Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο «ΡΟΥΛΗΣ ΚΟΥΒΑΡΟΥΛΗΣ» στην Αθήνα... και τώρα στα Γιαννιτσά


Την προηγούμενη εβδομάδα 15-17 Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Εποπτείας (ΚΕΕ) του ΟΚΑΝΑ στην Αθήνα το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριομε τίτλο: «Ο Ρούλης Κουβαρούλης & Η Ρίτσα Κουβαρίτσα».  

Το σεμινάριο απευθυνόταν σε δώδεκα (12) στελέχη που προέρχονταν από Κέντρα Πρόληψης της Αθήνας, των Π.Ε. Μαγνησίας, Φωκίδας και Ευρυτανίας. Επίσης συμμετείχαν στελέχη από το Τμήμα Εφαρμογών Πρόληψης και από το Τμήμα Σχεδιασμού του ΟΚΑΝΑ, καθώς επίσης και από το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (ΙΑΑ).

Στόχος του σεμιναρίου ήταν η γνωριμία και η εξοικείωση των στελεχών με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ώστε να είναι σε θέση να εκπαιδεύσουν με τη σειρά τους τις νηπιαγωγούς που διδάσκουν στις περιοχές ευθύνης τους. Απώτερος στόχος είναι να ωφεληθούν τα νήπια και οι γονείς τους από την εφαρμογή του προγράμματος στα νηπιαγωγεία.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει δημιουργηθεί από το Κ.Π. «Όραμα» σε συνεργασία με νηπιαγωγούς του Νομού, έχει εγκριθεί για 2η συνεχόμενη χρονιά από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής(ΙΕΠ) του Υπουργείου Παιδείας και μπορεί να εφαρμοστεί κατά το τρέχον σχολικό έτος 2018/19. Το πρόγραμμα αφορά την υγιή ψυχοσεξουαλική ανάπτυξη των νηπίων. 

Τα παιδιά παίρνουν απαντήσεις σε ερωτήσεις, όπως π.χ. πώς ήρθαν στον κόσμο, μαθαίνουν πώς να σέβονται και να φροντίζουν το σώμα τους και πώς να προστατεύουν τον εαυτό τους από κινδύνους και ενδεχόμενες συμπεριφορές σεξουαλικής παρενόχλησης.  
Πέρσι εφαρμόστηκε με πολύ καλά αποτελέσματα σε 11 νηπιαγωγεία του νομού και 170 νήπια ενώ σήμερα Τρίτη 30/10 θα ξεκινήσει νέο σεμινάριο με 20 νηπιαγωγούς στα Γιαννιτσά.  

Με εκτίμηση
Ο Επιστημονικά Υπέυθυνος
Λάζαρος Σιάντσης
Κλινικός Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.