Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ανακαινίστε έξυπνα το μικρό σπίτι σας


Οι περισσότεροι από εμάς που ζούμε στην πόλη, συχνά ζούμε σε μικρά σπίτια. Μπορεί συνήθως να ευχόμαστε να ήμασταν σε έναν μεγαλύτερο χώρο, αλλά δεν πρέπει να παραβλέπουμε τα θετικά στοιχεία του μικρού χώρου, όπως το γεγονός ότι γεμίζει με λίγα πράγματα, είναι πιο ζεστός κυριολεκτικά και μεταφορικά και δε χρειάζεται πολλές ώρες ώστε να καθαριστεί. Παρόλα αυτά, θα σας προτείνω κάποιες αλλαγές που μπορείτε να κάνετε ώστε να προβείτε στην ανακαίνιση σπιτιού που ονειρεύεστε για το μικρό σπίτι σας, κάνοντάς το να δείχνει και μεγαλύτερο.

Η πρώτη κίνηση που μπορείτε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε καθρέπτες σε συγκεκριμένα σημεία του σπιτιού, έπιπλα με γυαλί ώστε να περνάει από μέσα τους το βλέμμα σας, καθώς και κουρτίνες που εκτείνονται σε όλο τον τοίχο έως το πάτωμα, ώστε ο χώρος σας να φαίνεται μεγαλύτερος και χωρίς εμπόδια.

Για να κερδίσετε χώρο εάν το σπίτι σας είναι μικρό, προμηθευτείτε μικρά έπιπλα και αντικείμενα, τα οποία παράλληλα είναι και χρηστικά. Για παράδειγμα, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα ή δύο μικρά τραπεζάκια στο καθιστικό σας, τα οποία θα χρησιμεύσουν και αλλού εάν μετακινηθούν.

Εάν αναρωτιέστε τι έπιπλα ταιριάζουν στη μικρή κρεβατοκάμαρά σας, καλύτερα να επενδύσετε σε μεγάλα έπιπλα, με τα απαραίτητα όπως ένα μεγάλο κρεβάτι και δύο κομοδίνα, παρά πολλά μικρότερα όπως μικρό κρεβάτι και κομοδίνα, τραπεζάκι και συρταριέρα.

Ένας ακόμα έξυπνος και απλός τρόπος να ανακαινίσετε το μικρό σας σπίτι, είναι να χωρίσετε τους χώρους του με κάποιο διαχωριστικό, όπως μία κουρτίνα, έναν πίνακα ή ένα τραπέζι. Με τον τρόπο αυτό το σπίτι σας θα δίνει την εικόνα ότι έχει περισσότερους χώρους και εσείς θα έχετε τον κατάλληλο χώρο για κάθε τι διαφορετικό που κάνετε μέσα σε αυτό.

Ακόμα μία λύση που θα σας προτείνω για το μικρό σπίτι σας, είναι να το εφοδιάσετε με έπιπλα τα οποία επιτελούν παραπάνω από μία λειτουργίες. Για παράδειγμα, μπορείτε να έχετε στο σαλόνι σας έναν καναπέ ο οποίος γίνεται και κρεβάτι, ώστε να αποφύγετε τα πολλά έπιπλα και ταυτόχρονα να φιλοξενείτε τους φίλους σας. Επιπλέον, ένα τραπέζι για φαγητό το οποίο χρησιμεύει και ως γραφείο, θα σας εξοικονομήσει πολύτιμο χώρο.

Στην προσπάθειά σας να κάνετε το μικρό σπίτι σας να δείχνει μεγαλύτερο, μην ξεχάσετε ότι μπορείτε να εκμεταλλευτείτε και τους χώρους του οι οποίοι βρίσκονται κάθετα στους τοίχους και τις περισσότερες φορές δε χρησιμοποιούνται. Τοποθετήστε οπότε ντουλάπια ή ράφια ψηλά, ούτως ώστε να κερδίσετε χώρους αποθήκευσης ή και διακόσμησης.

Όσον αφορά επίσης στην αποθήκευση, για την καλύτερη χρήση του μικρού χώρου σας, θα πρέπει να καταλήξετε σε αυτά τα έπιπλα που σας χρειάζονται και μόνο αυτά, καθώς εάν το ‘φορτώσετε’, το αποτέλεσμα δε θα είναι ιδανικό. Ακόμα λοιπόν και αν ονειρεύεστε κάποια αντικείμενα ή έπιπλα που θα δώσουν στυλ στο χώρο σας αλλά και θα τον γεμίσουν, σκεφτείτε πρώτα εάν τα έχετε πραγματικά ανάγκη.

Άρθρο από ανακαίνιση σπιτιού DynamicGroup
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.