Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τεράστιο έργο οδοφωτισμού με λαμπτήρες LED σε 4.500 σώματα στην Έδεσσα!


Έως το τέλος του έτους αναμένεται να ολοκληρωθεί η αντικατάσταση του παλαιού δικτύου οδοφωτισμού με νέα φωτιστικά σώματα και με λαμπτήρες τεχνολογίας τύπου led σε όλον τον δήμο Έδεσσας. Το έργο αφορά 4.490 φωτιστικά σώματα στους δρόμους της πόλης και όλων των χωριών.
Με την εξοικονόμηση κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος να ανέρχεται σε περίπου 40%, υπολογίζεται ότι θα έχει γίνει η απόσβεση της συγκεκριμένης επένδυσης σε διάρκεια τεσσάρων ετών.
Το θέμα του οδοφωτισμού έχει ιδιαίτερη σημασία για τον δήμο Έδεσσας διότι είναι ένας από τους σημαντικότερους τομείς κατανάλωσης ενέργειας και δημιουργεί μεγάλα λειτουργικά κόστη.
«Έχοντας ως στρατηγικό στόχο να μειώσουμε την κατανάλωση ενέργειας κάνουμε μία σημαντική προσπάθεια με την αντικατάσταση των λαμπτήρων φωτισμού στους δρόμους. Με τον τρόπο αυτό θα πετύχουμε τον περιορισμό της καταναλισκόμενης ενέργειας. Από τη μία μεριά, συμβάλλουμε στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και για να πλησιάσουμε τον στόχο της μείωσης των εκπομπών κατά 20% μέχρι το 2020, όπως έχουμε δεσμευτεί στο πλαίσιο του Συμφώνου των δημάρχων, ενώ, από την άλλη, μειώνουμε κατά πολύ τα λειτουργικά μας κόστη» επισήμανε ο δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου.
Σύμφωνα με τη μελέτη που εκπόνησε ο δήμος Έδεσσας, η ετήσια κατανάλωση είναι ιδιαίτερα υψηλή και ανέρχεται 141,4 kWh/κάτοικο, την ίδια στιγμή που ο ευρωπαϊκός μέσος όρος κυμαίνεται μεταξύ 40 και 80 kWh/κάτοικο.


Σε απόλυτα ποσά, ο δήμος Έδεσσας δαπανά ετησίως πάνω από 600.000 ευρώ για τον φωτισμό των δρόμων της πόλης και των χωριών, ποσό ιδιαίτερα υψηλό.
Τα παραπάνω οικονομικά μεγέθη φανερώνουν ότι ήταν επιβεβλημένος ο εκσυγχρονισμός του δικτύου με την αντικατάσταση των υφιστάμενων λαμπτήρων με λαμπτήρες νέας τεχνολογίας, τύπου led, που καταναλώνουν ασύγκριτα μικρότερες ποσότητες ενέργειας και ταυτόχρονα βελτιώνουν τον δημοτικό φωτισμό.
Ο δήμος Έδεσσας είχε προχωρήσει παλιότερα σε αντικατάσταση λαμπτήρων στο Ριζάρι και σε τμήμα της πόλης, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Πράσινο Ταμείο». Τα αποτελέσματα του προγράμματος αυτού ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, τόσο από την άποψη της εξοικονόμησης ενέργειας και πόρων, όσο και από την άποψη της βελτίωσης του οδοφωτισμού.
«Ο δήμος Έδεσσας μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει σημαντικές δράσεις για την επίτευξη του στόχου για μείωση της ενέργειας, με αντικατάσταση μέρους των λαμπτήρων παλαιάς τεχνολογίας, αλλά και την ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτηρίων», σημείωσε ο κ. Γιάννου.

Πηγή: Νίκος Αβουκάτος - greenagenda.gr

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

15 comments:

  1. Μηδέν έργο ο Γιάννου, σπαρταράει σαν ψάρι έξω από το νερό και με ένα δάνειο δυο εκατομμυρίων ΕΥΡΩ εις βάρος των δημοτών υποθήκευσε τον δήμο Έδεσσας και τους πολίτες ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ. Ο Δήμαρχος λαμπτήρας, τραινάκι σε νέες περιπέτειες. Το παιδί έχει 42 πυρετό, 8 χρόνια Γιάννου η Εδεσσα στο σκοτάδι, καλύτερα να έβαζε φακούς και λυχνάρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τεράστιος Δήμαρχος μόνο τεράστια έργα θα κάνει !αι σαλαχατα ορε που διαφημίζεται έργα που είναι ελάχιστη υποχρέωσή ενός Δημαρχου να τα κάνει ΈΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εντάξει παιδιά και εγώ δεν είμαι και οπαδός του δημάρχου , αλλά το να γίνουν όλα led τα φώτα στον δήμο κάτι καλό είναι . Μην τα ισοπεδώνουμε όλα . Μέσα στους πρώτους είμαστε στην Ελλάδα . Και από ότι διάβασα την οικονομία που κάνουν οι λαμπτηρες αυτοπληρωνεται το δάνειο .
    Έχω μια ένσταση ή απορία αν οι κολόνες , δηλαδή το ύψος , η κατασκευή η απόσταση μεταξύ τους , είναι συμβατές με τις λάμπες που τοποθετούνται .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δες αυτές που εχουν μπει το βράδυ είναι φανταστικές! διπλάσιο και βάλε το φως θα ειναι καλο και για τους οδηγούς

      Διαγραφή
    2. Τα καλά να τα λέμε ενα μπράβο και απο μένα περισσότερο φως λιγότερη κατανάλωση η διαφορά είναι τεράστια ειδικά σε ορισμένα παλιά φωτιστικά, μπράβο δήμαρχε

      Διαγραφή
    3. Σε "άλλων κόσμο ζεις μη οπαδέ του Γιάννου" μάθε από που οι λαμπτήρες, και όσο για την απόσβεση άστο. Ελα στη γειτονιά μου την "ανώνυμη" να δεις φωτισμό, για το φεις μπουκ είναι καλές. Και με τα δάνεια τσάμπα μάγκας, μέσα έβαλαν τον δήμο, χειρότερος και από τον Σώντρα, φωτάκια, τρενάκια, κολονάκια τα έργα του και φυσικά μηνύσεις σε εργαζόμενους και δημότες.

      Διαγραφή
    4. εσυ 10΄40 πρέπει να είσαι τυφλός η γκαβός τίποτε αλλο δεν εξηγείται πάνε δες το έχουμε καλούς οφθαλμιάτρους στην εδεσσα εδώ άλλοι διαμαρτύρονται για το πολύ φως βρέθηκες και εσύ να πετάξεις την μ@@@κια σου

      Διαγραφή
    5. Μάλιστα κύριε δήμαρχε, οφθαλμίατρους άριστους έχουμε στην Έδεσσα, δυστυχώς όμως πάσχουμε από δημάρχους - δημοτικούς συμβούλους, από τρύπιους σκουπιδοτενεκέδες, από εγκατάλειψη σε δομές, ¨Κανναβουργείο, Σωτήρα, Καταρράκτες κ,π," και συνεχίζω, αδέσποτα, και δεκάδες άλλα. Για αυτό έλα για εξέταση στην Έδεσσα που έχουμε καλούς οφθαλμίατρους και όχι κονέ μόνο με Στενήμαχο Νάουσας

      Διαγραφή
    6. τελικά εχεις και μεγάλο ψυχολογικό πρόβλημα εδω δυστυχώς δεν έχω κάτι να σε προτείνω. το θέμα είναι ΑΝ ΦΩΤΙΖΟΥΝ η ΔΕΝ ΦΩΤΙΖΟΥΝ και εσύ βλέπεις δημάρχους αντιδημάρχους καναβουργια αδέσποτα ρε φιλε φωτίζουν η δεν φωτίζουν ΤΕΛΟΣ

      Διαγραφή
    7. To δικό σου πρόβλημα είναι σίγουρα η καρεκλά, όσο για το αν φωτίζουν ψυχολόγε του δημαρχείου, με 100.000 πυγολαμπίδες η με 10.000 τους οποίους θα αντικαθιστούσα κάθε εβδομάδα θα φώτιζα όλη την Περιφέρεια Πέλλας. Και όλα αυτά με 100.000 ευρώ και όχι με δάνειο 2 εκατομμυρίων. Ο δήμαρχος είναι μεγάλος, τεράστιος θα έλεγα, αλλά μόνο σε κοιλιά και κιλά. Άντε καλό σκοτάδι.

      Διαγραφή
    8. Πιάσαμε και την βιολογία αστο δεν την παλεύεις γουστάρω που για μια μέρα με έκανες και δήμαρχο και μάλιστα βλάχο!

      Διαγραφή
  4. Εσείς ρε τραχανάδες τρέξατε και αλλάξατε λάμπες στα σπίτια σας για να μην σας πηδ@ει η δεη όταν το έκανε ο βλάχος γιατί τον κράζετε; άσχετα αν ξανά βγει η όχι καλά έκανε μπράβο του θα κάνει απόσβεση στο μέλλον !
    ΥΓ περίμενα περισσότερα από τον γιαννου σίγουρα από τον προηγούμενο ήταν πολύ καλύτερος! άλλα εως εκεί ο άλλος ήταν στο πάτο,μεγάλη ζημιά του ο μόνιμος αντιδήμαρχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ενώ χρειάζεται ένα εκατομμύριο για τους λαμπτήρες γιατί πήρανε δύο εκατομμύρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για να ρωτάει ο κάθε άσχετος

      Διαγραφή
    2. Μήπως το ενα εκατομμύριο δεν το ενέκρινε η Περιφέρεια. Άσχετος είσαι εσύ 9.12

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.