Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ολοκλήρωση έργων από την ΠΕ Πέλλας στο εθνικό οδικό δίκτυο συνολικού προϋπολογισμού 427.000 €


Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά: «Προχωράμε δυναμικά στην υλοποίηση των προγραμματισμένων παρεμβάσεων μας»

«Η περάτωση των έργων κατά μήκος του εθνικού οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας δημιουργεί καλύτερες συνθήκες τοπικής ανάπτυξης και αναθέρμανσης της τοπικής οικονομίας. Η δημοπράτηση έργων συνεχίζεται με στόχο την εξέλιξη των παρεμβάσεων που περιλαμβάνονται στον αναπτυξιακό μας προγραμματισμό. Σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες παρακολουθούμε στενά την πρόοδο των έργων για τη βελτίωση, πρωτίστως, της καθημερινότητας των συμπολιτών μας, ώστε να μπορέσουμε να βγούμε από το τέλμα της κρίσης με δουλειά και συνεννόηση» ανέφερε με αφορμή την ολοκλήρωση τριών (3) έργων η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά.

Αναλυτικά, τα έργα που ολοκληρώθηκαν το προηγούμενο διάστημα μετά από χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες είναι τα εξής:

Σύνδεση νέας γέφυρας Αγίου Γεωργίου με την Ε.Ο.2 προϋπολογισμού 180.000,00 €
Η σύνδεση της νέας γέφυρας Αγίου Γεωργίου στην περιοχή του Ριζαρίου επί της εθνικής οδού 2 Έδεσσας – Θεσσαλονίκης με το υπάρχον οδικό δίκτυο περιλάμβανε τον καθαρισμό των υπαρχουσών τάφρων και ερεισμάτων της οδού πριν και μετά την γέφυρα, την αποκατάσταση φθορών σκυροδέματος στον φορέα της παλαιάς γέφυρας, την κατασκευή ασφαλτικού τάπητα, την τοποθέτηση πινακίδων, στηθαίων ασφαλείας, κιγκλιδωμάτων και διαγράμμιση του οδοστρώματος. Επίσης τοποθετήθηκαν τέσσερις ιστοί ηλεκτροφωτισμού και έγιναν και απολογιστικές εργασίες.

Έργο ανάπλασης πέριξ Εθνικής Οδού στη Τ.Κ. Γιαννιτσών εντός ορίου απαλλοτρίωσης (περιοχή Μουσικού Σχολείου Δ. Πέλλας) προϋπολογισμού 40.000,00 €
Στο πλαίσιο του έργου πραγματοποιήθηκαν εργασίες αποξήλωσης και καθαιρέσεις πεζοδρομίων και κιγκλιδωμάτων σε μήκος περίπου 100 μέτρων εκατέρωθεν της Εθνικής Οδού, στο σημείο που υπήρχαν αλλά παρουσίαζαν πολλές φθορές. Επιπλέον, έγινε νέα πλακόστρωση του πεζοδρομίου και τοποθέτηση εκ νέου κιγκλιδωμάτων και σωλήνων, όπως, επίσης, διαμόρφωση της ράμπας που υπάρχει στη διαχωριστική νησίδα. Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης του οδοστρώματος πλησίον της περιοχής, διαγράμμιση των διαβάσεων και των λοιπών παρεμβάσεων στο οδόστρωμα και τοποθέτηση πινακίδων όπου κρίθηκε αναγκαίο, αλλά και τοποθέτηση μόνιμων ανακλαστήρων οδού στις θέσεις των διαβάσεων. 

Αποκατάσταση υδραυλικών έργων οδού Ε.Ο.2 "Περιοχή Καπέλλη" στην Δ.Κ. Γιαννιτσών προϋπολογισμού 207.000,00 €
Με τη συγκεκριμένη τεχνική παρέμβαση κατασκευάστηκαν έργο εισόδου και υπόγειος κιβωτοειδής αγωγός ομβρίων υδάτων συνολικού μήκους 150,0μ. παράλληλα με την Ε.Ο.2 Θεσσαλονίκης - Έδεσσας αντικαθιστώντας τους υφιστάμενους αγωγούς η υδραυλική λειτουργία των οποίων κατέστη προβληματική με αποτέλεσμα τη συχνή διακοπή της κυκλοφορίας λόγω συσσώρευσης υδάτων μετά από έντονες βροχοπτώσεις. 

Τα προαναφερθέντα έργα ικανοποίησαν πάγια αιτήματα της τοπικής κοινωνίας και οι θετικές τους συνέπειες προεκτείνονται σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Σύντομα θα υπάρξουν περαιτέρω ανακοινώσεις για την εξέλιξη κι άλλων έργων που προχωράνε.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια:

  1. Εδω στην Πιπεριά πάντως μόλις φτιάξατε τάχα την στροφή έφυγαν ήδη δυο αμάξια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…