Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Προχωρούν οι διεργασίες για τις υποψηφιότητες του ΣΥΡΙΖΑ στην Αυτοδιοίκηση


Στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ το προσεχές Σαββατοκύριακο , εκτός από την ανάδειξη νέας Πολιτικής Γραμματείας, θα ξεκινήσει και επίσημα η εσωκομματική συζήτηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ωστόσο η συζήτηση δεν ξεκινά από το μηδέν καθώς οι διεργασίες έχουν προχωρήσει, σύμφωνα τουλάχιστον με τις πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι στιγμής.

Η κεντρική κατεύθυνση όπως έχει φανεί εδώ και καιρό είναι αυτή των συνεργασιών με πρόσωπα προερχόμενα κυρίως από το ΠΑΣΟΚ ή το ευρύτερο κέντρο μιας και τα αμιγώς κομματικά πρόσωπα θεωρείται ότι δεν έχουν την απαιτούμενη εμβέλεια προκειμένου να συγκεντρώσουν ποσοστά ανάλογη ενός κόμματος εξουσίας, αφετέρου σε κυβέρνηση και κόμμα έχει επικρατήσει η άποψη ότι οι συμμαχίες στις αυτοδιοικητικές μπορούν να αποτελέσουν πρόπλασμα συμμαχιών και στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό. Καθώς επίσης, οι συμμαχίες στις κάλπες για την αυτοδιοίκηση εκτιμάται ότι θα έχουν αντανάκλαση και στα ποσοστά των εθνικών βουλευτικών εκλογών.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει σχεδόν προαναγγείλει, παραπέμποντας ωστόσο και στις αποφάσεις του κόμματος, συνεργασίες με τρία πρόσωπα: τον Γιάννη Μπουτάρη στον Δήμο της Θεσσαλονίκης (παρά τις γκρίνιες της αυτοδιοικητικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ), τον Σταύρο Αρναουτάκη στην Περιφέρεια Κρήτης και τον Απόστολο Κατσιφάρα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.


Από εκεί και πέρα, θεωρείται ότι θα στηριχθεί εκ νέου ο προερχόμενος από την πάλαι ποτέ Λαφαζανική τάση του ΣΥΡΙΖΑ (προ του Ιουλίου του 2015) Θοδωρής Γαλιατσάτος στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ενώ για τη Δυτική Μακεδονία ακούγεται το όνομα του νυν περιφερειάρχη Θεόδωρου Καρυπίδη, συνεργασία που ακυρώθηκε στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αναμένεται να στηριχθεί ο γ.γ. Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, πρώην βουλευτής ΔΗΜΑΡ, ο οποίος το Σάββατο που πέρασε ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σχεδόν σίγουρη θεωρείται η στήριξη στον Γιώργο Δέδε νυν ΓΓ Υποδομών, υποψήφιο το 2014 με το ψηφοδέλτιο «Δημοκρατική Πελοποννησιασκή Συνεργασία» που είχε στηριχθεί κυρίως από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είχε στηρίξει τον Οδυσσέα Βουδούρη.

Για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ακούγεται ο υφυπουργός Εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης.

Το μεγάλο ερωτηματικό όμως αφορά την μεγαλύτερη περιφέρεια (Αττική) και τον μεγαλύτερο Δήμο (Αθήνα) της χώρας.

Σε ό,τι αφορά την περιφέρεια το θέμα είναι ανοιχτό καθώς η Ρένα Δούρου φέρεται να μην έχει αποφασίσει αν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα.

Στο Δήμο Αθήνας το πρόβλημα ακούει στο όνομα Κώστας Μπακογιάννης, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ δυσκολεύεται να βρει αντίπαλο που να μπορεί να τον «κοντράρει» σε δημοτικότητα. Μέσα στην περασμένη εβδομάδα ακούστηκε το όνομα του καθηγητή του ΕΜΠ Νίκου Μπελαβίλα ο οποίος ανταποκρινόμενος στη σχετική φημολογία εκφράστηκε αρνητικά, απέρριψε δηλαδή το ενδεχόμενο υποψηφιότητας. Υπήρξε η σκέψη να στηριχθεί ο Λευτέρης Παπαγιαννάκης (γιος του Δημήτρη Παπαγιαννάκη και αντιδήμαρχος του Δήμου Αθηναίων), πρόταση της ΔΗΜΑΡ στο ΚΙΝΑΛ, που όμως δεν προχώρησε και σε αυτή τη φάση επικρατέστερος από πλευράς ΚΙΝΑΛ φαίνεται να είναι ο πρώην υπουργός Παύλος Γερουλάνος. Έχει ακουστεί επίσης το όνομα του νυν αρχηγού του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη, έχει δε υπονοηθεί ότι είναι μεταξύ των προτιμήσεων του ίδιου του πρωθυπουργού. Τέλος, έχουν ακουστεί και τα ονόματα των Κουντουρά και Αχτσιόγλου, ωστόσο η αναζήτηση φαίνεται πως συνεχίζεται.

Στην ερχόμενη Κεντρική Επιτροπή αναμένεται να συζητηθούν τα βασικά στοιχεία στρατηγικής κι ενδεχομένως ξεκαθαρίσουν και κάποια ζητήματα υποψηφιοτήτων δεδομένου ότι έχει τεθεί ο στόχος ως το τέλος του μήνα να έχει κατλήξει ο βασικός κορμός των υποψηφιοτήτων.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ......
    ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΚΟΜΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.
    ΑΝΤΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ, ΑΥΤΟΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΔΗΘΕΝ.
    ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗ ΧΡΕΩΘΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΙΔΙΟΙ, ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ.
    ΑΤΟΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ, ΑΤΟΜΑ ΞΑΝΑ ΖΕΣΤΑΜΕΝΕΣ ΣΟΥΠΕΣ.
    Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ.
    ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ Β. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ.
    Η ΒΙΤΡΙΝΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΛΛΑΖΕΙ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η τρεμούλα και ο πανικός σας εκεί στην ΝΔ επεκτείνεται τώρα και στην τοπική αυτοδιοίκηση βλέποντας ότι οι προοδευτικές συνεργασίες θα σας απομονώσουν και οι εθνικιστικές υστερίες μαζί με την ανικανότητα των νυν δημάρχων σας θα τους οδηγήσουν μαθηματικά στα...αζήτητα

      Διαγραφή
    2. Μπρρρρ
      Τρέμω
      Πως τα λες έτσι??

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.