Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

«Έφυγε» μια εμβληματική φυσιογνωμία των Γιαννιτσών: Ο πρώην δήμαρχος Γιώργος Φαρσακίδης!


Την τελευταία του πνοή άφησε χθες στο σπίτι του, στις 7.30’ απόγευμα, σε ηλικία 88 ετών, ο πρώην Δήμαρχος Γιαννιτσών Γιώργος Φαρσακίδης. 
Πρόκειται για μια εμβληματική φυσιογνωμία της πόλης που άφησε την δική της «σφραγίδα» και σημάδεψε την αυτοδιοικητική ιστορία της. 
Από το 1960 άσκησε το επάγγελμα του οδοντιάτρου στα Γιαννιτσά. Διετέλεσε δήμαρχος Γιαννιτσών την τετραετία 1979-1982 και επί δημαρχίας του μεταφέρθηκε το δημαρχείο στο κτίριο της πρώην Ένωσης. Επίσης κατά την διάρκεια της θητείας του βελτιώθηκε το οδικό δίκτυο της πόλης. Διετέλεσε πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ν. Πέλλας, ενώ υπήρξε υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ.
Ήταν μετριοπαθής και δραστήριος, σεμνός άνθρωπος, εργατικός, φειδωλός και μετρημένος στα λόγια, με πλούσια δράση, άνθρωπος αποτελεσματικός και με αξιοσέβαστη γνώμη και γνώση. 
Ατελείωτες ήταν οι συζητήσεις που είχαμε μαζί του στο καφέ του κοινου μας φίλου Χάρη Αλεξίου, στα Γιαννιτσά, όπου σύχναζε τα απογεύματα. Πάντα σου πρόσφεραν κάτι. Οι προσεγγίσεις του ήρεμες, αντικειμενικές και δίκαιες. 
Με το ήθος του και την αξιοπρέπειά του αποτελούσε παράδειγμα ανθρώπου στην πολιτική.

Η κηδεία του θα τελεστεί σήμερα στις 5.30 το απόγευμα και η εξόδιος ακολουθία στην Ιερά Μητρόπολη Γιαννιτσών.

Στην οικογένειά του και σε όλα τα αγαπημένα του πρόσωπα εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια. Καλό ταξίδι κ. Γιώργο!

Δ. Μπ.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.