Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εκπαιδευτικοί της Πέλλας στο Ελσίνκι Φιλανδίας για επιμόρφωση (φωτο)

Στα πλαίσια εγκεκριμένου προγράμματος Erasmus+ΚΑ1 και συμμετέχοντας σε Κοινοπραξία 7 σχολεία της ΔΔΕ Πέλλας  μετακινήθηκαν στο  Ελσίνκι της Φινλανδίας, από τις 23 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2018. Η μετακίνηση αυτή ήταν η δεύτερη ροή του προγράμματος. Η πρώτη πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2018. 
Δεκαπέντε(15)  εκπαιδευτικοί ολοκλήρωσαν με επιτυχία πενθήμερη επιμόρφωση με θέμα: «Μαθήματα για μετανάστες: Οι νέες τεχνολογίες στη διδασκαλία και μάθηση των νεοαφιχθέντων μεταναστών»,  με γλώσσα επικοινωνίας την Αγγλική και φορέα υποδοχής τον Euneos.
 Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν ήταν: 
Πασχούδη Μαρία διευθύντρια, Παπαθεμιστοκλέους Αργυρώ υποδιευθύντρια και Χατζηγεωργίου Μαρία οικονομολόγος  από το 2ο ΓΕΛ Γιαννιτσών, 
Καρύπη Μαρία διευθύντρια και Κιουζέπη Μαρία Αγγλικής γλώσσας από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Γιαννιτσών
Κενανίδης Λάζαρος διευθυντής και Ταρασίδου Μαρία Γερμανικής γλώσσας από το 2ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών
Ιωαννίδου Ανθούλα και Ευφραιμίδου Δέσποινα, φιλόλογοι από το  3ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών
Γιοβάνογλου Νικόλαος υποδιευθυντής και Σέβης Χρήστος μαθηματικός από το 1ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών
Καραβίτης Σταύρος υποδιευθυντής και Τεληγιαννίδου Ηλιάνα φιλόλογος από το Γυμνάσιο Σκύδρας
Μίκα Ευαγγελία Αγγλικής γλώσσας και Βοσνιάκου Ιωάννα τεχνολόγος τροφίμων  από το 1ο ΕΠΑΛ Έδεσσας 


Τα μαθήματα διεξήχθηκαν σε 2 επαγγελματικά λύκεια στην περιοχή Βάνταα του Ελσίνκι στη Φινλανδία. Πιο συγκεκριμένα, η επιμόρφωση έγινε σε δομημένους  κύκλους μαθημάτων και δράσεων (από ώρα 09.00΄ έως 17.00΄) από αρμόδιους εκπαιδευτικούς των σχολείων και από υπεύθυνους της διοικητικής περιφέρειας για την ενσωμάτωση μεταναστών/προσφύγων στα Φινλανδικά σχολεία. 
Επίσης, πραγματοποιήθηκαν από Φινλανδούς εκπαιδευτικούς ξεναγήσεις σε εργαστήρια, εγκαταστάσεις και αποθήκες μηχανολογικού, ηλεκτρονικού εξοπλισμού και εκπαιδευτικού υλικού. Παρόντες/ούσες ήταν εκπαιδευτικοί από Φινλανδία-ως φιλοξενούσα χώρα- Ελλάδα, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία, Σουηδία και Σλοβενία. Το εκπαιδευτικό σύστημα της Φινλανδίας θεωρείται επιτυχημένο και αποτελεί πρότυπο για πολλές ευρωπαϊκές χώρες.
Ταυτόχρονα γνωρίσαμε τον πολιτισμό της χώρας, καθώς επισκεφτήκαμε μουσεία και πολιτιστικά και περιβαλλοντικά αξιοθέατα της χώρας.  Ανταλλάξαμε εμπειρίες και βιώματα με τους εκπαιδευτικούς των άλλων χωρών.  Οι εντυπώσεις ήταν εξαιρετικές και οι γνώσεις πολύτιμες. 
Σε σύντομο χρονικό διάστημα οι  εκπαιδευτικοί των σχολείων μας λειτουργώντας ως πολλαπλασιαστές θα ενημερώσουν και θα εκπαιδεύσουν τους συναδέλφους τους.  Έτσι, τα εργαλεία των ΤΠΕ στα οποία επιμορφώθηκαν, θα αξιοποιηθούν στην εκπαίδευση των μεταναστών και την ομαλότερη ένταξή τους στο σχολείο. 


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…