Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αντιπλημμυρικά έργα 1,5 εκατ. ευρώ στην Αλμωπία

Με την υπ’ αριθ. 216/2018 απόφαση του, το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας ενέκρινε στην τελευταία συνεδρίαση, τον τρόπο δημοπράτησης του έργου «Παρεμβάσεις για τη διατήρηση της διοχετευτικότητας και συντήρηση των αντιπλημμυρικών έργων των υδατορεμάτων Αλμωπίας για τα έτη 2018-2019». Το έργο έχει προϋπολογισμό 1.500.000,00 € και θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με επιβλέπουσα υπηρεσία την Υποδιεύθυνση Έργων Δομών Περιβάλλοντος της Π.Κ.Μ.

«Είναι σημαντικό το γεγονός ότι γίνεται νέα παρέμβαση σε υφιστάμενα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στην Πέλλα σε σημεία όπου υπάρχουν οι μεγαλύτερες ανάγκες, σύμφωνα με το σχεδιασμό που έχει γίνει. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αποδεικνύει στην πράξη ότι η αντιπλημμυρική προστασία είναι ψηλά στις προτεραιότητες του αναπτυξιακού της προγραμματισμού με στόχο την πρόληψη και την δημιουργία συνθηκών για την τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη» ανέφερε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά.

Με την υλοποίηση του έργου θα γίνουν απαραίτητες εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων του ποταμού Ασπροποτάμου στην περιοχή του Δήμου Αλμωπίας, από την γέφυρα της Επ. Οδού Έδεσσας – Αριδαίας έως και 900μ. ανάντη της γέφυρας Επ.Ο. Αριδαίας – Πολυκάρπης και, συγκεκριμένα, τμηματικές αποκαταστάσεις από διάβρωση της διατομής των αναχωμάτων, απόληψη και απομάκρυνση μπαζών, αυτοφυούς βλάστησης και σκουπιδιών από την κοίτη με σκοπό την αποκατάσταση της ομαλής διοχετευτικότητας του ποταμού, απομάκρυνση φερτών υλικών στις οδικές γέφυρες της Επ.Ο. Έδεσσας- Αριδαίας και Επ.Ο. Αριδαίας – Πολυκάρπης, για αποκατάσταση της υδραυλικής διατομής του ποταμού στις θέσεις των ανοιγμάτων των γεφυρών, αποκατάσταση ανατολικού αναχώματος στην οδογέφυρα Ε.Ο. Αριδαίας – Πολυκάρπης και ενίσχυση επένδυσης με λιθοπλήρωτα συρματοκιβώτια, προστασία από υποσκαφή και ενίσχυση της έδρασης των βάθρων της οδογέφυρας Ε.Ο. Αριδαίας – Πολυκάρπης, επανακατασκευή αναβαθμού ανάντη της γέφυρας της Ε.Ο. Έδεσσας – Αριδαίας με λιθοπλήρωτα συρματοκιβώτια και επένδυση από σκυρόδεμα.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…