Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τσίπρας από τη ΔΕΘ: Μειώνουμε ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, ασφαλιστικές εισφορές και αυξάνουμε τον κατώτατο μισθό (βίντεο)


Επενδύσεις, μεταρρυθμίσεις, μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 50% και αύξηση του κατώτατου ρυθμού είναι οι βασικοί πυλώνες του πολιτικού σχεδίου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης  στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη 83η ΔΕΘ ξεδίπλωσε την πολιτική στρατηγική της κυβέρνησης για την επόμενη τετραετία, με τη χώρα πλέον εκτός μνημονίων, μετά από 8 χρόνια και αναβαθμισμένη στη διεθνή σκηνή.

Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε μεταξύ άλλων σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 50%, όπως πρώτο μετέδωσε το Newsbomb.gr, αύξηση κατώτατου μισθού και κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, μείωση του ΦΠΑ, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες, καθώς και μείωση της φορολογίας για τις επιχειρήσεις, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει την κατάργηση των μέτρων που έχει ζητήσει το ΔΝΤ, δηλαδή της περικοπής των συντάξεων.



Αναλυτικά τα μέτρα ανακούφισης:

* Μείωση του ΕΝΦΙΑ ως 50% για σχεδόν 1,2 εκατ. χαμηλές ιδιοκτησίες και 30% μεσοσταθμικά σε δυο φάσεις, το '19 και το '20. Το μέτρο θα νομοθετηθεί ως το τέλος του χρόνου. Παράλληλα θα αλλάξει και η δομή του φόρου ώστε να γίνει πιο αναλογικός και ελαφρύτερος για τη λαϊκή κατοικία με μεγαλύτερη επιβάρυνση στη μεγάλη ακίνητη περιουσία.
* Μείωση ασφαλιστικών εισφορών ελεύθερων επαγγελματιών με εισόδημα από 7.000 ευρώ και πάνω έως 35% από 1/1/19. Παράλληλα, μειώνονται οι εισφορές για επικουρική σύνταξη και εφάπαξ γιατρών, δικηγόρων, μηχανικών στο ελάχιστο που ισχύει σήμερα, δηλαδή 64,5 ευρώ/μήνα.
* Μείωση κατά 4% της φορολογίας επιχειρήσεων από 29% στο 25%, σταδιακά μέχρι την 1/1/22, αρχής γενομένης από 1/1/19.
* Επιδότηση ενοικίου με ποσά από 70 ως και 200ευρώ /μήνα, με εισοδηματικά κριτήρια για τουλάχιστον 300.000 οικογένειες, από 1/1/19.
* Καταβολή όλων των αναδρομικών σε ένστολους, δικαστικούς, πανεπιστημιακούς συνολικού ύψους σχεδόν 1 δισ. ευρώ εντός του 2018.
* Ενίσχυση και μονιμοποίηση του Προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» για ηλικιωμένους και ΑΜΕΑ, με άμεσες προσλήψεις 3.000 μόνιμου εξιδεικευμένου προσωπικού. Υλοποίηση εντος 2019.
* Ενίσχυση της Ειδικής Αγωγής στα δημόσια σχολεία με 4.500 άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών και εξειδικευμένου προσωπικού.
* Κατάργηση του Φόρου επιτηδεύματος για συνεταιρισμένους αγρότες, συνεταιρισμούς- ΚΝΣΕΠ καθώς και για ανενεργές επιχειρήσεις, από 1/1/19.
* Επιδότηση του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών για νέους μισθωτούς ως 25 ετών στον ιδιωτικό τομέα, σε ορίζοντα διετίας, 50% από 1/1/19 και 100% από 1/1/20.
* Αλλαγή των συντελεστών ΦΠΑ με μείωση κατά δυο μονάδων του μεγάλου, από 24% σε 22% και κατά μια του μικρού, από 13% σε 12%, από 1/1/21.
* Εκκίνηση των διαδικασιών για την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υπόκατώτατου στις αρχές του 2019.
Δείτε ολόκληρη την ομιλία του Πρωθυπουργού:

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

41 comments:

  1. Αυτά τα λέει αναπτυξιακα μέτρα προσλήψεις επιδόματα αυτά ήταν τα μέτρα που μας λέγατε κύριε Σηφάκη έλεος αν περιμένετε ανάπτυξη απο αυτά τα μέτρα αφήστε που είναι μόνο λόγια του αέρα γιατί δεν θα είστε κυβέρνηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γραφειο βουλευτη Γιαννη Σηφακη9 Σεπτεμβρίου 2018 στις 1:58 π.μ.

      Ο πρωθυπουργος ανακοινωσε το ολοκληρωμενο προγραμμα για την δικαιη αναπτυξη στην μεταμνημονιακη εποχη. Επενδυσεις, αποκατασταση της εργασιας, αναβαθμιση του κοινωνικου κρατους.
      Μειωση 50% ΕΝΦΙΑ, αυξηση κατωτατου μισθου, συλλογικες διαπραγματευσεις, μειωση ασφαλιστικων εισφορων επαγγελματιων και αγροτων, φορων, ΦΠΑ, πληρωμη των αναδρομικων στους ενστολους, καθαρη θεση της κυβερνησης για μη μειωση των συνταξεων κλπ.
      Λογικος ο πανικος υων εκπροσωπων της διαφθορας, της διαπλοκης,της ρεμουλας και των απολογητων τους που θα μεινουν παλι να καταστροφολογουν στην αντιπολιτευση

      Διαγραφή
    2. Ο μόνος βολεμένος Γιάννη είσαι εσύ. Καλά κάνεις και υποστηρίζεις τον ψεύτη. Άξιος ο μοσθός σου.

      Διαγραφή
    3. Είμαι ένας απλος αγροτης κύριε Σηφάκη κρατάω τα βιβλία μου πληρώνω τους φόρους μου με στερήσεις και ακούω εκλπηκτος εχθές τον πρωθυπουργό να λέει ότι δεν θα πληρώνουν τέλος επιτιδευματος όσοι αγροτες είναι σε συνεταιρισμους μπορείτε να μου απαντήσετε εγώ και όλοι σαν εμένα τη είμαστε τα κορόιδα θέλω μια απάντηση κύριε Σηφάκη το θεωρείται δικαιο

      Διαγραφή
    4. Παλι μπερδευεσαι Σηφακη...αφου μαζι με το Παλιο ΠΑΣΟΚ κυβερνας...εκεινοι δεν ειναι διεφθαραμενοι και μιζαδοροι...και την παπαροκοστα απο την ΝΔ?

      Διαγραφή
    5. Μειωση 50% ΕΝΦΙΑ, μειωση 35% ασφαλιστικων εισφορων στους αγροτες, μειωση φορολογιας, καραργηση τελους επιτηδευματος στους συνεταιρισμενους αγροτες..
      Εσεις στην ΝΔ παλι στην Β' Εθνικη θα μεινετε..

      Διαγραφή
    6. KYΡΙΕ ΣΗΦΑΚΗ ΠΟΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΗΡΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΖΑΚΡΗ

      Διαγραφή
    7. θέλω ενα ρουσφέτι κύριε σηφακη αν περνάει απο το χέρι σας θέλω να μετατεθω στο στρατόπεδο εξω απο το γήπεδο του ΠΑΟΚ αυτο που χαρίζει ο χουβαρντάς ο τσιπρας

      Διαγραφή
    8. κοντος ψαλμος αλληλουια,σε 13 μηνες θα ξερουμε!

      Διαγραφή
  2. Μείωση του ΕΝΦΙΑ; Υπάρχει ακόμη ο ΕΝΦΙΑ, δεν καταργήθηκε με ένα νόμο και ένα άρθρο όπως και το μνημόνιο;
    Αύξηση του κατώτατου μισθού; Δεν τον είχαν πάει στα 751€; Τώρα που θα φτάσει, στα 1000;
    χαχαχαχαχαχαχα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάλι τάζει ο μαααααααακακακας,έτσι κοροιδεψε τότε και τους ελαφρωμυαλους και τον ψήφισαν,πόσα ακόμα θα μας τάξει ,πάντως τσίπα δεν εχεέ πάνω του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανοίξτε εργοστάσια βάλτε τα φουγάρα να καπνίσουν μονο έτσι θα παμε μπροστά, αλλιώς με τις παπαρες του προθυπουργος ο θεός να τον κάνει δεν έχει πρόοδο και ανάπτυξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μην χασουμε την καρεκλα ,πεστε οτι θελετε , ταξτε οτι θελετε , αρκει να παρουμε παλι την καρεκλα ,γιατι η καρεκλα ειναι , πολυ .......αναπαυτηκη.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην καρεκλα αλλοι ηταν συνηθισμενοι και τρελαινονται που ειναι μακρια. Μολις τελειωσαν τα μνημονια ανακουφιζεται ο κοσμος της δουλειας

      Διαγραφή
  6. Απλά τραγικός με δήθεν όραμα την ολιστική ανάπτυξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ήταν δίκαια και έγιναν πράξεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ποιος τον πιστεύει?????? Τον πρωθυπουργό των ΜΑΤ και του ξεπουληματος της Μακεδονίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποσοι ηταν στο δηθεν συλλαλητηριο χθες;; γεμιζαν ταξι;;

      Διαγραφή
    2. Δεν ξέρω πόσοι ήταν αλλά με αριστερή κυβέρνηση είχαμε 5500 αστυνομικούς με την δεξιά του Σαμαρά 4000 !!! Αμερικανάκια με αριστερο προφίλ

      Διαγραφή
  9. Όλες οι υποσχέσεις είναι για 2και 3 χρόνια αργότερα αλήθεια πιστεύει ότι μπορεί ο λαός τον πιστεύει οταν 3 χρόνια τώρα μας έχει θλομωσει στα ψέματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Υπηρετώ στο στρατόπεδο που εδώσε στον ΠΑΟΚ μπορει να με πει Κάπιος που θα μας πανε για να ξέρω......Αυτό που τάισε τον κόσμο δεν ήταν σανο ελληνικο μεταλλαγμένο κορνφλεικς αμερικανικό ήταν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στρατόπεδο στην τούμπα έξω από το γήπεδο ρε τι χάπια παίρνουν αυτοί αυτοί αυτό δουλεύοντε μεταξύ τους

      Διαγραφή
    2. Και στρατόπεδο θα κάνουμε αν δεν έχει!.
      ΕΔΩ ΚΑΝΑΜΕ ΤΟ ΟΧΙ ΝΑΙ

      Διαγραφή
    3. ...οπου θα πηγαινες μολις επαιρνες την μεταθεση σου μετα απο δυο χρονια

      Διαγραφή
  11. Μονο οι συνετερισμενοι εκτός φόρου επιτηδευματος αυτό είναι ρατσισμος.Ο δήμος Σκύδρας το 90% παραδίδει σε εμπόρους.Βουλευτές μην πατησετε στον κάμπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να συνεταιριατειτε κυριοι, για σας ειναι καλο

      Διαγραφή
    2. Δεν κάνετε εσείς ένα συνεταιρισμο η βουλευτές να βουτάει ο καθένας από τον μισθό σας

      Διαγραφή
    3. Και αλλη έκθεση ιδεών???

      Διαγραφή
  12. Δυστυχως αλλα δεκα χρονια τσιπρα θα εχουμε. Το εχει πιασει το νοημα και δινει στα λιγουρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΣΗΦΑΚΗ ΔΕΊΧΝΕΙΣ ΦΌΒΟ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΆΣ ΣΕ ΌΛΑ ΤΑ ΣΧΌΛΙΆ. ΧΑΛΑΡΩΣΕ ΛΙΓΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πες μας έναν συνεταιρισμο υγειη που δεν χρωστάει.Πλάκα μας κανεις ποιος θα μπει μπροστά να κανει συνεταιρισμό.Ειχαμε και ξέρουμε αυτά τα έκανε το ΠΑΣΟΚ δεκαετία 80 και όλοι φαλιρισαν.Μας γυρνατε πίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχετε αλλο τροπο να ξεφυγετε απο τον κατακερματισμο και να αποκτησετε δυνατοτητα να μπειτε στις αγορες; πειτε μας.
      Δεν ειναι νομοτελεια οτι πρεπει να εκλεγετε καποιους που θα κλεβουν.Αλλαξε εξαλλου ο Νομος και ολες οι οργανωσεις στον αγροτικο χωρο ελεγχονται απο ορκωτους λογιστες και στελνουν ολα τα τιμολογια τους ως και το Υπουργειο.
      Μαλλον δεν ειστε αγροτης και θελετε διαλυμμενο τον αγροτικο κοσμο.
      Υπαρχει νεα νομοθεσια, σημαντικα κινητρα για να γινουν οργανωσεις και να αρχισει να ελπιζει παλι ο αγροτης

      Διαγραφή
    2. Φίλε παπαρολογείς ασυστόλως...

      Διαγραφή
  15. Όσο και να ειρωνεύεται ο κύριος Σηφάκης ας το καταλάβει είναι παρελθόν ας χαρούν καρέκλες και μισθό όσο καιρός τους μένει στην εξουσία γιατί δεν πρόκειται να ξαναδούν εξουσία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα περιμενετε πολλα χρονια για να γινουν αυτα που λετε, ισως και ποτέ

      Διαγραφή
  16. Πολυ σωστα ,αφηστε τους κυριοι να χαρουν για λιγο ,στην εξουσια , γιατι μετα μονον στον υπνο τους θα βλεπουν εξουσια , και θα χαιρωνται ενω θα κοιμουνται .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. το καλυτερο asset του Τσιπρα ειναι ο Κυριακος,α ρε Αλεξη παλι εκκλησια κλεβεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην προπαγάνδα σκίζεται .
      Πως θα μπορούσε να ηταν αλλιώς, οι πρώτοι διδαξαντες της προπαγάνδας ηταν αριστεροί.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.