Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τι προβλέπει η ρύθμιση για τις 120 δόσεις για μισθωτούς, συνταξιούχους και χρέη έως 5.000 ευρώ


Ρύθμιση χρεών σε 120 δόσεις ετοιμάζουν τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας και θα αφορά οφειλές μισθωτών, συνταξιούχων, ελεύθερων επαγγελματιών και όσους δεν καλύπτονταν είτε από τον Νόμο Κατσέλη - Σταθάκη είτε από τον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Η νεα ρύθμιση και το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο σύμφωνα με τον ειδικό γραμματέα Ιδιωτικού Χρέους Φώτη Κουρμούση θα έχει κατατεθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς κατατεθεί στη Βουλή.

Ευκαιρία για ρύθμιση οφειλών θα έχουν μισθωτοί, συνταξιούχοι και ελεύθεροι επαγγελματίες, καθώς το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας ετοιμάζουν σχετικό νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του 2018.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σχεδιασμός αφορά κυρίως μικροοφειλέτες με χρέη έως 5.000 ευρώ που αποτελούν και την πλειονότητα, ενώ ο αριθμός των δόσεων ενδεχομένως να φτάνει ακόμη και τις 120, αν και τίποτα δεν έχει ακόμη “κλειδώσει”. Επίσης, οι επιτελείς των υπουργείων προσανατολίζονται ώστε η ελάχιστη μηνιαία δόση να μην ξεπερνά τα 50 ευρώ, ενώ οι οφειλέτες θα έχουν μόνο μία φορά δικαίωμα υπαγωγής, ενώ η συνολική ρύθμιση αναμένεται να είναι πιο διευρυμένη και απλούστερη σε σχέση με παλιότερες, με σκοπό να εισρεύσουν περισσότερα έσοδα στα δημόσια ταμεία.

Από εκεί και πέρα, η ρύθμιση θα αφορά οφειλές που έχουν δημιουργηθεί στην εφορία ή στα ταμεία μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2017, ενώ βασική παράμετρος για την υπαγωγή των οφειλετών σ’ αυτή θα είναι η εξόφληση ή η ρύθμιση των τρεχουσών οφειλών, δηλαδή του φετινού ΕΝΦΙΑ ή του φόρου εισοδήματος για το 2018 (χρήση 2017), του ΦΠΑ ή των ασφαλιστικών εισφορών.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.