάλο λαοπρόβλητο ηγέτη Λούλη.

      Διαγραφή
  3. Μακάρι να τα κάνει αυτά που λες να κλείσει την ΕΡΤ για ποιο λόγο την πληρώνω.α να σε ρωτήσω αφού βγήκαμε από τα μνημόνια γιατί για το κάθε τι ρωτάτε το δντ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ξαναφέρε την χώρα στα βράχια και τον επόμενο τραπεζίτη γιατί εσύ δεν θα μπορείς να αποφύγεις τα βράχια γιατί ναι....εσύ μπορείς.... Ξαναφέρε την αριστερά να σε ξελασπώσει γιατί εσύ τελικά δεν μπορείς και πάρτε το χαμπάρι όλοι εσείς (που έχετε ήδη ξεχάσει) που θα τον εμπιστευτείτε να φέρει τους ικανούς στο κλέψιμο και την λοβιτούρα. Να ξαναπάρει δάνειο για το κόμμα που και αυτό θα είναι αγύριστο και δυστυχώς θα το πληρώσει πάλι ο λαουτζίκος. Όλοι μαζί λοιπόν μπορείτε που λέει και το ανεξάρτητο κανάλι σας...να ξαναφέρετε την χρεοκοπία...σας αξίζει!!! Μπορείτε....?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλαράκι οι προηγούμενοι μας γδύσανε και ο δικό σου μας πήρε και τα σώβρακα.
      Φαντάζομαι ότι σου πάει το στρινγκ.

      Διαγραφή
  5. Μακάριιιιι μόνο να φύγουν αυτοι η ψεύτες χίλια χρόνια Μητσοτάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι καλυτερα να επανελθουν οι κλεφτες και τα αγρια λαμογια και η παραγκα

      Διαγραφή
    2. Πολύ καλητερα από αυτούς που είναι τώρα που δεν είναι καθόλου λαμόγια ΧΑ ΧΑ χα

      Διαγραφή
    3. Προς 12:33 Πάρτον και κάντον και γαμπρό ,εμάς να μας αφήσετε ήσυχους.

      Διαγραφή
  6. Αυτός μπορεί.Να ιδρύει οφ στο να μην πληρώνει τα δάνεια του και να δουλεύει ολους τους όψιμους μακεδονομάχους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΝΩ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΠΡΩΙΜΟΣ?..............ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΕ.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.