Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πορεία με συνθήματα από μαθητές του Μουσικού Σχολείου και των ΕΠΑΛ Γιαννιτσών - Διαμαρτυρία στα Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ


Πορεία προς το δημαρχείο Πέλλας, στα Γιαννιτσά, πραγματοποίησαν σήμερα στις 11.30 το πρωί, μαθητές του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών και των δύο ΕΠΑΛ της πόλης, διαμαρτυρόμενοι για τις απαράδεκτες συνθήκες λειτουργίας του Μουσικού Σχολείου.

Οι μαθητές, με βασικά συνθήματα «θέλουμε ένα σχολείο που μας αξίζει» και πανό στα οποία αναγράφονταν «θέλουμε ένα κτίριο που μας αξίζει» και «22 χρόνια σε λυόμενα, φτάνει πια»,  πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας από την πλατεία Γκόνου Γιώτα προς το Δημαρχείο, όπου παρέδωσαν σχετικό υπόμνημα με τα αιτήματά τους στο δήμαρχο Πέλλας Γρ. Στάμκο. Στον προαύλιο χώρο του δημαρχείου και του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών, οι μαθητές φώναζαν συνεχώς συνθήματα για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο Μουσικό Σχολείο και απαιτούσαν ανέγερση κατάλληλου και σύγχρονου σχολικού κτιρίου.

«Ύστερα από 22 χρόνια λειτουργίας μας φοιτούν πάνω από 150 μαθητές κάτω από αντίξοες και απαράδεκτες συνθήκες, σε αίθουσες ΠΡΟΚΑΤ και λυόμενα κτίρια», επισήμαναν, προσθέτοντας ότι μάθημα γίνεται  στα… αποδυτήρια του  Γυμναστηρίου, στα εργαστήρια Φυσικής, στην αίθουσα Πληροφορικής, ακόμη και στην αποθήκη του σχολείου!

Αμέσως μετά, μαθητές (όχι από το Μουσικό Σχολείο όπως μας δήλωσαν από το 15μελές συμβούλιο) πήγαν στα Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο πεζόδρομο Γιαννιτσών όπου φώναζαν διάφορα αντικυβερνητικά συνθήματα και πέταξαν αυγά.  

Υπενθυμίζουμε ότι οι μαθητές, μεταξύ άλλων, ζητούν: 

- Ανέγερση νέου κτιρίου που θα στεγάζεται το Μουσικό Σχολείο
- Διορισμούς καθηγητών με οργανικές θέσεις
- Σαφή καθορισμό της διδακτέας ύλης
- Δωρεάν μουσικά βιβλία.





Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. Για την απώλεια του νέου κτιρίου που θα στέγαζε το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών μόνος υπεύθυνος είναι ο Δήμαρχος Γρ. Στάμκος, ο οποίος μέσα σε τέσσερα χρόνια δεν μπόρεσε να κάνει μια απλή αλλαγή του ρυμοτομικού σχεδίου για να προχωρήσει η κατασκευή του σχολείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑΤΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ:
    ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ;
    ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ/ ΜΕ ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ ΘΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ήταν λογικο αυτο που ειπες.. Και με τι να ασχοληθούν πρεπει να παρει σειρά και η πεδία ολα πανε κατα διαόλου

      Διαγραφή
    2. Βρισκω λανθασμενο το σχολειο σας διοτι αμα δεν ασχολιθουν με την παιδια και με τους νεους τοτε με τι θα ασχολιθουν θα σας αρεσε εσας να κανει το παιδι σας μαθημα υπο αυτες τις συνθικες που λειτουργει το ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ και γιατι αναφερεται μονο τα μουσικα λυκεια και γυμνασια και δεν μιλατε για ενα επαλ η για ενα γενικο σχολειο αυτα ειναι ανωτερα απο τα μουσικα;

      Ο προεδρος του 15μελους του ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ!!!

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.