Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

O Γ. Σηφάκης σε αγιασμούς σχολείων σε Αριδαία και Σκύδρα (βίντεο)


Ο βουλευτής παρευρισκόμενος στους αγιασμούς των 2ου, 3ου και Ειδικού δημοτικών σχολείων Αριδαίας καθώς και στον Γενικό Λύκειο Σκύδρας ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά, καλή πρόοδο στους μαθητές και καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς, σχολικές επιτροπές, εργαζόμενους στα σχολεία και σε όλους που συμβάλουν στην καλή λειτουργία του δημόσιου σχολείου.

Επισήμανε ότι και φέτος τα σχολεία ξεκινούν με όλα τα βιβλία και όλους τους δασκάλους και καθηγητές στην θέση τους (ακόμη και οι αναπληρωτές είναι φέτος στη θέση τους από την αρχή της χρονιάς). Οι προωθούμενες αλλαγές στον τρόπο εξετάσεων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση ( που θα ισχύσουν τα επόμενα έτη) αναβαθμίζουν το δημόσιο σχολείο και λαμβάνουν σοβαρά υπόψη την ψυχολογία των μαθητών.

Η πολιτεία, όπως και οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς, οι ίδιοι οι μαθητές αγωνίζονται για την δημόσια, δωρεάν, δημοκρατική και ποιοτικά αναβαθμισμένη εκπαίδευση σε μια Παιδεία που είναι καθολικό ανθρώπινο δικαίωμα και κοινωνικό αγαθό. Μια παιδεία που μεταλαμπαδεύει στις νέες γενιές την συμπυκνωμένη γνώση του ανθρώπου μέχρι σήμερα, βοηθά την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης του μαθητή σε συνδυασμό με την δυνατότητα έκφρασης της δημιουργικότητας του εκπαιδευτικού, διδάσκει ήθος, τις πανανθρώπινες αξίες του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης απέναντι στον ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Την αγάπη για την πατρίδα μαζί με την φιλία, την συνεργασία, την συνανάπτυξη των λαών μακριά από φοβικά σύνδρομα, μίση και διχασμούς.

Τέτοια παιδεία θέλουμε που να αποδίδει στην κοινωνία ανθρώπους με σοβαρή επάρκεια πολύπλευρων γνώσεων και με κοινωνική μόρφωση, χρηστούς πολίτες που αύριο θα φωτίσουν καλύτερα το μέλλον της πατρίδας μας και όλου του κόσμου.

Αναφέρθηκε ακόμη στην απόφαση της κυβέρνησης για ενίσχυση του κοινωνικού κράτους με προτεραιότητα σε υγεία και παιδεία με δεδομένη την έξοδο από τα δημοσιονομικά προγράμματα και την πολιτική της για την δίκαιη διανομή των αποτελεσμάτων της ανάπτυξης που ξεκίνησε.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 comments:

  1. Κατ' αρχήν πολιτική δεν πρέπει να γίνεται στα σχολεία. Ένας βουλευτής αν κληθεί θα πρέπει να περιοριστεί μόνο σε έναν απλό χαιρετισμό και τίποτα άλλο Το τι κάνει η κυβέρνησή του για τα σχολεία δεν τα λέει στην αυλή του σχολείου αλλά στα τηλεοπτικά παράθυρα ή στις πλατείες όπου τα ακούν ενήλικοι και με κρίση. Δεύτερον μια και έκανε το λάθος να πει για την κυβέρνηση Ποια κυβέρνηση; Αυτή που βρίζει και βρίζεται μέσα στη Βουλή; Αυτή που θες ο Πρωθυπουργός της, έλεγε ψέματα για να τον ψηφίσουν; [Μιλάω και για τις άλλες κυβερνήσεις] Αυτή που για να πάει στην ΔΕΘ χρειάζεται 10.000 Αστυνομικούς να τον φυλάνε ως λαοπρόβλητο αριστερό ηγέτη; Επιπλέον ο κ βουλευτής μίλησε να έχουν οι μαθητές αγάπη προς την Πατρίδα Ποια αγάπη; Αυτή που πουλάει την Πατρίδα στους ξένους[βλέπε Πρέσπα] Που βάζει φόρους στους πολίτες, ενω μιλάει για κοινωνική πρόνοια; Ε κ ΣΗφάκη έπεσες και εσύ θύμα του κατεστημένου της κάκιστης ελληνικής πολιτικής, ενώ σε ξέραμε καλό παιδί και με αγνή ψυχή. Να ξέρεις ότι το κόμμα σου, δυστυχώς και εσένα, κάποτε η ιστορία θα σας γράψει με μελανά γράμματα. Εγώ ως εθνίκι που θα με χαρακτηρίσεις, είχα άλλη αίσθηση και γνώμη για την Αριστερά. Την ήξερα και την ήθελα ευαίσθητη προς τον άνθρωπο, να ενδιαφέρεται γι αυτόν, να του δίνει ψωμί-παιδεία-ελευθερία που άλλωστε ήταν και το ευαγγέλιό της. Τώρα αγαπητέ μου εσύ από μέσα στον κρατικό μηχανισμό πού τα βλέπεις αυτά; Για το ψωμί κάνε μια βόλτα το βράδυ στις πόλεις κοντά σε κάδους απορριμάτων, για την παιδεία κάτσε μια ώρα στα θρανία εκεί στο σχολείο που είσαι, για να απολαύσεις γνώσεις και τρόπους διδασκόντων και διδασκομένων. Τώρα για την ελευθερία, θα σου υπενθυμίσω το ξύλο που πέφτει σε κάθε διαμαρτυρία ελλήνων πολιτών για τα θέματα που τους απασχολούν.Εγώ περίπου είμαι στην ηλικία σου. Δεν νομιζω οι λίγο πριν από μας στα πολυτεχνεία, να αγωνιζόντουσαν γι αυτή την Ελλάδα! Τώρα πάλι θα μου πεις δεν φταις εσύ για τη σημερινή κατάντια. Θα σου πω όμως ότι για την καρέκλα σου την υπηρετείς. Αυτά που σου έγραψα, έστω και ανώνυμα είναι παράπονα πολλών. Δεν θελω αν τα διαβάσεις να απαντήσεις. Θέλω μόνο να προβληματιστείς. Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ φίλε σε ενόχλησε η αλήθεια ότι τα σχολεία ανοίγουν με όλα τα βιβλία στη θέση τους και τους δασκάλους και καθηγητές επίσης στη θέση τους. Αυτό που θα ειπωθεί; στα πάνελ που λες ή στον φυσικό χώρο που συμβαίνει και μάλιστα στην έναρξη της σχολικής χρονιάς;
      Δικαίωμα σου να τα βλέπεις όλα στραβά, έχεις όμως το δικαίωμα. Να αποδίδεις όμως ευθύνες εκεί που βρίσκονται πραγματικά, όχι στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Σηφάκη.
      Επίσης σε πείραξε ο νηφάλιος πατριωτικός λόγος του βουλευτή που χειροκροτήθηκε από μαθητές και καθηγητές που αναφερόταν στην πραγματική αγάπη για την πατρίδα μαζί με την φιλία, την συνεργασία και την συνανάπτυξη των λαών μακριά από φοβικά σύνδρομα, μίση και διχασμούς.. Φαίνεται ότι μάλλον τα έχεις αυτά τα τελευταία και για αυτό στεναχωρήθηκες και όχι για την δήθεν "μετάλλαξη" του Σηφάκη που φυσικά δεν έχει συμβεί και πως θα μπορούσε να συμβεί σε τρία χρόνια και σε έναν άνθρωπο που δεν χρειάζεται το βουλευτιλίκι για να ζήσει ( αφού έχει την δουλειά του που συνεχίζει) ούτε την "δόξα" αφού ήδη ήταν πρόεδρος στον πανελλαδικό κλάδο στην δουλειά του πριν εκλεγεί... Ψάξτα αλλού αυτά..

      Διαγραφή
    2. φίλε καλά του τα έγραψες του βουλευτή αλλα τι περίμενες για απάντηση; αυτοί το μαύρο το κάνουν άσπρο το ναι οχι περίμενες καλύτερη απάντηση ;
      αλλού και αλλού γιαυτό έχουν μείνει τόσοι! και ακόμη λιγότεροι με το καιρό, αυτοί που ξεφτίλισαν τη λέξη αριστερά

      Διαγραφή
  2. Κύριε Σηφάκη μην μας παρουσιάζεται της υποχρέωσης της κυβέρνησης ως επιτυχία γι'αυτό σας ψηφίσαμε γι'αυτό πληρώνεστε για να μας υπηρετείται και να δέχεστε την κριτική μας δεν σας βάλαμε με το ζόρι αν δεν σας αρέσει μπορείτε να Παραιτηθείτε και να πάτε στη δουλειά σας αφού δεν έχετε ανάγκη όπως λέτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προς τι η ομιλία στα δημοτικά??
    Κατέβηκε το όριο να ψηφίζουν στα 8 έτη???
    Γιατί δεν ειπατε οτι ο υπουργός σας απο του χρόνου θα τα πηγαίνει στις 9:00 το πρωι και θα γυρνάνε σπίτι στις 16:00 ??
    Τοτε θα έβλεπες χειροκρότημα.
    Τα περί δημοκρατίας ( είδαμε τον Αλέξη με εναν στρατό ολόγυρα τού στην ΔΕΘ )
    Να τα πείτε αλλού.
    Τα περί συνεργασίας των λαών επίσης να τα πείτε αλλού.
    Αλλά συνεργασια λαών με το να στηνεις τον πισινό σου στον άλλο δεν νοείται κύριε βουλευτα.
    Δεν νοείται να συμφωνίες άλλο και οι άλλοι να εννοούν και να διατυκπανιζουν άλλο.
    Ουτε βόρειοι
    Ουτε άνω
    Ουτε κάτω
    Σκέτο Μακεδόνες ,με γλώσσα, καταγωγή και πατρίδα.
    Όταν μόλις προχτες πέρασαν δυο τούρκοι στρατιωτικοί τον Έβρο και εισήλθαν στην Ελλάδα πριν κλείσει το τηλέφωνο ηταν πίσω ατα σπίτια τούς.
    Καο οι δυο δικοί μας ( άσχετα αν εφταιγαν η όχι ) έμειναν μηνες κρατούμενοι.
    Αυτή είναι η καλη γειτονία που διατυμπανισατε στα παιδάκια του δημοτικού??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ Γιάννη. Λυπάμαι. Λυπάμαι που μή μπορώντας να απαντήσεις επί της ουσίας στους προβληματισμούς μου, ως πολιτικός, και κυρίως μη μπορώντας να ξεφύγεις από το κατεστημένο τους, πέταξες την μπάλα έξω από τον αγωνιστικό χώρο. Φίλε μου τι παραπάνω έκανε αυτή η κυβέρνηση και θέλει χειροκρότημα, αυτή και ο βουλευτής της, μάλιστα και από παιδιά του δημοτικού. Τους έδωσε βιβλία στην ώρα τους. Ε καί! Μέσα στις υποχρεώσεις της δεν είναι αυτό και τα άλλα που τα παρουσιάζεις ως εξαιρετική επιτυχία.Άσε τέτοια χειροκροτήματα για κυβερνήσεις από παιδιά του δημοτικού μου θυμίζουν εποχές γύρω στο 70 [Αν θυμάσαι!] Τέλος, ναι αγαπητέ με πείραξε όχι μόνο η δική σου μετάλλαξη ως αριστερού πολιτικού και ανθρώπου, αλλά γενικά η μετάλλαξη αυτού του χώρου που μόνο κατ' επίφαση ονομάζεται αριστερός! ΓΙΑΤΊ ΑΠΟΔΕΊΧΤΗΚΕ ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ πως ο χώρος που αντιπροσωπεύεις, αρέσκεται κατ' εξοχήν να είναι στην καρέκλα και να απολαμβάνει την ντόλτσε βίτα, παίρνοντας τους ανάλογους παχυλούς μισθούς και αδιαφορώντας για αυτούς που εξουσιάζει. Γιατί πάλι μη μου πεις πως τον κ Τσίπρα [άντε όχι εσένα γιατί όπως λες έχεις λεφτά, δουλειά κλπ αλλά όμως σου αρέσει και ο βουλευτικός μισθός]]τον ενδιαφέρει ο νέος Αριδαιώτης [και τον πέριξ]που δεν έχει δουλειά, που στενάζει βράδυ πρωί στις καφετερίες, καταπίνοντας καπνό λόγω ανέχειας ή που έχει οικογένεια και δεν βγαίνουν τα οικονομικά του. Αν φίλε μου είχε λίγη τσίπα επάνω του, με αριστερές ευαισθησίες ο Πρωθυπουργός μας [σας] με ότι έγινε[καπιταλ κοντρόλ, έκατό δις λόγω Μπαρουφάκη, Μάτι πυρκαγιές θάνατοι κλπ, σκοπιανό[ αλήθεια πως θα ονομάζεσαι εσύ σε λίγο καιρό, βουλευτής Έλληνας Μακεδόνας ή απλά Έλληνας βουλευτής] όχι μόνο δεν θα είχε παραιτηθεί αλλά θα είχε αυτοκτονήσει για την κατάντια του. Και όμως Γιάννη. Ζει και βασιλεύει κοροιδεύοντας με τον χοντρό τους ιθαγενείς του [σας]. Δεν θα σου ξαναγράψω ό,τι και να μου απαντήσεις. Σου απάντησαν εξ άλλου και οι άλλοι σχολιαστές με σοβαρότητα και ευπρέπεια. Σκέψου αυτά και τα προηγούμενα και θέσε το ερώτημα στην καρδιά σου, αν δηλ κάνεις καλά ή όχι να είσαι βουλευτής εκεί που είσαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στις τεκμηριωμένες σωστές και ορθές απαντήσεις και ερωτήσεις απλά δεν μπορεί να ανταπεξέλθει μια έκθεση ιδεών

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.