Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δημόσιο - 30.000 συμβασιούχοι: Και επίσημα τέλος η μονιμοποίηση - Προκρίνεται βελτιωμένο «μοντέλο 3Κ»


Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η απόφαση της κυβέρνησης όσες προσλήψεις από τους περίπου 30.000 συμβασιούχους του Δημοσίου που εργάζονται επί σειρά ετών καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες, να γίνουν με το μοντέλο 3Κ/2018. 
Αυτό επιβεβαίωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος μιλώντας στο ρ/σ 247 ήταν σαφής: «Το Σύνταγμα απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Η κοινοτική νομοθεσία απαγορεύει τη διαρκή ανανέωσή τους. Η λύση είναι οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πριμοδότηση όσων έχουν προϋπηρεσία. Δεν μπορεί να συνεχίζεται επ’ άπειρον το καθεστώς ομηρείας».


Μάλιστα, ο κ. Χαρίτσης, διευκρίνισε ότι «η λύση είναι αυτή που ακολουθούμε στο Βοήθεια στο Σπίτι: Μόνιμες θέσεις. Βεβαίως θα δούμε σε αυτές τις περιπτώσεις οι άνθρωποι που εργάζονται τόσα χρόνια σε αυτές τις θέσεις καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες να έχουν προτεραιότητα», πρόσθεσε.
Να σημειωθεί ότι του κ. Χαρίτση είχε προηγηθεί η πρώην υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, αλλά και ησημερινή υπουργός Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. 
Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση στην περίπτωση των 3.000 προσλήψεων στο Βοήθεια στο Σπίτι, επιχειρεί να εφαρμόσει ένα βελτιωμένο μοντέλο της 3Κ/2018 με την μοριοδότηση περισσότερων των 24μηνών προϋπηρεσίας, ώστε να αποφευχθεί το φιάσκο της 3Κ/2018, όπου έμειναν εκτός χιλιάδες συμβασιούχοι.
Τέλος οι ίδιοι οι εργαζόμενοι κατηγορούν την κυβέρνηση ότι όταν ήταν στην αντιπολίτευση αλλά και πολλοί υπουργοί κατά τη διάρκεια της θητείας της παρούσας κυβέρνησης, είχαν υποσχεθεί αυτόματη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. δυστυχώς ο έλληνας θέλει να του χαιδεύουν τα αυτιά με ψεύτικες υποσχέσεις .δεν πρόκειται να βάλουμε μυαλό . θα βρεθεί σίγουρα κάποιος άλλος που θα υποσχεθεί και θα τρέξουμε να τον ψηφίσουμε .ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ .ΤΕΛΟΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.