Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Το 2ο Γυμνάσιο Κρύας Βρύσης ετοιμάζεται να "φορέσει" τα γιορτινά του!


...γιατί τέτοια πρέπουν στους ναούς της γνώσης, τα σχολεία!

Αποτελούσε πάγιο και χρόνιο αίτημά τόσο του συλλόγου διδασκόντων όσο και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων η διάθεση του γηπέδου 5 Χ 5 για σχολική χρήση   και η παραχώρηση του παρακείμενου περιβάλλοντος χώρου για τη δημιουργία γηπέδου ποδοσφαίρου για τις ανάγκες των μαθητών. Όπως, όμως, θα διαπιστώνατε-ιδίοις όμμασι- ο παρακείμενος χώρος του γηπέδου 5Χ5 είχε μετατραπεί-εδώ και πολύ καιρό, σε «πάρκινγκ» πάσης φύσεως αγροτικών μηχανημάτων από κατοίκους της περιοχής. Η απαράδεκτη αυτή εικόνα -δίπλα μάλιστα σε ένα ναό γνώσης, όπως είναι και το 2ο Γυμνάσιο- από τη μια υποβαθμίζει σημαντικά την αισθητική του τοπίου, ενώ από την άλλη αποτελεί και εστία μόλυνσης με σοβαρό κίνδυνο εμφάνισης διαφόρων ερπετών(φίδια, κ.λ.π.) σε ένα χώρο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στη  αυλή του σχολείου μας και που θα έπρεπε να αποτελεί κόσμημα για την περιοχή! 

Επιτέλους ο ως άνω χώρος χάρη και στην πολύτιμη συνδρομή της Δημοτικής αρχής προεξάρχοντος του νέου αντιδημάρχου κ. Μπαλτζίδη Κων/νου και του προέδρου κ. Παρασκευόπουλου Δημητρίου, αρχίζει και αλλάζει άρδην!
Γίνεται φανερό ότι με τις απαραίτητες ενέργειες των υπηρεσιών του Δήμου(π.χ. επιχωμάτωση, ισοπέδωση κ.λ.π.)-ήδη τα συνεργεία του Δήμου εργάζονται πυρετωδώς-ο συγκεκριμένος χώρος μπορεί σε σύντομο χρονικό διάστημα και χωρίς σημαντική οικονομική επιβάρυνση, να μετατραπεί σε πολυπόθητο - για τους μαθητές μας- γήπεδο ποδοσφαίρου και όχι μόνο και με την κατάλληλη διαμορφωση  να αξιοποιηθεί από μας και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Είμαστε αντίθετοι –και το έχουμε αποδείξει εμπράκτως- στην καταλυτική κυριαρχία της ασφάλτου και του τσιμέντου γενικότερα!

Στο συνημμένο σχέδιο – πρόταση του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας του 2ου Γυμνασίου Κρύας Βρύσης- μπορεί κανείς εύκολα να αντιληφθεί την εικόνα που πρόκειται να παρουσιάσει ο παρακείμενος περιβάλλων χώρος του σχολείου μας μελλοντικά.
Δενδροφύτευση περιμετρικά του χώρου με σφενδάμες και πλατάνια, την φύτευση των οποίων θα αναλάβει εθελοντική ομάδα εργασίας απο μαθητές του 2ου Γυμνασίου Κρύας Βρύσης. Κατασκευή παιδικής χαράς ευρωπαικών προδιαγραφών, γηπέδου τέννις ,ενώ διακαής πόθος παραμένει και η δημιουργία μικρού θεάτρου. Φύτευση, ακόμη, πάσης φύσεως καλλωπιστικών φυτών και δενδρυλλίων θα ολοκληρώσει την εικόνα του περιβάλλοντος. 

Διαπιστώνοντας, τέλος, για άλλην μια φορά  την ευαισθησία που  διακρίνει και την οποία επιδεικνύει αγογγύστως η Δημοτική αρχή ,προωθώντας την επίλυση του προβλήματός μας, και εν αναμονή και νέων προτάσεων διαμόρφωσης του χώρου, δεν μένει παρά εκ των προτέρων να εκφράσουμε τις βαθύτερες των ευχαριστιών μας!

Με εκτίμηση
Ο Διευθυντής
Δημήτριος Ντίτουρας




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Σε αυτό το χώρο δίπλα στο 2o Γυμνάσιο κάποιος ασυνείδητος έκοψε δύο πλατάνια, ελπίζω να μην σκεφτεί να κόψει και τα υπόλοιπα που ήδη υπάρχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.