Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μουσείο Πέλλας: Ολοκληρώνεται η περιοδική Έκθεση σύγχρονης Κεραμικής, «ΠΕΛΛΑ γεω-μετρία» - Εκπληκτικά έργα! (βίντεο)


Τις καλύτερες εντυπώσεις απέσπασαν ολόκληρο το καλοκαίρι οι -ομολογουμένως πάρα πολλοί- επισκέπτες του Αρχαιολογικού Μουσείου Πέλλας, από την περιοδική Έκθεση σύγχρονης Κεραμικής,  με τίτλο «ΠΕΛΛΑ γεω-μετρία», η οποία φιλοξενείται από το Σάββατο 16 Ιουνίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου.

Η κεραμίστρια και επιμελήτρια της Έκθεσης Αγγελική Παπαδοπούλου στην χθεσινή, τελευταία ξενάγησή της, στην οποία είχαμε την χαρά και την τιμή να παραβρεθούμε, καλωσόρισε τους επισκέπτες του χθεσινού (τελευταίου) γκρουπ της έκθεσης και μίλησε για τα επώνυμα έργα της περιοδικής Έκθεσης Σύγχρονης Κεραμικής που ήρθαν να συνομιλήσουν με τα έργα εκατοντάδων ανώνυμων Κεραμέων και κοροπλαστών πού έζησαν και εργάσθηκαν στην μεγάλη πρωτεύουσα της Αρχαίας Μακεδονίας στα χρόνια του Αλέξανδρου.


Αναφέρθηκε  στην  οργάνωση και η υλοποίηση μια Μουσειακής Έκθεσης που  απαίτησε συλλογική και συντονισμένη εργασία. Από την Διευθύντρια του Μουσείου, τους Αρχαιολόγους, την σχεδιάστρια, τούς συντηρητές. Αναφέρθηκε επίσης στον  Δήμο Πέλλας  που ανέλαβε το κόστος του Καταλόγου της Έκθεσης και όλη την φιλοξενία  των Καλλιτεχνών.


Η κα Παπαδοπούλου, με ένα δικό της άμεσο και κατανοητό τρόπο, παρουσίασε τα θαυμάσια έργα των  Κεραμιστών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, τις δεξιοτεχνίες  και τα σημαντικά μηνύματα που αυτά μεταφέρουν.


Οι 21 κεραμίστες

Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους 21 κεραμίστες από την Ελλάδα, την Κίνα, την Ινδία, την Τυνησία, την Τουρκία και την Ουγγαρία, που δημιούργησαν σύγχρονα κεραμικά έργα εμπνεόμενοι από την ιστορία από την ιστορία, τα ευρήματα και τις τεχνικές κατασκευής των αγγείων που βρίσκονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας. Συγκεκριμένα πρόκειται για έργω των παρακάτω κεραμιστών:

Γιώργος Βαβάτσης, Κατερίνα Γιάννακα, Μάνος Καλαμένιος, Μυρτώ Δανάη Κόλλια, Χαρούλα Κοροπούλη, Ιωσηφίνα Κοσμά, Έλσα Μακρίδου, Έκτορας Μαυρίδης, Αγγελική Παπαδοπούλου, Βασίλης Παπαϊωάνου, Νίκος Σκλαβενίτης, Βάσω Φράγκου, Ηλίας Χριστόπουλος, Θεοδώρα Χωραφά (Ελλάδα), Jackson Li, Min Shen, Li Xue (Κίνα), Simon Zsolt József (Ουγγαρία), Vinod Daroz (Ινδία), Amal Khemakhem (Τυνησία), Leman Kalay (Τουρκία).

Η κεραμίστρια και επιμελήτρια της Έκθεσης, Αγγελική Παπαδοπούλου με αφορμή την ολοκλήρωση της Έκθεσης, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Είναι πολύ σημαντικό για το Αρχαιολογικό Μουσείο και τον Δήμο Πέλλας  να  μπορούμε να δημιουργήσουμε πολιτιστικά γεγονότα αυτής της ποιότητας. Η πρωτοβουλία αυτή μπορεί να αποτελέσει αρχή για άλλες θεματικές Εκθέσεις Κεραμικής.

Είναι εξίσου σημαντικό το διαπολιτισμικό ενδιαφέρον που αναπτύχθηκε ανάμεσα στην περιοχή της Πέλλας και την Κίνα.

ΠΕΛΛΑ γεω-μετρία. Για μια γεω-μετρία των σχέσεων, για μια Γεω-μετρία  από την γη της Πέλλας στης γαίες του κόσμου και αντίστροφα».

Δείτε τις εικόνες από την Έκθεση μέσα από την κάμερα της ΗΕ karatzova.com:

ekthesikeramikis
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.