Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Έφυγε από τη ζωή ο Δ. Μαυρομάτης, επί σειρά ετών σκηνοθέτης στο Θεατρικό Εργαστήρι Πέλλας


Του Δημήτρη Μπουλουσάκη

Για τον Δημήτρη Μαυρομάτη, τον καλλιτεχνικό μας «καπετάνιο» στο Θεατρικό Εργαστήρι Πέλλας

Ήταν 35 χρόνια πριν, όταν το 1983 μια ομάδα νέων της Πέλλας αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε μια πορεία με κατεύθυνση το ερασιτεχνικό θέατρο. 
Θέλαμε να «σπάσουμε» την μιζέρια της καθημερινότητας, να βρούμε διεξόδους για τη νεανική ανησυχία μας και να εντοπίσουμε άλλες μορφές έκφρασης της όποιας ενέργειας και δημιουργικότητάς μας.

Στο ξεκίνημα αυτού του «ταξιδιού» (το οποίο να σημειωθεί ότι καλά κρατεί μέχρι σήμερα), δηλαδή το 1983, είχαμε την τύχη -ως Θεατρικό Εργαστήρι Πέλλας- να έχουμε καλλιτεχνικό «καπετάνιο» τον πρώην ηθοποιό του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, Δημήτρη Μαυρομάτη.
Ποιος να το έλεγε, ότι η συνεργασία αυτή δεν θα ήταν πρόσκαιρη. 
Ποιος να το έλεγε ότι αυτή η σχέση θα είχε τόσο γερά θεμέλια και θα ήταν οικοδομημένη με τόσο ισχυρά «υλικά» φιλίας, συνεργασίας και αμφίδρομης εκτίμησης και σεβασμού…
Ποιος να το έλεγε ότι θα κρατούσε 13 ολόκληρα χρόνια… μέχρι το 1996!!! 
Από το 1983 μέχρι το 1996 ο Δημήτρης Μαυρομάτης, τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα, πηγαινοερχόταν Θεσσαλονίκη - Πέλλα, 100 χιλιόμετρα, για να στηρίξει την προσπάθειά μας, να μας δώσει ανιδιοτελώς … «τα φώτα του» στο θέατρο. 
Μέσα από το «ταξίδι» αυτό γνωρίσαμε την ομορφιά και τη γοητεία του θεάτρου... με δεκάδες παραστάσεις σε πόλεις και χωριά της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας, συμμετείχαμε σε πανελλήνια φεστιβάλ, βραβευτήκαμε, γνωρίσαμε την ομορφιά της συνεργασίας, την σημαντική αξία της ομαδικότητας, την Τέχνη του θεάτρου μέσα από την μοναδική ερασιτεχνική έκφραση…
Διαμορφώσαμε χαρακτήρες και προσωπικότητες …

Και όλα αυτά με την βοήθεια, την σημαντική υποστήριξη και καθοδήγηση του ανθρώπου που «έφυγε» χθες από τη ζωή και από σήμερα αναπαύεται στα πάτρια χώματα της αγαπημένης του Αγίας Σωτήρα Κοζάνης, όπου ζούσε εκεί στα τελευταία χρόνια: Τον Δημήτρη Μαυρομάτη!

Το ελάχιστό που θα μπορούσα να εκφράσω, εκ μέρους όλων των μελών του Θεατρικού Εργαστηρίου Πέλλας, είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μας στον άνθρωπο που μας έδωσε πολύ περισσότερα από όσα δίνει ένας σκηνοθέτης στην θεατρική του ομάδα. Μας έμαθε πώς να  παραμείνουμε ερασιτέχνες, με όλη τη σημασία της λέξης. Μας έμαθε ότι στην ουσία και την πραγματικότητα μόνον αυτοί, οι ερασιτέχνες, είναι οι πραγματικοί εραστές της Τέχνης, διαμορφώνουν τους θεατές δείχνοντας τον δρόμο της αγάπης για την Τέχνη του Θεάτρου.
Δημήτρη σ΄ ευχαριστούμε και σε χειροκροτούμε… 
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει…



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.