Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις με θέμα "Βιομηχανική κληρονομιά της πόλης μας, Σιωπηρές μηχανές, Ηχηρές μνήμες "



Ολοκληρώθηκαν  οι εκδηλώσεις  με θέμα "Βιομηχανική κληρονομιά της πόλης μας, Σιωπηρές μηχανές, Ηχηρές μνήμες "  που συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος  Εδεσσαίων  Καλλιτεχνών ¨Απελλής¨ και ο Πολιτιστικός Σύλλογος ¨Βαρόσι¨  Έδεσσας, με τη συμμετοχή της  Π.Ε. Πέλλας, στο Παρθεναγωγείο. Το Σάββατο 20/10/18 έγιναν τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης Ζωγραφικής του Απελλή. Οι καλλιτέχνες εμπνεύστηκαν από  τις σιωπηρές πλέον μηχανές του Κανναβουργείου, από το ανθρώπινο  δυναμικό  εκείνης της εποχής και από θέματα της ευρύτερης περιοχής και αποτύπωσαν στον καμβά τα συναισθήματά τους, ξυπνώντας ηχηρές μνήμες. Στην έκθεση που λειτούργησε έως 28/10/18, έλαβαν μέρος οι: Αχειλαρά Πουλχερία, Αμπατζή Ιωάννα, Δίου  Ελένη, Ευαγγελίδου Ειρήνη, Κοσσίνη-Ζάχου Μαρία, Μάρκου  Σταματία, Μελισσαρίδου Βασιλκή, Μπόνου Κατερίνα, Νούσκα -Χατζητράη Δήμητρα, Σέξτου Μαρία, Σιμιτσή Σούλα, Ταουσάνη-Δαμιανίδου Βασιλική,Τσάκρη Ίγκριντ.

Το Σάββατο 27/10/2018, ο Σύλλογος ΒΑΡΟΣΙ, παρουσίασε το Αφιέρωμα στο Κανναβουργείο. Μέσα από προσωπικές μαρτυρίες, φωτογραφικό υλικό και ανέκδοτες ιστορίες, ξεδιπλώθηκε το κουβάρι της ιστορίας του εργοστασίου. Η συγκίνηση περίσσεψε στην κατάμεστη αίθουσα του Παρθεναγωγείου, ανασύροντας  μνήμες και θύμησες αλλοτινών εποχών. Το συντονισμό και την παρουσίαση της εκδήλωσης, είχαν η Πρόεδρος του Συλλόγου ΒΑΡΟΣΙ Έδεσσας κ. Ελισάβετ Φράγκου και ο μηχανολόγος του Κανναβουργείου κ. Θανάσης Αήγγης. 
Το αφιέρωμα στο Κανναβουργείο και στη Βιομηχανική κληρονομιά της Έδεσσας έκλεισε με τα λόγια του Γ. Σεφέρη:
“… Σβήνοντας ένα κομμάτι από το παρελθόν είναι σαν να σβήνεις ένα αντίστοιχο κομμάτι από το μέλλον ...” , εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την αγωνία για το μέλλον και αξιώνοντας την αδιάλειπτη συνέχεια του τόπου και της ιστορίας του, στο χώρο και στο χρόνο. 
Οι δύο Σύλλογοι  ευχαριστούν  όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις , και ιδιαίτερα την Π Ε Πέλλας για τη στήριξή της.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.