Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνελήφθη άντρας στη Β. Ελλάδα με πορνογραφικό υλικό με ανήλικα


Για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου συνελήφθη ένας άνδρας στη βόρεια Ελλάδα, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας.
Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού National Child Exploitation Coordination Center που εδρεύει στον Καναδά, σύμφωνα με τα οποία εντοπίστηκε στη χώρα μας χρήστης του διαδικτύου, που κατείχε και είχε πρόσφορα προς διαμοιρασμό αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ενώ από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι μέρος των επίμαχων ηλεκτρονικών ιχνών αντιστοιχούν σε σύνδεση καταχωρημένη στον χώρο εργασίας του ημεδαπού σε περιοχή της Βορείου Ελλάδoς.

Κατόπιν των ανωτέρω, στις 9 Οκτωβρίου 2018, κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, διενήργησε έρευνα στον χώρο εργασίας και στην οικία του, όπου συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής (laptop),  σκληρός δίσκος, ο οποίος εξήχθη από σταθερό ηλεκτρονικό υπολογιστή, 2 συσκευές έξυπνου κινητού τηλεφώνου (smartphone) με κάρτα SIM και κάρτα μνήμης και 2 φορητές συσκευές αποθήκευσης δεδομένων (USB).
Κατά τη διάρκεια των ερευνών ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του ημεδαπού στην υπόθεση, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν αρχεία εικόνας και βίντεο πορνογραφικού υλικού και συνελήφθη.
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε σε Ανακριτή.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για τη διενέργεια εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 11188
Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr 
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
Μέσω twitter: @CyberAlertGR 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.