Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εκπαιδευτικοί του 2ου ΓΕΛ Γιαννιτσών στο Ελσίνκι Φιλανδίας (φωτο)


Στα πλαίσια εγκεκριμένου προγράμματος Erasmus+ΚΑ1  και συμμετέχοντας σε Κοινοπραξία 7 σχολείων της ΔΔΕ Πέλλας, 3  εκπαιδευτικοί του 2ου ΓΕΛ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ, μετακινήθηκαν στο  Ελσίνκι της Φινλανδίας, από τις 23 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2018. Οι εκπαιδευτικοί Πασχούδη Μαρία διευθύντρια, Παπαθεμιστοκλέους Αργυρώ υποδιευθύντρια και Χατζηγεωργίου Μαρία οικονομολόγος,  ολοκλήρωσαν με επιτυχία πενθήμερη επιμόρφωση με θέμα: «Μαθήματα για μετανάστες: Οι νέες τεχνολογίες στη διδασκαλία και μάθηση των νεοαφιχθέντων μεταναστών»,  με γλώσσα επικοινωνίας την Αγγλική. 

Τα μαθήματα διεξήχθηκαν σε 2 επαγγελματικά λύκεια στην περιοχή Βάνταα του Ελσίνκι στη Φινλανδία. Πιο συγκεκριμένα, η επιμόρφωση έγινε σε δομημένους  κύκλους μαθημάτων και δράσεων (από ώρα 09.00΄ έως 17.00΄) από αρμόδιους εκπαιδευτικούς των σχολείων και από υπεύθυνους της διοικητικής περιφέρειας για την ενσωμάτωση μεταναστών/προσφύγων στα Φινλανδικά σχολεία. Καθημερινά υπήρχε χρόνος για επισκέψεις σε μουσεία και άλλα αξιοθέατα της πόλης με στόχο τη γνωριμία του Φινλανδικού πολιτισμού.

Επίσης, πραγματοποιήθηκαν από Φινλανδούς εκπαιδευτικούς ξεναγήσεις σε εργαστήρια, εγκαταστάσεις και αποθήκες μηχανολογικού, ηλεκτρονικού εξοπλισμού και εκπαιδευτικού υλικού. Παρόντες/ούσες ήταν εκπαιδευτικοί από Φινλανδία-ως φιλοξενούσα χώρα- Ελλάδα, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία, Σουηδία και Σλοβενία. Οι εντυπώσεις ήταν εξαιρετικές και οι γνώσεις πολύτιμες. Το εκπαιδευτικό σύστημα της Φινλανδίας θεωρείται επιτυχημένο και αποτελεί πρότυπο για πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα οι 3 εκπαιδευτικοί του σχολείου μας λειτουργώντας ως πολλαπλασιαστές θα ενημερώσουν και θα εκπαιδεύσουν τους συναδέλφους τους.  Έτσι, τα εργαλεία των ΤΠΕ στα οποία επιμορφώθηκαν, θα αξιοποιηθούν στην εκπαίδευση των μεταναστών και την ομαλότερη ένταξή τους στο σχολείο. 


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. των παρανομων μεταναστων.......ή αλλιως λαθ@*&#$*μεταναστων.... (υπαρχει ο ρατσιστικος νομος!!!!!- πακιστανων, αφγανων ουζμπεκων, αλγερινων, μαροκινων ΚΛΠ)
    αρε πατριδα.......ερμαιο εισβολέων............

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.