Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

"300άρισε" το δημόσιο ΙΕΚ Έδεσσας


Τους 302 σπουδαστές έφθασε το Δημόσιο ΙΕΚ Έδεσσας συνεχίζοντας σταθερά την ανοδική του πορεία τα τελευταία χρόνια και πιστοποιώντας την ποιοτική δουλειά που γίνεται στο πεδίο της αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης. Οι 302 καταρτιζόμενοι θα παρακολουθήσουν μία από τις 15 ειδικότητες που θα λειτουργήσουν φέτος, καθώς εγκρίθηκαν από τη ΓΓΔΒΜ και τα έξι νέα τμήματα του ΙΕΚ Έδεσσας. Συγκεκριμένα οι ειδικότητες για το νέο εξάμηνο 2018Β είναι:

1. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ-ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ (CHEF)
2. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
3. ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ
4. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ
5. ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ-ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ
6. ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ
7. ΤΕΧΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
8. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΜΑΚΙΓΙΑΖ
9. ΒΟΗΘΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
10. ΒΟΗΘΟΣ ΡΑΔΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ (νέα)
11. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ Η/Υ (νέα)
12. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΡΤΟΠΟΙΟΣ - ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ (νέα)
13. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ (νέα)
14. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΝΔΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΗΜΑΤΟΣ - ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ ΜΟΔΑΣ (νέα)
15. ΒΟΗΘΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ (νέα)

Αναμφίβολα στις φετινές μεγάλες επιτυχίες καταγράφονται:

α) η ειδικότητα "ΒΟΗΘΟΣ ΡΑΔΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ" που θα λειτουργήσει φέτος μόλις σε δύο ΙΕΚ σε όλη την Ελλάδα και η οποία προσφέρει μεγάλες προσδοκίες επαγγελματικής αποκατάστασης. Μετά την περσινή ανεπανάληπτη επιτυχία λειτουργίας της ειδικότητας ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ-ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ (θυμίζουμε το ΙΕΚ Έδεσσας "άνοιξε" το δρόμο λειτουργίας της στα ΙΕΚ του Υπουργείου Παιδείας καθώς μέχρι πέρυσι ήταν αποκλειστικότητα των Ιδιωτικών ΙΕΚ και των ΙΕΚ ΕΚΑΒ) το ΙΕΚ Έδεσσας έλαβε έγκριση από την ΓΓΔΒΜ να λειτουργήσει την "απαιτητική" αυτή ειδικότητα, μέρος της οποίας θα υλοποιηθεί σε Δημόσια και Ιδιωτικά Ιατρικά Κέντρα και Νοσοκομεία.

β) η ειδικότητα "ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΝΔΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΗΜΑΤΟΣ - ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ ΜΟΔΑΣ" που συνδέεται με τον λαμπερό χώρο της μόδας και λειτουργεί κυρίως σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη, προσδοκούμε να αποτελέσει μια ξεχωριστή πινελιά στα εκπαιδευτικά δρώμενα της περιοχής μας.

Τέλος ενημερώνουμε πως έχει δοθεί άτυπα η δυνατότητα εγγραφής σε κενές θέσεις στα νέα τμήματα μέχρι την έναρξη των μαθημάτων. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την καθυστέρηση έναρξης του εξαμήνου δίνει τη δυνατότητα για ακόμη λίγο, σε όσους ενδιαφέρονται, να εγγραφούν στο ΙΕΚ Έδεσσας (πληροφορίες 2381022282)

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. Ήθελα να ήξερα από αυτές τις ειδικότητες, ποιες θα προσφέρουν δουλειά στους νέους! [μην τα σβήνεις,ας υπάρξει κάποιος προβληματισμός! ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. entaksei min autolivanizeste toso re paidia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σιγά τις ειδικότητες για εργασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.