Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη: Τρία νέα αθλητικά έργα στο Δήμο Έδεσσας, συνολικού προϋπολογισμού 660.000 €


Ένα έργο στην Αριδαία, προϋπολογισμού 84.000 €, από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού

Από το γραφείο της βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρας Τζάκρη ανακοινώνεται ότι υπογράφηκε σήμερα 30-10-2018 μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του Δήμου Έδεσσας η προγραμματική σύμβαση για το έργο «Προμήθεια εξοπλισμού αναβάθμισης του κλειστού Κολυμβητηρίου Έδεσσας», προϋπολογισμού 60.000 ευρώ.
Η τεχνική μελέτη για την υλοποίηση των παρεμβάσεων εκπονήθηκε από τον Δήμο Έδεσσας και κατατέθηκε από την κ. Τζάκρη στο γραφείο του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Γιώργου Βασιλειάδη τον Δεκέμβριο του 2017 και το έργο εντάχθηκε στον φετινό προϋπολογισμό (2018) του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού στις 4-6-2018 με την με αριθ. πρωτ. 59531 απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης.
Οι παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια του έργου στο Κολυμβητήριο της Έδεσσας θα συμβάλουν στην αναβάθμιση, τη βελτίωση, τον εκσυγχρονισμό, την ανάδειξη και την ανάπτυξη των ήδη υφιστάμενων υποδομών του.  Η ενίσχυση των υποδομών του Κολυμβητηρίου της Έδεσσας κρίνεται επιτακτική δεδομένου ότι αναμένεται να καλύψει τις ανάγκες της αθλητικής και της μαθητικής κοινότητας ολόκληρης της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, καθώς κανένας άλλος δήμος δεν διαθέτει κολυμβητήριο.
Επίσης το γυμναστήριο - προπονητήριο στο σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου - Λυκείου της Άρνισσας, προϋπολογισμού 520.000 ευρώ, θα κατασκευαστεί από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος» μετά από πρόταση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, με συμμετοχή του Δήμου Έδεσσας σε ποσοστό 25% επί του προϋπολογισμού. Η τεχνική μελέτη του έργου εκπονήθηκε από τον Δήμο Έδεσσας και κατατέθηκε μαζί με τα τεύχη δημοπράτησης επίσης από την κ. Τζάκρη και τον Δήμαρχο Έδεσσας στο γραφείο του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Γιώργου Βασιλειάδη τον Δεκέμβριο του 2017.
Περαιτέρω, από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος» θα κατασκευαστεί και ο χλοοτάπητας στο γήπεδο της Αριδαίας, προϋπολογισμού 84.000 ευρώ, μετά από πρόταση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, έργο που αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά τις συνθήκες λειτουργίας του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου που αποτελεί και την έδρα του ιστορικού Ποδοσφαιρικού Σωματείου «Αλμωπός». Την Τεχνική Μελέτη και το Τεχνικό Δελτίο Έργου (ΤΔΕ) που εκπόνησε η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας του Δήμου Αλμωπίας παρέδωσε η κ. Τζάκρη στον κ. Βασιλειάδη τον Ιανουάριο του 2018.
 Επίσης, από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος» θα κατασκευαστεί και ο χλοοτάπητας στο υφιστάμενο δημοτικό στάδιο της Έδεσσας, που αποτελεί και την  έδρα του ιστορικού Ποδοσφαιρικού Σωματείου «Εδεσσαϊκός», μετά από πρόταση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Η σχετική πρόταση και το Τεχνικό Δελτίο έχουν ήδη κατατεθεί από τον Δήμο Έδεσσας στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.