Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πραγματοποιήθηκε η πορεία διαμαρτυρίας από τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Γιαννιτσών - Σκληρή επίθεση στην Διοίκηση (βίντεο)


Πορεία διαμαρτυρίας, χωρίς την αναμενόμενη συμμετοχή, πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Γιαννιτσών το απόγευμα της Πέμπτης, διεκδικώντας:

- Την άμεση εγκατάσταση αξονικού τομογράφου (ήδη έχουν περάσει 5 χρόνια από τότε που ανεστάλη η λειτουργία του λόγω βλάβης).

-Την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθώς και την μονιμοποίηση συμβασιούχων εργαζόμενων ΟΑΕΔ, ΚΕΕΛΠΝΟ, επικουρικοί.

- Την κάλυψη θέσεων με προσλήψεις, καθώς η υποστελέχωση του νοσοκομείου έχει ως αποτέλεσμα να μην καλύπτονται καθημερινά οι ειδικότητες: ουρολόγος, νευρολόγος, ΩΡΛ, οφθαλμίατρος με αποτέλεσμα οι πολίτες του δήμου να μετακινούνται σε νοσοκομεία όμορων νομών.

-Την πρόσληψη επαρκούς προσωπικού για την ασφάλεια (security) των ασθενών, των εργαζόμενων και των εγκαταστάσεων του νοσοκομείου καθώς το υπάρχον προσωπικό καλύπτει μόνο τη νυχτερινή βάρδια.

-Την επαρκή χρηματοδότηση για την άμεση αντικατάσταση του υπάρχοντος απαρχαιωμένου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού (καρδιογράφους, μόνιτορ, κλίβανο αποστείρωσης, ανελκυστήρες, πλυντήρια).

- Την μονιμοποίηση των συμβασιούχων.


Στην πορεία, που ξεκίνησε από την είσοδο του Νοσοκομείου, διέσχισε το κέντρο των Γιαννιτσών με κατάληξη μπροστά από το Δημαρχείο Πέλλας, συμμετείχαν εκπρόσωποι συνδικαλιστικών και κοινωνικών φορέων. Μετά το τέλος της πορείας ακολούθησαν ομιλίες – χαιρετισμοί μεταξύ των οποίων και του προέδρου του Σωματείου των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, Σίμου Φωστηρόπουλου, ο οποίος μεταξύ άλλων, επισήμανε: «Είμαι πρόεδρος των εργαζομένων του Νοσοκομείου Γιαννιτσών εδώ και έξι μήνες. Δώσαμε έναν έντιμο και ηθικό αγώνα απέναντι σε κάποιους ανθρώπους που ήθελαν να μας φιμώσουν», ανέφερε στον χαιρετισμό του». Συνεχίζοντας είπε: «Προσωπικά δέχθηκα πιέσεις από τη Διοίκηση να μην κυκλοφορήσει το έντυπο – ενημερωτικό φυλλάδιο που έχει μοιραστεί στα χέρια σας» και καταλήγοντας ανέφερε ότι «η Διοίκηση στα ΜΜΕ εξαπέλυσε επίθεση προς το σωματείο Εργαζομένων την οποία δεν την θεωρώ έντιμη, ούτε ηθική αλλά ούτε και ειλικρινή».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας (ΕΝΙΠ), Μπάμπης Αποστολίδης, τόνισε: «Κατάργηση των μνημονίων θα ήταν η ανάκτηση όλων των απωλειών μας σε μισθούς, συντάξεις, παροχές στα επίπεδα πριν από τα μνημόνια. Κατάργηση των μνημονίων θα πει κατάργηση των 700 και πλέον νόμων που είναι σε ισχύ και αποτελούν εφαρμογή των μνημονίων. Όλα αυτά τα χρόνια, οι άγριες περικοπές στην Υγεία έβαλαν λουκέτο σε γενικά νοσοκομεία, έκλεισε ή υποβαθμίστηκε η πλειονότητα των 360 πρώην πολύ-ιατρείων του ΙΚΑ, κάτι που το βιώσαμε και στο νομό μας με την αποδυνάμωση των πρώην ΙΚΑ Έδεσσας και Γιαννιτσών».

Δείτε την πορεία μέσα από την κάμερα της ΗΕ karatzova.com:

poriaergnosgianitson
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.