Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη: Ολοκληρώνεται ο σχεδιασμός του σημείου εξόδου του ΤΑΠ στο Άσπρο Σκύδρας


Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας ολοκληρώνεται από τον ΔΕΣΦΑ ο σχεδιασμός για την μετατροπή του βαλβιδοστασίου του ΤΑΠ στο Άσπρο σε σημείο εξόδου του αγωγού και θα παραδοθεί στη ΡΑΕ

Οι εμπορικές μελέτες που διεξάγει ο ΔΕΣΦΑ για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στις πόλεις της Σκύδρας, Έδεσσας, Αριδαίας - Λουτρακίου και Νάουσας θα παραδοθούν στο τέλος Νοεμβρίου

Σήμερα 25-10-2018 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θ. Τζάκρη και του Προέδρου και Δ/ντος Συμβούλου του ΔΕΣΦΑ κ. Σ. Νίκα, στην οποία παρέστησαν επίσης ο Δ/ντης Δραστηριοτήτων Λειτουργίας ΕΣΦΑ κ. Ν. Κατσής και η κ. Ευσταθία Νιάρχου, Δ/ντρια Έργου.
Μετά από σειρά συναντήσεων με τις διοικήσεις των εμπλεκομένων φορέων (ΡΑΕ, ΔΕΠΑ, ΔΕΔΑ), η βουλευτής ανέλαβε, για μια ακόμη φορά, την πρωτοβουλία για συνάντηση με τη διοίκηση του ΔΕΣΦΑ στο πλαίσιο των προσπαθειών της για να τροφοδοτηθούν με φυσικό αέριο οι πόλεις της Σκύδρας, Έδεσσας, Αριδαίας - Λουτρακίου και Νάουσας και οι γύρω περιοχές, βιομηχανίες, ξενοδοχειακές μονάδες και θερμοκήπια. 


Κομβικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή παίζει ο ΔΕΣΦΑ, αφού εάν αναλάβει τη μετατροπή του βαλβιδοστασίου του ΤΑΠ στο Άσπρο σε σημείο εξόδου του φυσικού αερίου, τότε θα επιλυθεί το βασικότερο θεσμικό και επενδυτικό θέμα για την τροφοδοσία των παραπάνω περιοχών.
Προς αυτή τη κατεύθυνση η κ. Τζάκρη κατέθεσε στον Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο του ΔΕΣΦΑ την επιχειρηματολογία ότι ο ΔΕΣΦΑ αποτελεί την καλύτερη και ταχύτερη λύση για την μετατροπή του βαλβιδοστασίου του ΤΑΠ στο Άσπρο σε σημείο εξόδου, διότι:
1. Έχει την τεχνογνωσία συστημάτων υψηλής πίεσης, αφού στην έξοδο του ΤΑΡ στη Νέα Μεσήμβρια έχει ήδη εγκαταστήσει παρόμοιο εξοπλισμό με εκείνον που πρέπει να εγκατασταθεί στο Άσπρο.
2. Έχει τα μικρότερα λειτουργικά κόστη για τη λειτουργία του σημείου εξόδου στο Άσπρο, αφού το Κέντρο Λειτουργίας και Συντήρησης του ΔΕΣΦΑ στη Νέα Μεσήμβρια απέχει λίγα μόνον χιλιόμετρα από τη Σκύδρα (Άσπρο).
3. Είναι σε θέση να προσφέρει χαμηλά τιμολόγια στους εμπόρους αερίου που θα παραλαμβάνουν από το Άσπρο το αέριο για να το πουλήσουν στους καταναλωτές που θα είναι συνδεδεμένοι στα δίκτυα της ΔΕΔΑ της περιοχής.
4. Θα αποσβέσει γρήγορα την επένδυση για τον εξοπλισμό που θα εγκαταστήσει στο σημείο εξόδου στο Άσπρο, αφού η ζήτηση φυσικού αερίου στη περιοχή είναι μεγάλη, πράγμα που θα επιβεβαιωθεί από τα αποτελέσματα της εμπορικής μελέτης που ήδη διεξάγεται από τον ΔΕΣΦΑ μέσω ανάθεσης από τη ΔΕΔΑ και πρόκειται να ολοκληρωθεί εντός του Νοεμβρίου.
Ο κ. Σ. Νίκας με τη σειρά του απάντησε ότι για το θέμα της μετατροπής του βαλβιδοστασίου του ΤΑΠ στο Άσπρο σε σημείο εξόδου του αγωγού μετά την από 25-9-2018 επιστολή του Προέδρου της ΡΑΕ κ. Ν. Μπουλαξή ήδη εξετάζεται από τον ΔΕΣΦΑ ο εξοπλισμός, το κόστος και η ένταξη που θα ζητηθεί από τη ΡΑΕ στην ρυθμιζόμενη περιουσιακή βάση για τον καθορισμό των τιμολογίων και η απάντηση θα δοθεί στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 comments:

  1. Αφου δεν τα καταλαβαινεις καν αυτα Θοδωρουλα τι ανακατευεσαι; να δωσεις τεχνικη λυση σε δρομολογημενα πραγματα απο αυτους που ξερουν;
    Πηγαινε, βγαζε φωτογραφιες αλλα καλυτερα ( για σενα) μην γραφεις πραγματα που γιε σενα ειναι ιερογλυφικα.. αντε, ωραια φωτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΑ ΦΙΛΕ.
      ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ, ΔΡΟΜΟΙ, ΓΕΦΥΡΕΣ, Φ.ΑΕΡΙΟ Κ.Λ.Π Κ.Λ.Π ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑΝΕ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΝΤΟΡΚΑΣ.
      ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΠΑΛΙΑ ΤΟ ΚΚΕ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ : ΑΛΛΑΓΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΚΚΕ

      Διαγραφή
    2. χαχαχα ακριβώς!! για αυτό η Πέλλα έμεινε 16 χρόνια παρουσίας της βουλευτού τελευταία στην Ελλάδα...

      Διαγραφή
    3. ¨΄ΣΗΦΑΚΗ¨΄ ΜΗΝ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΧΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΒΙΟ ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ

      Διαγραφή
    4. ΣΗΦΑΚΗ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΖΑΚΡΗ ΚΑΝΕΙΣ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΛΟΓΙΑ.ΑΔΙΚΑ ΜΗ ΜΙΛΑΣ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.

      Διαγραφή
  2. τζάκρη που είσαι χάθηκες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΘΟΔΩΡΑ, ΑΝ ΣΕ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΗΘΗΚΕΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΥΤΟ, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΟΙΞΕ Η ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΑΣΠΡΟ ΚΑΙ ΑΝΕΡΥΘΡΙΑΣΤΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΤΟ ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΗΘΕΙ , ΕΝΩ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ, ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΕΝΩ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΤΟ 2016 ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΣΜΕΥΣΗ Η ΣΚΥΔΡΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΠΑΠΑΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΠΕΤΥΧΕ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ πάθος εκεί στον Καρασμάνη εναντίον του Σηφάκη.. , Κάτι ξέρετε εσείς. Ο Γιάννης αποκάλυψε την απόφαση για το Άσπρο, ήρθε μαζί με την διοίκηση της ΔΕΔΑ 2 φορές στην Πέλλα, επισκέφθηκε τους Δημάρχους μαζεύοντας στοιχεία, διοργάνωσε μεγάλη σύσκεψη φορέων της Πέλλας στο Επιμελητήριο,επισκέφθηκε και αντιλήφθηκε ( γιατί λόγω δουλειάς του μπορούσε να αντιληφθεί) τι χρειάζεται να γίνει στο Άσπρο και προχωρά αθόρυβα και ουσιαστικά το θέμα των μελετών για Έδεσσα, Σκύδρα, Αριδαία, θερμοκήπια και μεταποίηση που πρώτη φορά ο ίδιος αιτήθηκε από την ΔΕΔΑ.
      Μετά εσείς ξυπνήσατε να δείξετε και να πείτε κάτι με αντιγραφές.
      Ο κόσμος του το έχει πιστώσει και, προφανώς, αυτό σας πειράζει. Και αυτό και ότι η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ και του Σηφάκη σας χάλασε την σούπα να διαλύεται η Πέλλα και εσείς να μην ασχολείστε με τίποτα καινα καλοπερνάτε.. βολεύοντας τους "δικούς" σας στον ΕΛΓΑ...

      Διαγραφή
  4. Αμάν πως κάνετε έτσι Ολοι για μια τρύπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.