Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη: Αίτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την κάλυψη των ζημιών από τις φετινές βροχοπτώσεις στο ροδάκινο


Συνεργασία Θεοδώρας Τζάκρη - Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρου Αραχωβίτη

Συνεργασία είχαν σήμερα 18-9-2018 η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σταύρο Αραχωβίτη για το θέμα των ζημιών στην παραγωγή ροδακίνων από τις βροχοπτώσεις του φετινού καλοκαιριού.

Η κ. Τζάκρη έθεσε υπόψη του Υπουργού τη δυσμενή οικονομική θέση των παραγωγών ροδακίνων, οι οποίοι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά απώλεσαν σημαντικό κομμάτι της παραγωγής τους και κατά συνέπεια του εισοδήματός τους, λόγω των παρατεταμένων βροχοπτώσεων που επικράτησαν και κατά το φετινό καλοκαίρι.

Τα αντίξοα αυτά καιρικά φαινόμενα σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα συνδέονται με το γενικότερο πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής, γεγονός που εκφεύγει από τις όποιες προσπάθειες αντιμετώπισής του από τους ίδιους τους παραγωγούς.

Ως εκ τούτου προκύπτει θέμα απώλειας του ήδη συμπιεσμένου αγροτικού εισοδήματος και υποχρέωση κάλυψης αυτής της απώλειας από την πλευρά της πολιτείας.

Στο πλαίσιο αυτό ο νέος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ενημέρωσε την κ. Τζάκρη ότι έχει κατατεθεί ήδη αίτημα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την κάλυψη των απωλειών εισοδήματος των παραγωγών που οφείλονται στην κλιματική αλλαγή, στην οποία εμπίπτει και το θέμα των ζημιών στο ροδάκινο από τις βροχοπτώσεις του φετινού καλοκαιριού και δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε το αίτημα αυτό να έχει θετική έκβαση και να αποζημιωθούν οι παραγωγοί για την απώλεια του εισοδήματός τους.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 comments:

  1. καλα πλακα μας κανεις, η ευρωπη δεν μας αποζημιωσε για τον εμπάργκο που εχει ευθύνη για αυτο και θα μας αποζημειωσει για τις βροχες που υπευθυνος ειναι ο ελγα , τι παραμυθι σερβίρεις παλι. τελειωσες αν δεν αποζημειωθουμε εδω και τωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά περίμενε να πάρεις αποζημίωση μας δουλεύουν για ψήφους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κανονιστε ν αποζημιωθουμε για τις βροχες.ποια ε.ε?ελγα πληρωνουμε και αλλη φορα τιποτα.ουτε ψηφο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν δε δώσετε απώλεια εισοδήματος στα ροδάκινα 2017 250ευρο το στρέμμα τελειωσατε στο νομο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΕΝ ΠΈΡΝΕΙΣ ΨΉΦΟ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΤΕΛΟΣ ΒΑΡΕΘΉΚΑΜΕ ΌΛΟΙ ΤΕΛΟΣ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κυρια τζακρη ,καλο θα ειναι να κανεται και μια βολτα στα ορεινα χωρια του νομου μας ,και να διαπιστωσεται ,οτι και οι ελιες εχουν παθη πολλοι ζημια ,ειδικα φετος δεν θα βγαλουμε ουτε κιλο λαδι.Ασ ελπισουμε πως θα ενδιαφερθηται και για τις ελιες ,με τις πολλες βροχωπτωσης που ειχαμε ,το Μαιο και ιουνιο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μόνο για φωτογραφίες είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ντόρκα πιο κοντά να είσαι στην φωτογραφία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ .... ΚΙ Ο ΨΩΡΙΑΡΗΣ ΧΩΡΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.