Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Νεκρός από πυρά Αλβανών αστυνομικών ομογενής που ύψωσε Ελληνική σημαία σε νεκροταφείο πεσόντων


Σύμφωνα με πληροφορίες της Αλβανικής αστυνομίας, ο Ελληνας ομογενής, Κωνσταντίνος Κατσιφάς,  που ύψωσε σημεία σε νεκροταφείο πεσόντων, έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών.

Ειδικές δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψή του, μετά το επεισόδιο σε χωριό του Αργυρόκαστρου, όπου ο ομογενής πυροβόλησε κατά αστυνομικών όταν κατέβασαν την σημαία που είχε υψώσει σε στρατιωτικό νεκροταφείο ελλήνων πεσόντων.
Τα Αλβανικά μέσα δημοσίευσαν και την φωτογραφία του.
Μετά από καταδίωξη από ισχυρές ειδικές δυνάμεις και ελικόπτερα , ο 35χρονος εντοπίστηκε στο υδραγωγείο της πόλης, όπου περικυκλώθηκε από αστυνομικούς, σύμφωνα με όσα αναφέρει το himara.gr.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αλβανικής αστυνομίας, αρνήθηκε να παραδοθεί και άρχισε να πυροβολεί με αποτέλεσμα να δεχτεί τα πυρά των ειδικών δυνάμεων και να πέσει νεκρός. 

Όπως αναφέρουν τα Μέσα Ενημέρωσης της Αλβανίας πρόκειται για τον  35χρονο Κωσταντίνο Κατσιφά με καταγωγή από τα Ιωάννινα, που ζει και εργάζεται στην Ελλάδα. 

Το επεισόδιο έγινε την Κυριακή στο χωρίο Βουλιαράτι στην Αλβανία, όταν ο 35χρονος ύψωσε την ελληνική σημαία στο στρατιωτικό νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων στο πλαίσιο της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.
Η αλβανική αστυνομία την κατέβασε, με αποτέλεσμα o ομογενής, Κωνσταντίνος Κατσιφάς, να αρχίσει να πυροβολεί με καλάσνικοφ.
Αλβανικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι πυροβόλησε κατά ανδρών των αλβανικών ειδικών δυνάμεων (RENEA).
Πάνοπλοι αστυνομικοί είχαν σπεύσει στο χωριό με σκοπό να κατεβάσουν την σημαία που ύχωσε ο έλληνας ομογενής.

Το Βουλιαράτι (αλβανικά: Bularat) αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Άνω Δρόπολης στη Βόρειο Ήπειρο, στη νότια Αλβανία.
Βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 350 μέτρων, απέχει 6 χιλιόμετρα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα και υπάγεται στο νομό Αργυροκάστρου.

Η ανακοίνωση του Ελληνικού ΥΠΕΞ για το τραγικό περιστατικό:

"Οι ελληνικές αρχές, σε επαφή με τις αλβανικές, παρακολούθησαν στενά και από την πρώτη στιγμή την εξέλιξη επεισοδίου στο χωριό Βουλιαράτες Αλβανίας, όπου Έλληνας υπήκοος φέρεται να άνοιξε πυρ με όπλο καλάσνικοφ εναντίον οχήματος της αλβανικής αστυνομίας, η οποία και επιχείρησε τη σύλληψή του.
Πριν λίγο ενημερωθήκαμε επισήμως ότι σε ανταλλαγή πυροβολισμών με δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε νεκρός.

Εκφράζουμε τη βαθιά λύπη μας για το θάνατο του Έλληνα ομογενή και τα συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του.

Σε κάθε περίπτωση, είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η επιχείρηση έφτασε σε σημείο απώλειας ανθρώπινης ζωής.


Αναμένουμε από τις αλβανικές αρχές την απόλυτη διαλεύκανση των συνθηκών υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του ο εν λόγω Έλληνας πολίτης και θα προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες άμεσα".







Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Και εδώ σου καίνε την σημαία και τους ανεχεσε ελληνακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Αλβανός πρωθυπουργός απάντησε στο ελληνικό ΥΠΕΞ σχετικά με τον θάνατο του 35χρονου ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα από τα πυρά της αλβανικής αστυνομίας.

    «Αγαπητοί γείτονες, αντί να χαρακτηρίζετε απαράδεκτη την απώλεια της ζωής ενός τρελού που πυροβόλησε με πολεμικές σφαίρες κατά της αστυνομίας μας που εκτέλεσε μόνο το καθήκον της, ελάτε μαζί μας στην προσευχή μας στο Θεό που καμία αθώα ζωή δεν χάθηκε άδικα από την εξτρεμιστική ανοησία».

    ΣΩΣΤΟΣ.
    ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΞΕΣ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΠΗΚΕ ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.
    ΟΤΑΝ ΠΑΡΑΚΑΛΑΣ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ.
    ΟΤΑΝ ΞΕΠΟΥΛΑΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΠΛΟΥΤΟ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΑΡΙΖΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΡΑΤΙΔΙΟ, ΤΟΤΕ ΝΑΙ ΘΑ ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΤΕΣΣΑΕΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΚΟΥΝΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ.
    ΕΔΩ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΕΙΩΝΕΚΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΑΠΕΝΤΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΛΑΘΡΟ, ΑΣ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΝ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΩΝ ΠΑΤΡΙΔΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.