Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συμμετοχή του 2ου Γυμνάσιου Γιαννιτσών «Κύριλλος και Μεθόδιος» στο Eυρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus ΚΑ 1



Θέμα: "Mαθήματα για μετανάστες. Οι νέες τεχνολογίες στην διδασκαλία και μάθηση των νεοαφιχθέντων μεταναστών "  

Κοινοπραξία 7  σχολείων  του ν. Πέλλας σε αγαστή συνεργασία με την ΔΔΕ Πέλλας. Το σχολείο μας, το 2ο Γυμνάσιον Γιαννιτσών,  συμμετείχε με υπεύθυνους καθηγητές: Κενανίδης Λάζαρος θεολόγος δ/ντής και Ταρασίδου Μαρία γερμανικής γλώσσας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΕΡΑΣΜΟΥΣ ΚΑ1 (μετακίνηση εκπαιδευτικών). Η συνολική διάρκειά του είναι περίπου 2 χρόνια και περιλαμβάνει ενημέρωση, αξιολόγηση και εφαρμογή των νέων τεχνολογιών στα σχολεία. Στα πλαίσια λοιπόν αυτού του προγράμματος πραγματοποιήθηκε 9ήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη καθηγητών από 22/9/2018 έως 30/9/2018 σε 2 επαγγελματικά λύκεια στο προάστιο Βάνταα του Ελσίνκι Φινλανδίας. Έγινε σχετική ενημέρωση σε κύκλους μαθημάτων και δράσεων (από ώρα 09.00΄ έως 17.00΄) από αρμόδιους εκπαιδευτικούς των σχολείων και από υπεύθυνους της διοικητικής περιφέρειας για την ενσωμάτωση μεταναστών/προσφύγων στα Φινλανδικά σχολεία. 

Επίσης έγιναν από Φινλανδούς συναδέλφους εκπαιδευτικούς ξεναγήσεις σε εργαστήρια, εγκαταστάσεις και αποθήκες μηχανολογικού, ηλεκτρονικού εξοπλισμού και εκπαιδευτικού υλικού. Παρόντες/ούσες ήταν εκπαιδευτικοί από Φινλανδία-ως φιλοξενούσα χώρα- Ελλάδα, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία, Σουηδία και Σλοβενία. Οι εντυπώσεις που αποκομίσαμε ήταν εξαιρετικές, οι εμπειρίες μοναδικές και οι γνώσεις πολύτιμες. Το εκπαιδευτικό σύστημα της Φινλανδίας θεωρείται επιτυχημένο και αποτελεί πρότυπο για πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Εμείς ως ελληνικά σχολεία καλούμαστε να πάρουμε ό,τι καλό υπάρχει στο εκπαιδευτικό σύστημα της εν λόγω χώρας και να ενσωματώσουμε τις θετικές και αποτελεσματικές δράσεις που υλοποιούνται εκεί. Να σημειωθεί ότι το γυμνάσιό μας συμμετείχε για πρώτη φορά στην ιστορία του σε παρόμοιο πρόγραμμα και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για αυτό.  Καλούμαστε λοιπόν να εφαρμόσουμε στην πράξη ό,τι καλό μάθαμε και να ενσωματώσουμε στην εκπαιδευτική διαδικασία  τις νέες εξελίξεις στον τομέα  της σύγχρονης τεχνολογίας. Το μέλλον ανοίγεται ευοίωνο για την σχολική κοινότητά μας.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.