Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Υψηλοί προεκλογικοί τόνοι στα εγκαίνια της Εμποροπανήγυρης Γιαννιτσών, η οποία μετεγκαθίσταται! (βίντεο)


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Εδέσσης, Πέλλας και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, πραγματοποιήθηκαν χθες Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου, στις 8.00 το βράδυ, από τον δήμαρχο Πέλλας Γρηγόρη Στάμκο και τον περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, τα εγκαίνια της ετήσιας εμποροπανήγυρης Γιαννιτσών, που αποτελεί ιστορικό θεσμό για την πόλη.

Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό, ο δήμαρχος κ. Στάμκος ξεκίνησε την  ομιλία του, η οποία (όπως και λίγες ημέρες πριν, στα εγκαίνια της Pella Agro στην Κρύα Βρύση) κυμάνθηκε σε υψηλούς προεκλογικούς τόνους τόσο σε αυτοδιοικητικό όσο και σε εθνικό επίπεδο. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο δήμαρχος, ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, υπογράμμισε ότι «θέλει να κρατάει δέσμια την Αυτοδιοίκηση, να επεμβαίνει στο έργο της και να ενθαρρύνει πολιτικές που μας πηγαίνουν πολύ πίσω». 
«Θα ήθελα πάρα πολύ να σας μιλήσω για ανάπτυξη, ειδικά τώρα που βγήκαμε από τα μνημόνια, όπως μας διαβεβαιώνει ο πρωθυπουργός, αλλά ξέρετε η ανάπτυξη δεν είναι μια αφηρημένη έννοια. Ανάπτυξη είναι οι επενδύσεις, η μείωση της ανεργίας και η δημιουργία  προϋποθέσεων που θα ενισχύουν και θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών», σημείωσε. 


Ο δήμαρχος, στο ξεκίνημα της ομιλίας του, μετά την τελετή των εγκαινίων, χαρακτήρισε την ετήσια εμποροπανήγυρη Γιαννιτσών «τον παλιότερο θεσμό που αναβιώνει κάθε χρόνο από τον 19ο αιώνα και ως δημοτική αρχή προσπαθούμε και να την στηρίζουμε και να την αναβαθμίζουμε κάθε χρόνο», όπως τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Και μπορεί η ευθύνη αυτή να ανήκει στο δήμο, ωστόσο καμία εκδήλωση και καμία δράση δεν μπορεί να έχει επιτυχία χωρίς τη δική σας συνδρομή και υποστήριξη». Στο σημείο αυτό ο δήμαρχος αναφορικά με την καταγγελία δημοτών για την ασφάλεια και την υγιεινή της εμποροπανήγυρης και το αίτημα μη συνέχισής της στο συγκεκριμένο χώρο, αφενός μεν τόνισε ότι από την πλευρά του δήμου γίνεται ότι καλύτερο σε αυτή την κατεύθυνση, αλλά -δίνοντας και την είδηση- ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει προσπάθεια μεταφοράς και μετεγκατάστασής της σε άλλο σημείο των Γιαννιτσών, καθώς «ο συγκεκριμένος δεν είναι ο καταλληλότερος για την διεξαγωγή της».

Να σημειωθεί επίσης ότι ο κ. Στάμκος αναφέρθηκε στα έργα που σχεδιάστηκαν, προετοιμάζονται και θα υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα, από το δήμο Πέλλας, όπως π.χ.: Έργα ασφαλτόστρωσης 500.000 ευρώ, αντικατάσταση των λαμπτήρων με νέους - τύπου Led, η ανακατασκευή πέντε παιδικών χαρών μέσα στα Γιαννιτσά, η αναβάθμιση του δικτύου των τηλεπικοινωνιών, η βελτίωση της οδικής σύνδεσης με τις Αμπελειές και φυσικά η αστική ανάπλαση της πόλης των Γιαννιτσών που θα ξεπεράσει τα 3,5 εκ. ευρώ, έργο που αναφέρθηκε στον χαιρετισμό του και ο Περιφερειάρχης Απ. Τζιτζικώστας. 
Ο δήμαρχος Πέλλας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην «άθλια», όπως την χαρακτήρισε συμφωνία των Πρεσπών και κάλεσε τους δημότες να παραβρεθούν στο αυριανό συλλαλητήριο που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη.  

Στα εγκαίνια της εμποροπανήγυρης Γιαννιτσών χαιρετισμό απηύθυνε και ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος αφού δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος για την παρουσία του στην «παλαιότερη εμποροπανήγυρη της Μακεδονίας», που όπως είπε, συμβάλει στην προβολή και ανάδειξη των επιχειρήσεων της περιοχής. Παράλληλα αναφέρθηκε στα έργα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Γιαννιτσών που θα ξεκινήσουν άμεσα στον Δήμο Πέλλας με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια, αλλά και στην σύνδεση, μέσα στο 2019, των Γιαννιτσών με το δίκτυο Φυσικού Αερίου.

Στην τελετή των εγκαινίων, εκτός από τους παραπάνω, παραβρέθηκαν επίσης μεταξύ άλλων, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Γιαννιτσών π. Ιωάννης Σπυρίδης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πέλλας, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι του Στρατού, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Στάθης Φουντουκίδης, οι πρώην βουλευτές Διονύσης Σταμενίτης και Ιορδάνης Τζαμτζής, ιερείς και πλήθος κόσμου.

Αμέσως μετά ακολούθησε επίσκεψη στο περίπτερο του δήμου Πέλλας και στη συνέχεια οι προσκεκλημένοι παραβρέθηκαν στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε η ΔΗΚΕΠΑΠ στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών με χορευτικά τμήματα πολιτιστικών συλλόγων.

Οι εκδηλώσεις στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση μέχρι την λήξη της Εμποροπανήγυρης, την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου.

Δείτε εικόνες από την τελετή των εγκαινίων μέσα από το φακό της ΗΕ karatzova.com:

egkenia emporopanigiris gianitson
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

10 comments:

  1. 9 χρόνια ληθαργικής διοίκησης του δήμου με την δικαιολογία της οικονομικής εκκαθάρισης εκκρεμοτήτων.Το χάλι και η υποκρισία στη καθαριότητα, στον επαρκή φωτισμό,στο οδικό δίκτυο,τις παιδικές χαρές και τους χώρους"πρασίνου"στο αποκορύφωμα τους.Το αισχος με τα σκουπίδια γύρω από πάρκα και δημοσιους χώρους που ΞΑΦΝΙΚΆ καθαρίζουν ακριβώς πριν από κάποια εκδήλωση.Η υποκριτική αποψίλωση του Φιλίππειου 3 μέρες πριν την πανήγυρη όταν 12 μήνες θύμιζε ζούγκλα,το αίσχος με τα σκουπίδια μπροστά από το ανοικτό θεατρο κτλ κτλ.Τάξε πάλι κ.Δημαρχε 6 μήνες πριν τις εκλογές, έτσι κι αλλιώς οι ισχνότατες λοιπές υποψηφιότητες σου εξασφαλίζουν την επανεκλογή.Αλλα 5 χρόνια με τις μηχανές σβηστές στον κατήφορο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καβάλησες το"Μακεδονικό"άρμα για να σε βγάλει σε ξέφωτο.Τα καθρεφτάκια που μοιράζεις στους "ιθαγενείς" δημότες σου για να ξεχάσουν την πολιτική σου απραξία πάλι θα κάνουν τη δουλειά τους.Με το τεμπελιό και το ωχαδερφιλίκι που επικρατούν στις τεχνικές σου υπηρεσίες θα κάνεις κάτι;Θα καθαρίσεις επιτέλους τη πόλη σού;Θα βάλεις ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ ένα ρημαδι σιντριβάνι να τρέχει λίγο νερό;ή θα παραμείνουμε κρανίου τόπος;Θα πλύνεις κανένα κάδο;θα αλλάξεις καμιά λάμπα;Η πάλι οι Σκοπιανοί,η κρίση,η αντιπολίτευση, όλοι και όλα θα σου φταίνε εκτός από τον εσμό που έχεις συγκεντρώσει γύρω σου.Ενα γράμμα από το Death Valley της Κεντρικής Αφρικανικής Μακεδονίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τζιτζι είναι να μην μαθαίναμε για εσένα αφού μάθαμε άστο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ως γνωστός Ποντιος Πιλατος, ενιψε τας χειρας του, ταζοντας σε 'μας τους κατοίκους της περιοχής που υποφέρουμε χρόνια από την ηχορρύπανση και την δυσωδία οτι θα δρομολογήσει τη μετεγκατάσταση σε αλλο χωρο. Τωρα το θυμηθηκε; Λιγους μηνες πριν την ενδεχόμενη ληξη της θητείας του και αφού πρωτα κουνησε το δαχτυλο σε δημοτες που τολμησαν να διαμαρτυρηθούν γι' αυτό το αισχος; Αφού πρωτα εδωσε αδεια σε νυχτερινό κεντρο, το οποίο εχει στη διαπασών τη μουσική μεχρι το πρωί, θυμηθηκε να μας πει οτι ο χωρος δεν ειναι καταλληλος; Μας δουλεύετε κυριε Δημαρχε; Οσο για την αναφορά στη συμφωνία των Πρεσπών, αν ειναι τα αποτελεσματα του αγώνα σας να ειναι σαν αυτα της εμποροπανηγυρης, καλύτερα καθιστε εκεί που καθεστε κι αφηστε αλλους να το διαχειριστούν, καθώς εσείς (αποδεδειγμένα) ουτε για τα πανηγύρια δεν ειστε.
    Την καλημέρα μου σας στελνω, γιατί η δική μου μετά το αναγκαστικό ξενυχτι που μου επιβληθηκε αποκλείεται να ειναι καλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ελα Γρηγορακη ,με τα συλλαλητηρια κερδιζεις ποντους! Γνωριζετε πολυ καλα οτι αν ακυρωθει η συμφωνια των Πρεσπων ,παμε σε σκετο Μακεδονια για τους Σκοπιανους ,κι εμεις δεν θα μπορουμε να εξαγουμε ουτε μακεδονικο χαλβα,διοτι ουτως ,η,αλλως τους εχουν αναγνωρισει 140 κρατη σαν Μακεδονια,αλλα κανετε την "παλαβη" γιατι τα σκανδαλα σας ειναι πολλα και βρωμανε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αστειες εξαγγελιες για την επομενη θητεια νομιζοντας οτι θα επανεκλεγει δημαρχος. Μαλλον εισαι βαθια νυχτωμενος και ζεις σε αλλο δημο. Παρε το προεκλογικα σου φυλλαδια του 1010 και 2014 και πες μας σε τι ποσοστο βρισκεσαι. Το νουμερο δεν θα περασει ουτε τα δακτυλα του ενος χεριου σου. Ασε να μας σωσει καποιος αλλος γιατι εσυ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η περιοχή η οποία είναι η μόνη που δίνει έσοδα από τη χρήση της παζάρι, εμποροπανήγυρη στο Δήμο Γιαννιτσών επί μονίμου βάσεως είναι πάντα βρώμικη κακοφωτισμένη με απαράδεκτο και επικύνδυνο ασφαλτοτάπητα γεμάτο , λειτουργεί δε τις επόμενες μέρες σαν χώρος στάθμευσης για νταλίκες, φορτηγά, λεωφορεία. Γιατί ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΆΕΙ ΛΟΙΠΌΝ Ο Δήμαρχος την αναβάθμιση από αυτή την πιο υποβαθμισμένη περιοχή της πόλης αλλά από την Αγία Παρασκευή ;Τελικά ο τροπός λειτουργίας και οργάνωσης της εμποροπανήγυρης δείχνει την Ευρωπαϊκή προοπτική της πόλης των Γιαννιτσών.Για την οποία πόλη δεν υπάρχει κανένα σημείο αναφοράς εκτός από την τεράστια αγάπη που εκδηλώνουν δυστυχώς μόνο φραστικά οι ιθύνοντες.
    Εχει δίκιο ο δήμαρχος η εμποροπανήγυρη είναι ένας θεσμός του 19ου αιώνα και έχει μείνει σε εκείνη την εποχή λειτουργικά,οργανωτικά, υγειονομικά και έχει βελτιωθεί σαφέστατα η ηχορύπανση της.
    Κύριε Δήμαρχε σε εσάς μένουν τα σχέδια και σε εμάς η βαρβαρότητα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συγχαρητήρια κυριε Δημαρχε που αναβαθμίσατε την εμποροπανηγυρη και στερησατε από τα νομιμα καταστηματα της περιοχής να αναπτύξουν τραπεζοκαθισματα στο χωρο της εμποροπανηγυρης.
    Συγχαρητήρια και στη υγειονομική υπηρεσια της περιοχής μας, η οποία εστειλε κλιμακια να επιβαλλουν προστιμα στα ηδη υπαρχοντα καταστηματα και ΟΧΙ στα προχειρα παραπηγματα, τα οποία δεν εχουν ουτε τις στοιχειωδης εγκαταστασεις υγιεινής.
    Τι να πει κανείς; Αρχηγού παροντος πασα αρχη παυσατω.
    Και αφού ο αρχηγός προτιμησε να στηρίξει αυτούς, από τους οποίους τ' αρπαξε (τα ποσα ειναι αναρτημενα στη διαυγεια), βασιζόμενος στο φιλοτιμο κατοίκων και επαγγελματιών να καταστησουν τις τουαλέτες τους δημοσια ουρητηρια, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι επισκεπτες της περιοχής, τι να σου κανει και το υγειονομικο; Θα αποκτησει επιλεκτική οραση και θα κοιτά τα μυρμήγκια, την ωρα που μπροστά τους περνούν ελεφαντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τριτο βραδυ που ΔΕΝ θα κοιμηθούμε κ.Δημαρχε. Το καταλαβατε η θελετε να κανουμε και κακα μπροστά στην πορτα σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΦΤΑΝΕΙ ΗΛΙΑ ΜΑΣ ΕΠΡΗΞΕΣ
    ΒΑΛΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΣΤΑΘΗ
    ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΣΕΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.