Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Έγινε η μεταφορά της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πέλλας σε νέο χώρο, στο Πνευματικό Κέντρο (φωτο)



Ολοκληρώθηκε σήμερα η μεταφορά της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πέλλας στο νέο -ειδικά διαμορφωμένο και εξοπλισμένο- χώρο, του  υπερσύγχρονου κτιρίου του Πνευματικού Κέντρου. 
«Η μεταφορά δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς την έμπρακτη βοήθεια των εθελοντών συνδημοτών μας που συνέβαλαν στην ασφαλή μεταφορά του συνόλου του υλικού», επισημαίνουν ο πρόεδρος Βασίλης Στεργιούλας και τα μέλη του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Πέλλας, προσθέτοντας: «Γι αυτό και τους ευχαριστούμε για ακόμα μια φορά που ήταν δίπλα μας στην ολοκλήρωση του έργου».

Η λειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πέλλας ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 1978 ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου εμπλουτισμένη με τη δωρεά της αείμνηστης Έλλης Μισιρλή-Μακαρόνα στη μνήμη του αρχαιολόγου συζύγου της Χαράλαμπου Μακαρόνα. Κατά την περίοδο αυτή στεγαζόταν σε ενοικιαζόμενο χώρο.
Το 1991 όταν η Πέλλα χαρακτηρίστηκε ιστορικός δήμος, η βιβλιοθήκη μετονομάσθηκε σε Δημοτική Βιβλιοθήκη Πέλλας. Τον Απρίλιο του 1994 μεταφέρθηκε σε αίθουσα του νεόδμητου Δημαρχείου Πέλλας. Το 2001 μεταφέρθηκε και πάλι σε νέο, ενοικιαζόμενο χώρο πλησίον του Δημαρχείου, και από εκεί στο Πνευματικό Κέντρο Πέλλας, όπου θα στεγάζεται στο εξής μόνιμα.








Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.