Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρουσίαση έρευνας Π. Πριβαρτιτσάνη για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε Διεθνές Συνέδριο στη Λάρισα


Τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας με θέμα την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών παρουσίασε ο εκπαιδευτικός κ. Πέτρος Πριβαρτιτσάνης, στο 4ο Διεθνές Συνέδριο για την προώθηση της εκπαιδευτικής καινοτομίας, το οποίο διεξήχθη στο ΤΕΙ Θεσσαλίας στη Λάρισα, μεταξύ 12-14 Οκτωβρίου.

   Η έρευνα πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάιο σε σχολεία της Έδεσσας και της Λάρισας και για την υλοποίησή της ο κ. Πριβαρτιτσάνης συνεργάστηκε με τους εκπαιδευτικούς: Παναγιώτου Νίκος (Διευθυντής Γυμνασίου – Λ.Τ. Βερδικούσας Λάρισας), Καραγεωργοπούλου Αγγελική (15ο Γυμνάσιο Αθηνών) και Γκίκα Αναστασία (Διευθύντρια 8ου Γυμνασίου Αμαρουσίου).

   Συνοπτικά, με βάση την έρευνα, όπως παρουσιάστηκε στο Συνέδριο, προέκυψαν τα ακόλουθα συμπεράσματα: Σχεδόν όλοι οι εκπαιδευτικοί έχουν παρακολουθήσει κάποιο επιμορφωτικό πρόγραμμα κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας τους. Η έλλειψη χρόνου και οι περιορισμένες διαθέσιμες θέσεις στα επιμορφωτικά προγράμματα αποτελούν τις βασικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι συνήθως δεν επιβαρύνονται οικονομικά με δίδακτρα για να παρακολουθήσουν κάποιο πρόγραμμα επιμόρφωσης. Τα μεγαλύτερα οφέλη από την παρακολούθηση προγραμμάτων επιμόρφωσης βρίσκουν οι εκπαιδευτικοί ότι είναι οι νέες μέθοδοι διδασκαλίας, η καλύτερη γνώση του αντικειμένου τους και η ανάπτυξη της ψηφιακής τους ικανότητας. Βασικό στόχο των επιμορφωτικών προγραμμάτων προκρίνουν οι εκπαιδευτικοί τη βελτίωση του διδακτικού τους έργου, μέσα από ποικίλες θεματικές περιοχές, με κύρια πηγή επιμόρφωσης να αποτελούν τα ΑΕΙ και ΤΕΙ.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Μπράβο Πέτρο. Δεν φτάνουν όμως μόνο οι γνώσεις, όπου βέβαια υπάρχουν. Χρειάζεται και θέληση μεράκι και αγάπη της δουλειάς. Δυστυχώς κάποιοι από σας κάνουν αγγαρεία Και κάτι άλλο. Γιατί πηγαίνετε στα σχολεία για να διδάξετε σαν να πηγαίνετε να σκάψετε στα χωράφια. Δεν μμπορείτε να φορέσετε ένα αξιοπρεπές ρούχο και πιο πολύ να έχετε περιποιημένο το κεφάλι σας; έχω δει δάσκαλο που πηγαίνει στο σχολείο το πρωί άπλυτος και αχτένιστος. Αυτή τη μούρη θα δει το παιδί το πρωί και θα πάρει μαθήματα από τον δάσκαλο Μάθετε ότι δεν είναι μόνο οι γνώσεις Χρειάζονται και τα παραδείγματα των δασκάλων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.