Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ανακοίνωση - κάλεσμα Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων & Κηδεμόνων Κ. Μακεδονίας


Η Ομοσπονδία Κεν. Μακεδονίας χαιρετίζει τις  κινητοποιήσεις των μαθητών  της περιοχής μας που οργανώνονται  από τα συλλογικά τους όργανα και κορυφώνονται στις 29 Οκτωβρίου με την συγκέντρωσή τους στην Πλ. Αριστοτέλους στο άγαλμα Βενιζέλου. Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς η καθημερινή πραγματικότητα έφερε στην επιφάνεια τα οξυμένα προβλήματα της εκπαίδευσης που συνεχίζουν να υφίστανται τα παιδιά μας.
Οι μαθητές κόντρα σε κάθε συμβιβασμό ζητούν το αυτονόητο : ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα τσακίζει τα όνειρα, τα δικαιώματα και τα νιάτα τους.
Ως  γονείς  έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε τον αγώνα τους και τις μορφές πάλης που τα συλλογικά τους όργανα θα επιλέξουν, να συμπαρασταθούμε στα δίκαια αιτήματά τους για τη βελτίωση των συνθηκών μόρφωσής τους :


- Για να μη βάζουμε το χέρι στην τσέπη. Για να είναι η παιδεία αποκλειστικά δημόσια και πραγματικά δωρεάν.
- Για ένα σχολείο με σύγχρονες υποδομές, να σταματήσει το αίσχος των containers, για σχολικές μεταφορές που θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες, για μόνιμο/οργανικό προσωπικό στην καθαριότητα των σχολείων, για τραπεζοκόμους, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους και σχολικούς φύλακες.
- Για ποιοτικό μάθημα, με εργαστηριακές υποδομές, έχοντας τμήματα το πολύ 20 μαθητών (15 για το νηπιαγωγείο και την Α-Β Δημοτικού)
- Για προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών.
- Για τα δικαιώματα στην εκπαίδευση των παιδιών με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες και ανάγκες.
- Για ένα σχολείο για όλα τα παιδιά, που θα διαμορφώνει ολοκληρωμένες προσωπικότητες με αγάπη για τη γνώση και τον άνθρωπο, που θα καλλιεργεί την κριτική σκέψη, θα ερευνά και θα καλλιεργεί τα ταλέντα των παιδιών, θα κεντρίζει το ενδιαφέρον και την φαντασία τους.
- Για να βάλουμε φραγμό στα σχέδια για ένα Λύκειο-εξεταστικό κέντρο που θα αγχώνει ακόμα περισσότερο τα παιδιά μας, θα μας αναγκάζει να βάζουμε ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για φροντιστήρια.
- Για πλήρη δημόσια υγειονομική κάλυψη των παιδιών, ελεύθερο χρόνο και τις απαραίτητες υποδομές αθλητισμού, πολιτισμού, ασφαλών παιδικών χαρών στις γειτονιές.
- Για ένα σχολείο που θα καλλιεργεί τη συνεργασία, το σεβασμό και την αλληλεγγύη πετώντας στα σκουπίδια την επιθετική συμπεριφορά, το φασισμό, το ρατσισμό.
- Για την ενημέρωση και την πρόληψη ενάντια στα ναρκωτικά και σε όλες τις εξαρτήσεις, την αντιμετώπιση των φυσικών φαινομένων και καταστροφών.
- Για την αξιοπρεπή κι ισότιμη ένταξη στη σχολική καθημερινότητα όλων των παιδιών, χωρίς διακρίσεις κι αποκλεισμούς.

Ως Ομοσπονδία  δηλώνουμε ότι στεκόμαστε στο πλευρό των μαθητών και καλούμε τους Συλλόγους, τις Ενώσεις να συμπορευτούν με τους μαθητές στο δίκαιο αγώνας τους για το σχολείο που τους αξίζει και μια ζωή με δικαιώματα.
Στις 29 Οκτώβρη είμαστε μαζί με τα παιδιά μας στον αγώνα τους για ένα σχολείο που μορφώνει και δεν εξοντώνει! Κάθε Σύλλογος Γονέων Γυμνάσιου και Λυκείου, κάθε Ένωση Γονέων, να στηρίξει ουσιαστικά τον αγώνα των μαθητών. Να πάρει απόφαση συμμετοχής στην πανελλαδική κινητοποίηση, στις 12 το μεσημέρι στην Θεσσαλονίκη,  Πλ. Αριστοτέλους στο άγαλμα Βενιζέλου.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.