FOUTSITZHS

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Το Εργατικό Κέντρο Έδεσσας – Αλμωπίας για τις ελλείψεις στο Κ.Υ. Έδεσσας

Επιστολή του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έδεσσας – Αλμωπίας προς το Διοικητή της 3ης ΥΠΕ Μακεδονίας Γιώργο Κίρκο
Κοιν.: κ. Αγάπιο Γαβριηλίδη, Υποδιοικητή της 3ης ΥΠΕ Μακεδονίας

Κύριε Διοικητά,

Έχοντας επικοινωνήσει και στο παρελθόν μαζί σας και γνωρίζοντας ότι κάνετε ότι είναι δυνατόν ώστε να λειτουργούν όλα ομαλά θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε και για τα εξής θέματα που αφορούν το ΚΥ Έδεσσας ώστε να τα διευθετήσετε άμεσα εάν είναι δυνατόν. Πληροφορηθήκαμε ότι το ακτινολογικό του ΚΥ Έδεσσας είναι απαρχαιωμένο και μπορούμε να πούμε επικίνδυνο για χρήση, μιας και για να βγούνε οι ακτινογραφίες χρειάζονται αρκετές επαναλήψεις με αποτέλεσμα να φορτώνονται οι ασθενείς με επιπλέον ακτινοβολία και επιπλέον η λυχνία βγάζει σπίθες με ότι κινδύνους αυτό συνεπάγεται.

Επίσης οι ακτινογραφίες δε βγαίνουν καθαρές με αποτέλεσμα να μην γίνονται σωστές διαγνώσεις. Να σας αναφέρουμε ότι και η σύμβαση του επικουρικού ακτινολόγου του Ελευθεριάδη Σταύρου λήγει στις 11/01/2019. Άμεση είναι και η ανάγκη για υπέρηχο. Ήδη ο κόσμος και οι τοπικοί δημοσιογράφοι έχουν αρχίσει να διαμαρτύρονται και δεν έχουν άδικο. Όταν είχε επισκεφτεί ο κύριος Γαβριηλίδης το Κ.Υ Έδεσσας στις 09/03/2018 του είχανε αναφερθεί αυτά τα προβλήματα και είχε πει ότι θα ελεγχθεί η δυνατότητα προσθήκης ψηφιοποιητή στο ακτινολογικό καθώς και ότι θα επιδιωχθεί η αγορά νέων μηχανημάτων μέσω των απολογιστικών του Υπουργείου και από την πιθανή αναμόρφωση του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κ.Μ. καθώς και ότι είναι πιθανή η μεταφορά κάποιων μηχανημάτων νεότερης χρονολογίας από την Δυτική Μακεδονία για άμεσες ανάγκες.


Θα σας παρακαλέσουμε να κάνετε ότι είναι δυνατόν για να στελεχωθεί το ακτινολογικό του Κ.Υ. Έδεσσας διότι δεν ξέρουμε τα επίσημα στοιχεία που έχετε στα χέρια σας, όμως η εμπειρία η δικιά μας ως πολίτες αυτής της πόλης και εκπροσωπώντας ως φορέας μεγάλη μερίδα εργαζομένων μπορούμε να σας πούμε ότι το ΚΥ Έδεσσας επιτελεί μεγάλο έργο και πρέπει οι προσπάθειες μας να κινούνται προς την κατεύθυνση της αναβαθμίσεως του και όχι του σταδιακού κλεισίματος του.

Ειδικά όταν έρθει και ο αιματολογικός αναλυτής που περιμένει το ΚΥ Έδεσσας θα μπορούν να εξυπηρετούνται ακόμα περισσότεροι συμπολίτες μας.
Καθότι τώρα που δεν υπάρχει ο αιματολογικός αναλυτής πραγματοποιούνται μόνο βιοχημικές εξετάσεις και όχι αιματολογικές και επειδή με ένα παραπεμπτικό δεν μπορούν να έρθουν και στο ΚΥ και σε ιδιώτη, πάνε σε ιδιώτη και κάνουν όλες τις εξετάσεις μαζί.
Θα πρέπει να σας αναφέρουμε και ότι η σύμβαση του κυρίου Τόλιου Φωτίου που έχει ειδικότητα ΩΡΛ λήγει στις 31/12/2018.

Τέλος, επειδή το Κ.Υ Έδεσσας εξυπηρετείται με μετακινήσεις από τα Κ.Υ Άρνισας και Σκύδρας από την κυρία Καραθάνου και τον κύριο Αλεξίου όπως καταλαβαίνετε υπάρχει έλλειψη Γενικών Ιατρών με αποτέλεσμα να έχουμε λίστες αναμονής για συνταγογράφηση 2 μηνών και καθημερινούς διαπληκτισμούς με τους ασφαλισμένους.
Οπότε για να ανακεφαλαιώσουμε αυτά που ζητάμε από εσάς και έχουν άμεση προτεραιότητα να επιλυθούν είναι:
– Ακτινολογικό μηχάνημα πλήρες (εμφανιστήριο και το κύριο μηχάνημα την λυχνία)
– Υπέρηχο.
– Ιατρό Ακτινολόγο.
– Αιματολογικό αναλυτή.
– Ιατρό ΩΡΛ.
– Γενικούς Ιατρούς.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων διότι ξέρουμε ότι θα ανταποκριθείτε στα δίκαια αιτήματα μας.

Για τη Διοίκηση
Ο Πρόεδρος Ν. Γκοτζαμάνης
Ο Γ. Γραμματέας Ε. Δημητριάδης

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…